Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Елелментарно е.
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеАко всички продават, тогава кой купува? и защо?
И ако всички продават тогава пазара защо върви нагоре.
Ако може някой да обясни, въпроса е сериозен.
Ей затова плащам 8500 $ на месец за да си отговоря на ей този въпрос.
Ако да кажем изведнъж аз със Х пари или по скоро компютъра издебне милисекунда в която пазара нагоре т.е всички поръчки за продажба в дълбочина са минимални ..да кажем с 50 милиона мога да вдигна пазара с 0.4 % примерно....като го вдигна изведнъж повличам другите и почвам по малко да продавам , други спекуланти виждайки гапа купуват аз надолу след 30 минути да кажем вече съм продал 100 милиона и пак удрям нагоре 50 милиона. Така ръста нагоре става с по малък обем от колкото точи надолу...сиреч се помпа пазара изкуственно. Кат реша че играта е свършила ...праскам 400 милиона надолу...и свалям имдекса с 1 %...всички се панюкьосват...удрят стоповете, почват да продават техническите и всички останали и го свалят още с 1 % и аз ако съм събрал големи шорт позиции покрай спокойния висок пазар само трябва да ги увеличавам в подходящото време ако искам да е надолу.
Цифрите са съвсем примерни не се хващайте за тях
Това обаче че го знам...не означава че знам какво ще стане след 30 минути или утре. Аз затова съм "краксрочно фундаментален" ако има такъв термин.
Коментар
-
Ами как кой...
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеВажно е кой продава но по-важно е кой купува,за мен е много интересен въпрос.
То си има далавера и нагоре както виждаме какъв е проблема? Ако си купил дори на 206 - ей го на 209. Доволно. То затова е лесна манипулацията> Днес обема е 50 % от среднодневния до момента или 45 минути преди затварянето, и то среднодневния е изключително нисък щото от сума време обемите са много ниски. Къде виждаш в този обем фундаментален бичи пазар? Или викаш кат стане 212 тогава ще станем истински бичи а? Значи с минимален обем...с минимални пари и за минимално време се подава бичи импулс ...повлича всички технически и всякакви други спекулатори те поемат щафетата и карат нагоре като в същото време други продават яко колкото могат без да съборят пазара обаче фундаментално. Като отслабне силата им...и тъкмо си помислят че ще пада...и хайде пак един бичи импулс и същата работа. Кога ще свърши това обаче кой да има идея освен който го прави?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Сега ти не ми вярваш сигурно ама да ти кажа....днес например вече не зма за кой път за части от секундата се пуска бай програма ...вдигат индекса и веднага почват да продават. Това според теб фундамент ли е или целенасочено? А всички инстиуционални инвеститори само продават вече не знам за коя седмица поред като абсолютна стойност. Кой е по прост? Тоя който мисли че пазара е бичи или големите играчи които управляват трилиони?
И ако всички продават тогава пазара защо върви нагоре.
Ако може някой да обясни, въпроса е сериозен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНие няма нужда да търсим консипирация. То това не е конспирация. Това да манипулираш пазара е факт не консипрация. И то се вижда ама ти не може да го видиш и разчиташ на фактори които нямат значение на практика. Не можеш да го видиш щото нямаш информация и си мислиш че ти като не може да видиш и аз не мога.
А днес се вижда кристално ясно за мен. Друг е въпроса че може да играят тая игра и още нагоре но в крайна сметка ако има фудамнет в тези движения ок...ама сега за биците е късмет а за мечките въпрос на време.
Сега ти не ми вярваш сигурно ама да ти кажа....днес например вече не зма за кой път за части от секундата се пуска бай програма ...вдигат индекса и веднага почват да продават. Това според теб фундамент ли е или целенасочено? А всички инстиуционални инвеститори само продават вече не знам за коя седмица поред като абсолютна стойност. Кой е по прост? Тоя който мисли че пазара е бичи или големите играчи които управляват трилиони?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНие няма нужда да търсим консипирация. То това не е конспирация. Това да манипулираш пазара е факт не консипрация. И то се вижда ама ти не може да го видиш и разчиташ на фактори които нямат значение на практика. Не можеш да го видиш щото нямаш информация и си мислиш че ти като не може да видиш и аз не мога.
А днес се вижда кристално ясно за мен. Друг е въпроса че може да играят тая игра и още нагоре но в крайна сметка ако има фудамнет в тези движения ок...ама сега за биците е късмет а за мечките въпрос на време.
Коментар
-
Не вярвам
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЗа акциите съм съгласен.
Акциите да видим до кога ще надуват балона и кога ще решат да изпуснат малко въздух.
Но петрола поне до 50 ще ходи, тази година.
Само не знам кога ще решат да го направят. Въпрос на време. Без значение от фундамента днес го вдигнаха....утре като не очакваш хич ще го свалят. На кво да вярваш? На това което виждаш или това на което се надяваш?
Коментар
-
Ние няма нужда да търсим
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗащо винаги трябва да търсим конспирация? Не можем ли просто да приемем, че сега пазара е бичи и затова възприема новините от положителната им страна. През зимата беше мечи и същите новини бяха възприемани от към негативната им страна. Обикновено нещата са сложни и в зависимост от какъв ъгъл ги гледаш ще видиш нещо различно. Освен това масово спекулантите не разбираха какво се случва. Ниският петрол е много добър за развитите икономики. Проблема беше за туземците които изнасяха суровини. Зимата имаше риск от тоталният им крах и имаше опасения дали той няма да се прехвърли и в развитите икономики. Да не забравяме и страховете по забавянето на Китай, които съвпаднаха и се самоподържаха със страховете от ниският петрол. Получаваше се странен резонанс и всяко засилваше другото. До момента никога в световната история външна икономическа криза не е ставала вътрешна за САЩ и винаги американската е ставала световна. Аз продължавам да залагам на това развитие. Според мен рано или късно външна криза ще засегне САЩ и това ще бележи краят им на световен икономически хегамон, но не виждам от къде това може да се случи. За мен по-скоро ще се появят фактори, които ще ограничат растежа на тяхната борса. В следствие на ниският долар ще имаме по-добри от очакваното резултати през първата половина на годината и това ще даде възможност да се качат лихвите и долара. Като скъпият долар и лихвите ще ограничат печалбите и от там ръста. За мен докато долара е нисък и няма икономически разпад при туземците няма страшно. Затова спокойно си затварям от време на време нещо от дългите като му дойде таргета. Изобщо не разбирам скъсяващите. Играят срещу дългосрочнитя тренд и носят риск да бъдат изпържени. От друга страна не разбирам и защо сега трябва да се купува. Къде бяха да купуват при S&P на 1800? Затова кротко си затварям отделни неща без да бързам за никъде. То е ясно, че като дойде спада ще ме хване с акции, но вероятно ще са максимум 1/3 от това, което съм държал на индекс 1800.
Аз продължавам да възприемам ситуацията със суровините като най-голямото преразпределяне на богатство между икономики и сектори от 15 години насам. Имаше такова през 1980-1982, после през 2000-2001, сега пак. Въобразявам си, че забавянето на Китай ще доведе до сходни събития с бавното угасване на Япония след 1990 година. Дето се казва големият шок от срива на суровините мина и ни остават някакви последващи трусове за донаместване на схемата.
Остана да видим изборите в САЩ. Винаги остава нищожният риск да изберат лумпен като Тръмп с което да потънат в хаос и да повлекат целият свят след себе си. За сега са допускали само веднъж грешка с избора на онова недоразумение БУШ, но всичко става.
Пак писах общи приказки. Нали си знаете че не е препоръка а само размисли.
Коментар
-
Според мен в момента пазарите в САЩ навлизат във последната фаза на бичи тренд!
Индексите са близо до нови исторически върхове, а VIX е под дългосрочната средна и всъщност е близо до най ниската стойност за последните 10 години. От техническа гледна точка има всички предпоставки за корекция.
Със фундамента обаче не е много ясно какво става. Донякъде липсва дозата "оптимизъм" граничеща със еуфория която обикновено се появява на в края на тренда. Може би трябва да минат изборите и тогава ще се затвърди посоката.
При всички положения обаче за дългите позиции, сега има добра възможност постепенно да си прибират печалбите.
Аз лично ще изчакам VIX-a да обърне посоката и почвам да продавам......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеСтига тоя петрол сме коментирали той е ясен.
Пазара кога ще пада?
Да пускаме ли късите или още е рано?
Кое движи в момента пазара нагоре?
Това трябва да е тема Но.1Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЗа акциите съм съгласен.
Акциите да видим до кога ще надуват балона и кога ще решат да изпуснат малко въздух.
Но петрола поне до 50 ще ходи, тази година.
Коментар
Коментар