IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДДДДД: + 26 412

Ного мъдро си написал всичко, но Доналд Тръмп не е лумпен: той е мъдър и решителен мъж и ще бъде велик държавник, ако враговете на Америка и човечеството не отнемат с позорен терористически акт животът му...

Другият вариант е жалката баба клинтънова, дето един саксофонист не може да оправи като хората, та страната си ще оправя...

Това, че има някаква логика в някакво движение, НЕ означава, че няма и манипулаторство. Просто манипулаторите използват някакви реални събития като повод да лашнат пазарът накъдето ги кефи.
    Last edited by Императорът; 18.04.2016, 20:28.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Имам, ама нямам как да го разбереш нито да да ти го покажа.

Виж за петрола както казах...не се мешам в тая игра...обаче за акциите виждам много неща.
      За акциите съм съгласен.
      Акциите да видим до кога ще надуват балона и кога ще решат да изпуснат малко въздух.
      Но петрола поне до 50 ще ходи, тази година.

Коментар

Да бе..)) Тъкмо писъх какви измамници са))

Няма значение новините...имат си дълги хората до като не им излязат няма да губят я..)) Ама като им излязат...ела виж..))

Аз затова казвам че тоя пазар не е за деца.

Който е къс и се уплаши...изгаря и идва селдващия....тъкмо викаш ще си дълъг...и хоп ще те избамкат на долу)))
        Защо винаги трябва да търсим конспирация? Не можем ли просто да приемем, че сега пазара е бичи и затова възприема новините от положителната им страна. През зимата беше мечи и същите новини бяха възприемани от към негативната им страна. Обикновено нещата са сложни и в зависимост от какъв ъгъл ги гледаш ще видиш нещо различно. Освен това масово спекулантите не разбираха какво се случва. Ниският петрол е много добър за развитите икономики. Проблема беше за туземците които изнасяха суровини. Зимата имаше риск от тоталният им крах и имаше опасения дали той няма да се прехвърли и в развитите икономики. Да не забравяме и страховете по забавянето на Китай, които съвпаднаха и се самоподържаха със страховете от ниският петрол. Получаваше се странен резонанс и всяко засилваше другото. До момента никога в световната история външна икономическа криза не е ставала вътрешна за САЩ и винаги американската е ставала световна. Аз продължавам да залагам на това развитие. Според мен рано или късно външна криза ще засегне САЩ и това ще бележи краят им на световен икономически хегамон, но не виждам от къде това може да се случи. За мен по-скоро ще се появят фактори, които ще ограничат растежа на тяхната борса. В следствие на ниският долар ще имаме по-добри от очакваното резултати през първата половина на годината и това ще даде възможност да се качат лихвите и долара. Като скъпият долар и лихвите ще ограничат печалбите и от там ръста. За мен докато долара е нисък и няма икономически разпад при туземците няма страшно. Затова спокойно си затварям от време на време нещо от дългите като му дойде таргета. Изобщо не разбирам скъсяващите. Играят срещу дългосрочнитя тренд и носят риск да бъдат изпържени. От друга страна не разбирам и защо сега трябва да се купува. Къде бяха да купуват при S&P на 1800? Затова кротко си затварям отделни неща без да бързам за никъде. То е ясно, че като дойде спада ще ме хване с акции, но вероятно ще са максимум 1/3 от това, което съм държал на индекс 1800.
        Аз продължавам да възприемам ситуацията със суровините като най-голямото преразпределяне на богатство между икономики и сектори от 15 години насам. Имаше такова през 1980-1982, после през 2000-2001, сега пак. Въобразявам си, че забавянето на Китай ще доведе до сходни събития с бавното угасване на Япония след 1990 година. Дето се казва големият шок от срива на суровините мина и ни остават някакви последващи трусове за донаместване на схемата.
        Остана да видим изборите в САЩ. Винаги остава нищожният риск да изберат лумпен като Тръмп с което да потънат в хаос и да повлекат целият свят след себе си. За сега са допускали само веднъж грешка с избора на онова недоразумение БУШ, но всичко става.
        Пак писах общи приказки. Нали си знаете че не е препоръка а само размисли.

Коментар

• Че кой казва: късмет - да не би да теглят стойностите на акциите и индексите от шапка?

Казваш: манипулаторство - и аз казвах така преди - когато мишкуняците ни ядяха петите - ама щом е манипулаторство - манипулаторите не са ли на далавера да сринат пазарите от по-високо, за да реализират по-сосна печалба?

Коментар

• Импе..тая работа не е ксъмет бе братче,...

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Ха-ха-ха-ха-ха - мишкунякът отчаяно вика: "цвър-цвър-цвър-цвър !!!" - и бяга панически и хаотически накъдето му падне, бай Фриц го пцуе (по немски) и го гони ядовито с метлата, старият джадай Дау зад ъгълът го дебне с зелен меч да го окълца, а френци, швейцари и британци ги нахъсват да се гаврят с жувотинката.

Хахов - не мисля така: Щатите са бая нагоре вече - за мижавите им резултати - поуспокоиха се, защото очакваха ного-по-зле - ама и туй до време. СП с реален фундамент над 2100 би могъл да има напримерно на втората година от господството на великият Доналд Тръмп... впрочем не зная - може би самото скорошно падане на обонго е повод за оптимизъм?

Иначе Даксът напримерно е донякъде подценен все още един вид на тия нива. И повечето други световни пазари - поне съизмеримо с щатските - тоже.

Импе..тая работа не е ксъмет бе братче,...не слагай каруцата пред коня))

Коментар

• Имам

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
              Щом пазара не влиза в твоята рамка на разбиране е манипулиран така ли?
              Ти смяташ че петрола трябва да пада по твоята си логика, ама той дига.
              Че щом ти смяташ че трябва да пада а той дига значи пазра е измислен манипулиран и всички са измамници.
              Добре харесва ми начина ти на мислене
              Пазара беше манипилиран като падна под 30 тогавашните нива наистина бяха смешни и бяха в следвстие на огромният шорт на спекулата.
              Като затвориха всички шорта и се върна до реалните си нива около 40.
              Н2 нагоре над 45 и към 50.
              Нямаш нито 1 аргумент за надолу.
              Имам, ама нямам как да го разбереш нито да да ти го покажа.

Виж за петрола както казах...не се мешам в тая игра...обаче за акциите виждам много неща.

Коментар

• Ха-ха-ха-ха-ха - мишкунякът отчаяно вика: "цвър-цвър-цвър-цвър !!!" - и бяга панически и хаотически накъдето му падне, бай Фриц го пцуе (по немски) и го гони ядовито с метлата, старият джадай Дау зад ъгълът го дебне с зелен меч да го окълца, а френци, швейцари и британци ги нахъсват да се гаврят с жувотинката.

Хахов - не мисля така: Щатите са бая нагоре вече - за мижавите им резултати - поуспокоиха се, защото очакваха ного-по-зле - ама и туй до време. СП с реален фундамент над 2100 би могъл да има напримерно на втората година от господството на великият Доналд Тръмп... впрочем не зная - може би самото скорошно падане на обонго е повод за оптимизъм?

Иначе Даксът напримерно е донякъде подценен все още един вид на тия нива. И повечето други световни пазари - поне съизмеримо с щатските - тоже.

Коментар

Няма значение новините...имат си дълги хората до като не им излязат няма да губят я..)) Ама като им излязат...ела виж..))

Щом пазара не влиза в твоята рамка на разбиране е манипулиран така ли?
                  Ти смяташ че петрола трябва да пада по твоята си логика, ама той дига.
                  Че щом ти смяташ че трябва да пада а той дига значи пазра е измислен манипулиран и всички са измамници.
                  Добре харесва ми начина ти на мислене
                  Пазара беше манипилиран като падна под 30 тогавашните нива наистина бяха смешни и бяха в следвстие на огромният шорт на спекулата.
                  Като затвориха всички шорта и се върна до реалните си нива около 40.
                  Н2 нагоре над 45 и към 50.
                  Нямаш нито 1 аргумент за надолу.

Коментар

• Неее по скоро....

Ще поживеем ще видим
                    Нямам време да споря, вече доста изписах по темата.
                    Междувременно Петрола изтри целият спад от снощи и мина на +
                    Който купил на ефтиното снощи купил вече може да прибира печалбите.
                    Неее по скоро....който беше шорт вчера и се уплаши го преебаха ))

Коментар

• Да бе..))

Ще поживеем ще видим

Който е къс и се уплаши...изгаря и идва селдващия....тъкмо викаш ще си дълъг...и хоп ще те избамкат на долу)))
                      Last edited by Iv_max; 18.04.2016, 19:49.

Коментар

Разбирам че си дълъг предполагам и се опитваш да си потдкрепяш позцията.

Аз не съм в тая игра но все пак петрола ще е надолу.

А кой ти пълни главата с тези абсолютно неверни тяърдения незнам.

Първо че шистите били спрели, те са намалели ама при всяко вдигане ще се появят отново защото са много гъвкави и могат бързо да почнат да произвеждат което е винаги спирачка за нагоре. Как мислиш при тоя дълг дето са се набълбокали ще почнат или няма да почнат ако цената се вдигне?
                        Второ проблема ти е основно че не ОПЕК определя цената...не щото не може ами щото не иска.
                        Трето кого изнудва СА? и С какво?
                        И беше казал че СА била стигнала максимума на производство което е безумно грешно същото важи и за Русия, Иран, Либия, САЩ и т.н
                        Единственното биче е че няма запаси, ама това че нямя запаси съшо така е и мечи щото тези запаси трябва да се продават иа кто свършат ще се продават на ква да е цена.
                        Ще поживеем ще видим

Коментар

• Разбирам че си дълъг предполагам

В САЩ шистовите спраяха Q1 на 2016 те бяха 10% от цялото световно производство.
                          Така че свръхпроизводството от другите запълни тази дупка.
                          Потреблението расте плавно.
                          Излишък на петрол в Н2 на 2016 не се очаква.
                          Цената е нагоре. според мен 50-60-70 Макс. Там ще се установи. Ще има хляб за всички но Саудистска Арабия ще трябва да приеме:
                          1. Не определя тя цената вече нито ОПЕК
                          2. Не може да използва петрола да изнудва
                          3. Цена от 55-65 долара
                          4. Намален пазарен дял (ще трябва да дели с другите включиелно шистовите)
                          Ако цената не се вдигне плавно и не започнат инвестиции в нови находища и шистовите не се включат пак плавно в един момент 2018 ще има недостиг и то голям.
                          Така че очаквам плавно увеличение на цената.
                          До сега пазара потдържа тази теория.
                          Вчерашната среща беше партенка както казах да се прецака Иран, какво ще замразяваш като ти така или иначе си замразил повече и да искаш не можеш да произведеш, произвеждаш на пълен капацитет.

Разбирам че си дълъг предполагам и се опитваш да си потдкрепяш позцията.

Аз не съм в тая игра но все пак петрола ще е надолу.

А кой ти пълни главата с тези абсолютно неверни тяърдения незнам.

Първо че шистите били спрели, те са намалели ама при всяко вдигане ще се появят отново защото са много гъвкави и могат бързо да почнат да произвеждат което е винаги спирачка за нагоре. Как мислиш при тоя дълг дето са се набълбокали ще почнат или няма да почнат ако цената се вдигне?
                          Второ проблема ти е основно че не ОПЕК определя цената...не щото не може ами щото не иска.
                          Трето кого изнудва СА? и С какво?
                          И беше казал че СА била стигнала максимума на производство което е безумно грешно същото важи и за Русия, Иран, Либия, САЩ и т.н
                          Единственното биче е че няма запаси, ама това че нямя запаси съшо така е и мечи щото тези запаси трябва да се продават иа кто свършат ще се продават на ква да е цена.

Коментар

• След положителната новина от Доха, СНБС предаде, че VM Petroleum has opened a new operating facility in Upper Oriahovitsa. Пазарите литнаха, че в рамките на 48 часа, Картела на два пъти яде бой. Идват ниските цени. Кой каза, че нямало инвестиции

Коментар

• 5 HUGE BUY

5 HUGE BUY програми последователно...през 10-20 минути

В същото време обемите надолу са по високи.

Очаквай неочавканото!!! Smile))

Admin
                              Admin

View user profile Send private message Send e-mail http://investor.bulgarianforum.net

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                                Ив туй няква шега ли е? Че тя ЯЦБ изкупи половината японски ЕТФ-и Ако продължават в същия дух, може и да им свършат облигациите в един момент. Не веднага разбира се, ама ако не спрат, след няколко години ще почне да им става много трудно да намерят облигации в обръщение То в прочем сигурно това е момента, в които ще се види, че царят е гол.
                                тука има огромна грешка. каде е иzто4на европа

Коментар

Working...
                                X