If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
O да, тоя път нещата ги усетих точно на време, по рси-то...но май трябваше да пипам по смело.
Кофтито е че ги ребалансирах до 18% само, трябваше по кардинално до 13-14% както им бе преди година теглото.
И главно от edc + spxl резнах, tqqq като по малко не го пипнах, сигурно щото очаквах в края на седмицата добри отчети и не вярвах наско да се сурне доста, друга грешка...
Забелязвам че засега златото и бондовете не изпълняват добре ролята си на хедж при тоя спад.
Друго от което съм недоволен при тая корекция е че баш това дето дебна да падне добре не пада достатъчно.
VTR например, изпълни ми се оферта на 54$ и отворих позиция вече, но се надявам да отиде още едно 10% надоле поне до 48-50.
Наумил съм си да вкарам рейт в дългосрочния п-л на малкия и колкото по ниско направя пакета - толкова по добре.
Иначе се поотварят гледам добри арбитражи slv/iau spy/bxmx...да видим идната седмица...
Някои туканка май се подмокриха кат` тако`а - Оплезеният например - и мене - след толкова ръстове - ми се стори, че ни бият като копелета... ама нищо не е това - няма и 3% - в мрачните епохи преди Великият Бял Мъж да поведе Америка напред - подобни сътресения бяха нещо толкова обичайно, че ги посрещахме с прозявка - а сме виждали и ного по-големи крахове за минути.
Нормално е след толкова Яхо-о-о-о, нозина да търсят възможност да кешират - и по най-незначителни поводи да стават такива спадове. Да - може да има по-чувствителна корекция, но е твърде рано да се каже - като цяло икономиката на Щатите се развива добре, безработицата е рекордно ниска - и това - само година след като Доналд - а му остават още три или по-вероятно: още седем. Твърде вероятно е тоя спад да бъде преодолян - да видим понеделник.
Европа клати нещо - пак проклетата Дойче бамк - ще видим, ще видим.
Лично аз искам - разбира се - временно да се поспихнат някои работи - особено суровинните компании, та да се нагувича. Не ми се купува Rio Tinto на 45 еврака, баси.
Гледам - моите американски компании не щат да паднат поне с 2%, на Pfizer днес - record date - на Форд вече мина - явно падат само някакви смотани.
Ама те не се и качиха ного де - за това време - надуват се само някакви кухи балоняци и се пукат - например кой луд би дал и долар (камо ли над 300) за Тесличка - дето хем само загуби трупа, хем шефчето и си покрадва малки бонусчета от по 1 МБ зеленички?
Last edited by Императорът; 02.02.2018, 23:45.
Причина: На тИслата дръжката.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Economy to grow at 5.4% rate in first quarter, Atlanta Fed tracker shows
The Atlanta Fed updated its rolling look at the U.S. economy, projecting that GDP would grow 5.4 percent in the first quarter.
If the forecast holds, it would be the strongest quarter since the economic recovery began and would more than double the typical annualized growth during the period.
Коментар