IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Верно е че комодитис не ми е силната страна обаче...

    Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
    Тука не съм съгласен - може би наистина комодитис не са ти силната страна.
    Но за всеки които се занимава с петрол информацията по долу е основа.
    Тя не е някаква тайна за "игарачи" а всеки който е чел 2-3 статии по темата е наясно.
    Също ако си гледал малко Блумберг ТВ там всеки ден ги обясняват тези неща.
    Та не трябва да си "играч" или "разбирач" голям

    Разходите за производство на петрол са следните: Саудтиска арабия 10-20, Русия около 20, останалите 25-30, Шистовите около 40 и нагоре, Канадските пясъци над 40.
    Верно е че комодитис не ми е силната страна обаче...Това не е вярно. От къде го прочете - не знам. Преките разходи на Русия и СА са в порядъка 2-4 $. Ако ме накараш ще поразровя да ти покажа. Освен ако нямаш предвид преките + инвестиционните разходи за бъдещо производство които е трудно да се сметнат защото варират в много широки граници от компания на компания.
    За това и като паднахме под 40 Шистовите взеха да затварят и много затвориха, някой фалираха (разбирай компанията фалира, бива изкупена от по голяма компания, находището е все още там).
    Шистовите спират и пускат производство сравнително лесно така че като падне цената затварят като се установи трайно над 45-50 пак ще тръгнат.[/COLOR]
    Ни Шистовите като % на произведен световен петрол са прекалено малки за да са фактор.
    Шистовете не са чак толкова малки. Те са всъщност канчето което преля и води до сегашната ситуация. Личното ми мнение по върпоса е следното:
    Както обикновенно ако има някакъв проблем в света то в неговата основа е разбира се САЩ. Всички гледат ОПЕК но истинската причина са САЩ. Преди време когато ги нямаше САЩ на пазара при нарушено търсене и предлагане ОПЕК се събираше и решаваше проблема. Сега САЩ са фактор в световното производство на петрол първо заради шистите и второ защото отвориха част от петролните кладенци и от голям нетен вносител могат да станат износител. И ако това при щатите има значение само относно печалбата на петролните компании за останалите страни това е въпрос на държавен бюджет и оцеляване.И когато САЩ се намесиха на пазара толкова сериозно - ОПЕК не е длъжен да пази цените за да може да гарантира печалбата на американските компании - и е прав. Защо да го прави? И ония да печелят наготово. САЩ разбалансираха световното предлагане първо - според мен - като средство за натиск над Русия но тази игра стигна твърде далеч ...ОПЕК и НЕОПЕК увеличиха още производството за да компенсират ниската цена ( тяхната цена за производство е най ниската ) . Спекулантите се качиха на клона със СТРАШНА СИЛА и той натежа...и всички почна да ги е страх че е много близо времето в което клона ще се счупи. Е ето на - сегашната ситуация. Ако ОПЕК вдигне цената...както казваш шистите ще се появят много бързо и ще прецакат положението пак...и то само за сметка на ОПЕК.
    Но това го пише в новините и не казвам нищо ново.

    Факторите са Саудитска Арабия и Русия.

    И САЩ
    Петрола се спря на колко 30 понеже ако беше паднал под 30 много производители щяха да спрат освен Русия и СА, за това и 30 е една цена под която трудно ще се падне трайно ... под 30 Венецуела, Нигерия и т.н. спират а СА и Русия държат 70% от производството и те произвеждат на МАХ в момента. Така че ако паднем под 30 долара ТРАЙНО ... ще има недостиг и цената ще излети.

    Това е бакалска сметка базирана на НИЩО същественно. Петрола се "спря" на 27 ...само защото петрола се спря на 27, Никой от изброениете по горе от теб няма да спре. Те и при 10 $ няма да спрат...ще спрат при 0 $. Те не мога да спрат защото с нисък петрол ще умрат....бавно...но със спрямо производство директно ще се самоубият на секундата. А това че произвеждат на макс е също невярно...ако решат могат да произведат и още толкова...проблема не е в произвдоството а в СКЛАДИРАНЕТО на петрола като няма на кой да го продадат независимо от цената.
    Отделно тази цена 10-20-30 на която добиват не включва разходите по търсене и разработване на нови находища, а тези разходи са големи.

    Сега стана ясно че смяташ изброените по горе разходи за производство за преки разходи а това както казах абсолютно не е вярно.
    В момента СА и Русия помпат на цени около 15-20 от стари находища, но тези находища ще се изчерпят след 1-2 години. Нови находища не се търсят и не се разработват в момента ... понеже на тези цени под 40 че и под 50 не е ефективно и няма печалба.
    Това са свободни съчинения. Аз че не разбирам много - не разбирам...ама и твоята силна страна не е петрола.
    Ако цената не се вдигне скоро до 1 година над 50 че и 60. До 2-3 години ще се изпомпа нефта от лесните находища и при липва на инвестиции в нови ще има недостиг на нефт, така че цена от 30-35 няма как да се задържи за повече от година.
    Така че от тук нататък цената може само плавно да расте.
    Наистина най вероятно петрола ще се въстанови но по почти никоя от изброените по горе от теб причини.

    Коментар


    • А което правиш ти....

      Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Да, защото това, което прави iv max е казино.
      А което правиш ти....ала Бъфет инвестотор.

      Всъщност какво правиш ти?

      Коментар


      • .....

        Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Разбира се че ВЧТ разполагат с огромни средства. Без пари няма как да манипулираш пазара. Обаче аз продължавам да не разбирам какво толкова те притесняват ВЧТ.
        Притеснява ме, това че не мога да си купя коя да е компания когато смятам че е на добра цена , и да бъда спокоен, така както бях преди години, а се налага да бъда винаги нащрек, което ми образува - нерви и работа. Моят начин на мислене и търговия преди беше по елементарен а сега ме принуждават да бъда друг какъвто принципно не искам да бъда. Притеснява ме, че ако спокойно съм дълъг могат да ме преебат ( не конкретно мен разбира се ) и съм убеден че ако има ситуция ще го направят. Притеснява ме, че ако спокойно съм дълъг без значение в колко добри компании мога да загубя пари или да стоя със загуба години

        Щом имаш съдружник, който се занимава с това и си убеден че прави много кинти, просто влез при него и прави неговата печалба.
        Аз съм човек който иска да държи нещата до колкото е възможно под контрол. Аз никога не бих дал голяма част от средствата си да ми ги управлява някой друг - без значение кой. Затова и се гърча и се опитвам да правя чудеса от незначителната позиция която имам. Освен това - приеми това, като нещо с което много искам да се занимавам - мисля че имам някакъв талант. И последно....най лесния начин да преебеш някакви отношения между роднини, приятели, познати и съдружници е да намесиш достатъчно големи пари. Освен това се съмнявам че на някой може да са му нужно моите "смешни" пари
        За мен ВЧТ са фактор който няма как да предвидя. Щом няма как да го предвидя не се занимавам с него но реално се опитвам да се възползвам. Все ми е тая кой манипулира цената. Може да е ВЧТ, може да е богат наследник неразбиращ стойността на наследството си а може да полудял инвеститор.

        И аз така правя или искам да правя.

        Ако сега ми излезе да кажем някой готин и евтин хотел или ресторант или някаква друга възможност и искам да си го купя и се наложи да продавам акции на БФБ, може да се наложи да срина цената с примерно 30%. Това за останалите ще черен лебед, защото те няма как да го предвидят. Те или ще се възползват от промоцията или няма. Същото е и с ВЧТ. Иначе относно примера ми, цифрите няма значение. Важно е принципа. Ако отидеш на курс за начинаещи, първото което ти обясняват е как да си ограничаваш загубите и да слагаш задължителни стопове.
        Стоповете можеш да ги слагаш във форекс, в акциите ти трябва да си стопа.Тея курсове за начинаещи според мен са повече вредни от колкото ползени.
        Искат да ги слагаш защото така ти виждат картите и дори не им трябва машинки за да сметнат колко пари им трябват за да променят пазара и да дръпнат няколко процента
        Това е вярно
        Тези ВЧТ може и да са открили топлата вода но странно защо аз вече 20 години следя пазара и търговията а досега не съм чувал или виждал дори един човек забогатял от дейтрейдинг, като същевременно съм видял доста фалирали от това. Разбира се всеки си действа както намери за добре.
        Тук не си прав. Дейтрейдинга може да е много доходен и дори не толкова опасен. Особенно ако си в час с нещата. Проблема е че ако искаш да го правиш с много пари ти е нужен компютър и софтуер . И ако сбъркаш с алгоритама или по случайност се окажеш срещу някой голям играч ще те "занули за часове". Ако имаш малко пари. Ако имаш малко пари пък нямаш голям избор освен грубо да правиш дейтрединг щото хич не е мнго яко да спечелиш от дадена позиция 100 $ цяла година ако че и тази поция да има 10 % доходност. Не можеш с малко пари да си инвеститтор освен ако, не разбираш нищо от търговия и въпреки това купиш да кажем епъл и го оставиш за децата ти. А най големия проблем на дейтрейдинга е че трябва да си цял ден зает и цял живот да учиш...а шанса да научиш нещо е минимален освен ако не работиш трейдър, ама како работиш трейдър и си добър , ще визмаш достатъчно кинти от основната си работа и няма да имаш време да цъкаш собствени средства пък и няма смисъл
        Това му е готиното на този бизнес. Аз лично съм минал собственият си праг, така че парите да не ме интересуват и може би затова съм толкова умерен и пасивен. Казваш че някой, който притежава 2 милярда се занимава с дейтрейдиг. Това е много интересно, но от моя гледан точка този човек е жив наркоман. Той колко смята да живее и кога мисли да харчи?
        Виж сега и Пеевски предполагам има няколко милиярда но не му пречи да иска да вземе новата магистрала и да спечели още 200 милиона . Тези които имат такива средства за дейтрейдинг почти нямат трейдъри а имат програмисти и информация. Ако могат да превърнат информацията в пари предполагам никой не би искал да се откаже.

        Коментар


        • Тъкмо това мислех и аз да напиша

          Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
          Напредваме ,вече използваме думата КАЗИНО
          Тъкмо това мислех и аз да напиша, преди да прочета твоето.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от iri6 Разгледай мнение
            Може ли да ми обясниш как мога да имам левърижд 1:1000 без проблм?

            Да кажем, че търгувам с $800 милиона?

            Изключително любопитно ми стана. Ако може и пример да ми дадеш на реален фонд с 1:1000

            Това са свободни твои съчинения.

            Аз не си спомням тук в тази тема някой да казвал, че всички хедж-фондове търгуват с HFT. Идеята е, че има частни компании, които са в състояние да предизвикат силна волатилност и HFT им е само инструмент за това. По друг начин казано, кооперация между HFT и тези Х фирми разполагащи с огромен капитал с цел предизвикване на движение в определена посока.
            С деривативи как ... ти погледни един обикновен FX акаунт има левиридж 200:1.
            Иначе примера за 1000:1 е екстремен, но може да се постигне ако това е целта.

            Ако имаш 800 милиона няма да имаш левиридж 1:1000 естествено
            Колкото по голяма е сумата левириджа пада

            Коментар


            • Първоначално изпратено от iri6 Разгледай мнение
              Може ли да ми обясниш как мога да имам левърижд 1:1000 без проблм?

              Да кажем, че търгувам с $800 милиона?

              Изключително любопитно ми стана. Ако може и пример да ми дадеш на реален фонд с 1:1000

              Това са свободни твои съчинения.

              Аз не си спомням тук в тази тема някой да казвал, че всички хедж-фондове търгуват с HFT. Идеята е, че има частни компании, които са в състояние да предизвикат силна волатилност и HFT им е само инструмент за това. По друг начин казано, кооперация между HFT и тези Х фирми разполагащи с огромен капитал с цел предизвикване на движение в определена посока.
              Аз така и не разбрах как точно става тази работа?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                Според мен тука отново слачаш каруцата пред магарето.
                Според мен не ти е ясно каква е разликата между Hedge Fund и Mutual Fund.
                Може да провериш в Инвестопедия
                А за левериджа пък хептен не си наясно ... може и да имаш и леверидж 1:1000 без проблем.
                Може ли да ми обясниш как мога да имам левърижд 1:1000 без проблм?

                Да кажем, че търгувам с $800 милиона?

                Изключително любопитно ми стана. Ако може и пример да ми дадеш на реален фонд с 1:1000

                Това са свободни твои съчинения.

                Аз не си спомням тук в тази тема някой да казвал, че всички хедж-фондове търгуват с HFT. Идеята е, че има частни компании, които са в състояние да предизвикат силна волатилност и HFT им е само инструмент за това. По друг начин казано, кооперация между HFT и тези Х фирми разполагащи с огромен капитал с цел предизвикване на движение в определена посока.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                  Според мен тука отново слачаш каруцата пред магарето.
                  Според мен не ти е ясно каква е разликата между Hedge Fund и Mutual Fund.
                  Може да провериш в Инвестопедия
                  А за левериджа пък хептен не си наясно ... може и да имаш и леверидж 1:1000 без проблем.
                  И може би е добре да се добави, че цялата хедж фънд индустрия държи по-малко от 3 трилиона долара. А най-големият хедж фонд е Bridgewater на Рей Далио с около 80 милиарда AUM. Има още само два-три хедж фонда с повече от 30 милиарда долара, а осналите са с по-малко от 30.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Има един момент който проускаш.
                    Моята теория е че ВЧТ ( или хедж фондовете които играят само на краткосрочна търговия ) в последно време, разполагат с достатъчно пари да не използват никакъв левъридж и тези фондове не са публични...т.е те са направени и създадени само и единственно със спекулативна цел.
                    Смятам също че тези фондове търгуват с тези огромни средства главно ЕТФ и и селектирани компании и смятам че те манипулират пазара. ( писъх много защо смятам така и каква е целта ...да не се повтарям )
                    Смятам също така че основните играчи на пазара в последно време са тези които целта им е краткосрочна търговия а не тези хедж фондове които познаваме от вестниците и които управляват средства на клиенти и е необходимо винаги да са в позиция.

                    ПС: Лично аз , те уверявам....че познавам ЛИЧНО само аз, който на практика съм НИКОЙ във финансовия свят...та аз познавам лично собстениците на 3 фонда...които общо разполагат със средства над 2 милиярда със сигурност и които не са публични...и се занимават само и единствено със спекулативна краткосрочна търговия. Дори 2 милиярда е може би занижена сума...казвам го защото това е абсолютно сигурно...възможно е да е доста повече. Това са лични средства а не на дребни "инвеститори" и те нямат ниакакви ограничения при търговията. Единия от тях ми е съдружник в друг бизнес и за търговията си използва друг ВЧТ. Ако искаш ми вярвай.

                    ПС: Няма такъв левъридж да имаш 90 лева кредит и да купиш 100 лв. акции. Това може да съществува само в България и до колкото знам можеш да търгуваш така CFD.
                    Нормалния левъридж е максимум около 1:3 и то за много големи клиенти и много малко хора са в такъв левъридж постоянно.
                    Според мен тука отново слачаш каруцата пред магарето.
                    Според мен не ти е ясно каква е разликата между Hedge Fund и Mutual Fund.
                    Може да провериш в Инвестопедия
                    А за левериджа пък хептен не си наясно ... може и да имаш и леверидж 1:1000 без проблем.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
                      на някой случвало ли му се е? и какво е направил?
                      Как точно ги загуби тези пари?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Основния проблем за петрола.

                        Основния проблем при петрола не са разходите за производството му.
                        Реално разходите за производство на петрол са около 4 до 10 долара. А при шистовете може би малко повече.
                        Основния проблем е че големите производители са държави които разчитат на печалбите да подържат държавата си .
                        От една страна те могат да произвеждат и на 10 $ но от друга ...не могат с тези пари да подържат публичните си разходи.

                        "късите позиции" или хеджа на производителите е капка в морето по отношение на борсовата цена на петрола. Истинския проблем са чистите спекуланти.
                        Тука не съм съгласен - може би наистина комодитис не са ти силната страна.
                        Но за всеки които се занимава с петрол информацията по долу е основа.
                        Тя не е някаква тайна за "игарачи" а всеки който е чел 2-3 статии по темата е наясно.
                        Също ако си гледал малко Блумберг ТВ там всеки ден ги обясняват тези неща.
                        Та не трябва да си "играч" или "разбирач" голям

                        Разходите за производство на петрол са следните: Саудтиска арабия 10-20, Русия около 20, останалите 25-30, Шистовите около 40 и нагоре, Канадските пясъци над 40.

                        За това и като паднахме под 40 Шистовите взеха да затварят и много затвориха, някой фалираха (разбирай компанията фалира, бива изкупена от по голяма компания, находището е все още там).
                        Шистовите спират и пускат производство сравнително лесно така че като падне цената затварят като се установи трайно над 45-50 пак ще тръгнат.
                        Ни Шистовите като % на произведен световен петрол са прекалено малки за да са фактор.
                        Факторите са Саудитска Арабия и Русия.
                        Петрола се спря на колко 30 понеже ако беше паднал под 30 много производители щяха да спрат освен Русия и СА, за това и 30 е една цена под която трудно ще се падне трайно ... под 30 Венецуела, Нигерия и т.н. спират а СА и Русия държат 70% от производството и те произвеждат на МАХ в момента. Така че ако паднем под 30 долара ТРАЙНО ... ще има недостиг и цената ще излети.
                        Отделно тази цена 10-20-30 на която добиват не включва разходите по търсене и разработване на нови находища, а тези разходи са големи.
                        В момента СА и Русия помпат на цени около 15-20 от стари находища, но тези находища ще се изчерпят след 1-2 години. Нови находища не се търсят и не се разработват в момента ... понеже на тези цени под 40 че и под 50 не е ефективно и няма печалба.
                        Ако цената не се вдигне скоро до 1 година над 50 че и 60. До 2-3 години ще се изпомпа нефта от лесните находища и при липва на инвестиции в нови ще има недостиг на нефт, така че цена от 30-35 няма как да се задържи за повече от година.
                        Така че от тук нататък цената може само плавно да расте.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                          Напредваме ,вече използваме думата КАЗИНО
                          Да, защото това, което прави iv max е казино.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Има един момент който проускаш.
                            Моята теория е че ВЧТ ( или хедж фондовете които играят само на краткосрочна търговия ) в последно време, разполагат с достатъчно пари да не използват никакъв левъридж и тези фондове не са публични...т.е те са направени и създадени само и единственно със спекулативна цел.
                            Смятам също че тези фондове търгуват с тези огромни средства главно ЕТФ и и селектирани компании и смятам че те манипулират пазара. ( писъх много защо смятам така и каква е целта ...да не се повтарям )
                            Смятам също така че основните играчи на пазара в последно време са тези които целта им е краткосрочна търговия а не тези хедж фондове които познаваме от вестниците и които управляват средства на клиенти и е необходимо винаги да са в позиция.

                            ПС: Лично аз , те уверявам....че познавам ЛИЧНО само аз, който на практика съм НИКОЙ във финансовия свят...та аз познавам лично собстениците на 3 фонда...които общо разполагат със средства над 2 милиярда със сигурност и които не са публични...и се занимават само и единствено със спекулативна краткосрочна търговия. Дори 2 милиярда е може би занижена сума...казвам го защото това е абсолютно сигурно...възможно е да е доста повече. Това са лични средства а не на дребни "инвеститори" и те нямат ниакакви ограничения при търговията. Единия от тях ми е съдружник в друг бизнес и за търговията си използва друг ВЧТ. Ако искаш ми вярвай.

                            ПС: Няма такъв левъридж да имаш 90 лева кредит и да купиш 100 лв. акции. Това може да съществува само в България и до колкото знам можеш да търгуваш така CFD.
                            Нормалния левъридж е максимум около 1:3 и то за много големи клиенти и много малко хора са в такъв левъридж постоянно.
                            Разбира се че ВЧТ разполагат с огромни средства. Без пари няма как да манипулираш пазара. Обаче аз продължавам да не разбирам какво толкова те притесняват ВЧТ. Щом имаш съдружник, който се занимава с това и си убеден че прави много кинти, просто влез при него и прави неговата печалба. За мен ВЧТ са фактор който няма как да предвидя. Щом няма как да го предвидя не се занимавам с него но реално се опитвам да се възползвам. Все ми е тая кой манипулира цената. Може да е ВЧТ, може да е богат наследник неразбиращ стойността на наследството си а може да полудял инвеститор. Ако сега ми излезе да кажем някой готин и евтин хотел или ресторант или някаква друга възможност и искам да си го купя и се наложи да продавам акции на БФБ, може да се наложи да срина цената с примерно 30%. Това за останалите ще черен лебед, защото те няма как да го предвидят. Те или ще се възползват от промоцията или няма. Същото е и с ВЧТ. Иначе относно примера ми, цифрите няма значение. Важно е принципа. Ако отидеш на курс за начинаещи, първото което ти обясняват е как да си ограничаваш загубите и да слагаш задължителни стопове. Искат да ги слагаш защото така ти виждат картите и дори не им трябва машинки за да сметнат колко пари им трябват за да променят пазара и да дръпнат няколко процента Тези ВЧТ може и да са открили топлата вода но странно защо аз вече 20 години следя пазара и търговията а досега не съм чувал или виждал дори един човек забогатял от дейтрейдинг, като същевременно съм видял доста фалирали от това. Разбира се всеки си действа както намери за добре. Това му е готиното на този бизнес. Аз лично съм минал собственият си праг, така че парите да не ме интересуват и може би затова съм толкова умерен и пасивен. Казваш че някой, който притежава 2 милярда се занимава с дейтрейдиг. Това е много интересно, но от моя гледан точка този човек е жив наркоман. Той колко смята да живее и кога мисли да харчи?
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              В такъв случай правлино си решил да излезеш от казиното, когато си на 20% печалба. Всъщност сме на едно мнение по този въпрос.
                              Напредваме ,вече използваме думата КАЗИНО

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Това са свободни съченения по ...произволна тема.

                                Казвам ти следното...

                                Може би отново ще се повторя...

                                За тази година имам доста повече от 10 % ретърн само от шорт позициите ми.Това е свършен факт.
                                Ако не губя до края на годината аз съм си преизпълнил предполагаемия таргет.
                                Поради факта че очаквам изненади и не вярвам на пазара смятам че не бива да поемам прекалено голям риск като дълъг затова от приблизително 182 имам дълги позиции в размер само на 20 % от капитала ми.
                                Дългите ми позиции са само върху компании и индекса на биотехнологиите както споемнах.
                                По стечение на обстоятелствата доста от компаниите които имам са над 10 % печалба към момента . Нямам дълги позиции на индексите с изключение на BIS ( Къс ) . И дали пазара е 10 или 20 % нагоре за мен няма значение. Има значение дали и колко съм на печалба по текущите ми позиции. И не ме интересува процента ( не съм ги взел за да бия пазара дългосрочно, нито пък да ги държа дългосрочно ) взел съм ги защото очаквам според прогнозите ми индекса да достигне около 202.
                                Но това няма значение...аз не мисля за края на годината ...мисля да продам всичко и да остана със 100 % кеш около нива 202 -206 както съм казал много пъти...и към момента нямам променено мнение.
                                Ако това се случи и не губя нито печеля до края на годината ще съм си в 100 % кеш и доходност над 20 %.
                                Думата инвестиране....я забрави...за мен няма инвестиране в момента - има спекулативно купуване с цел реализиране на печалба, Ниакаква идея да държа което и да е дългосросрочно.
                                Тези бакалски сметки които правиш са на база на някакви предположения които нямат нищо общо нито с това което говоря нито с реалниата ми ситуация.

                                Ако пазара се вдигне с 10 % някой има възвращаемост 10 % само ако е инвестриал в индекса...ако е инвестирал в комапании може и да има + 50 % може и да има - 20 %
                                Ако толкова те интересува моята печалба сядай и смятай...казал съм ти грубо кога съм ги купил и кое съм купил и виж цените сега.

                                И ако оставим всички сметки настрана и хвалби...нещата стоят по много по елементарен начин за мен....
                                Първо ако мога ......, и аз искам да изкарам и 100 % доходност, ...но изкарвам колкото мога...не колкото искам.
                                Второ...След известно време като кажа че съм продал всичко няма да съм инвестирал не 20 % ами нищо.
                                Трето...от къде въобше ги взе тези 10 % при положение че съм казал сто пъти че са 20 % и на всичкото отгоре ти казах изрично че това не са индекски...защото индекси на дълго не търгувам.
                                Четвърто...към момента ме интересува само чистата печалба и липсата на загуба независимо колко е тя върху целия ми разполагаем капитал. Ако тя е както сметна 1 % това е повече от добре...за един месец ...но тя поради ксъмет , е с пъти повече.
                                Пето....Базата на която смяташ моята доходност не отговаря на истината поради това че не си прочел какво съм казал вероятно
                                Шесто...ако може да се каже че въобше инвестирам....това което правя не включва никакъв риск...поради това че независимо дали пазара ще се видгне или падне аз разполагам с 80 % кеш и съм в позиция грубо от 182 СП. Напротив ...печалбата ми е толкова, образно казано малка, поради това че не съм поел никакъв риск, но на мен в тази ситуация ми е напълно достатъчна. Максималното което мога да "загубя" е просто да не спечеля ако не затворя позиции и индекса грубо се върне до 182.Което дори теоритично няма как да стане защото аз имам план за действие дори и пазара да започне да пада.

                                И за да не продължавам...или не четеш какво пиша ...или не разбираш
                                В такъв случай правлино си решил да излезеш от казиното, когато си на 20% печалба. Всъщност сме на едно мнение по този въпрос.

                                Коментар

                                Working...
                                X