IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не му е тук мястото

но да дадете компетентно мнение?

След т.н. >GBP flash crash имам следния въпрос: явно нещо не схващам
    Става въпрос за частния случай на Европейски компании листнати в Лондон.Т.е. revenue в ЕУР, но пък се търгуват в GBP
    При падащ паунд, имайки предвид че приходите са в EUR не би ли трябвало акциите изразени в GBP да се вдигнат?
    Пример WIZZair:
    Преди брекзит бяха на около 20GBP, сега падат до 15GBP
    Всичките low-cost w London паднаха най-вече заради страхове от спад на продажбите, но това е валиден аргумент за райън и изи примерно, които основния им пазар е УК, докато на wizz основните им приходи идват от източна Европа и EU като цяло.
    Да кажете къде бъркам?

1 gbp eur
    Jun-16 0.78 19.5 25
    Oct-16 0.9 15 16.66667

return -23% -33%

Коментар

• само да не стане

само да не стане.....
      каквото винаги УС правят: екстернализират вътрешните си проблеми.
      тоя филм сме го гледали
      Last edited by pirdop; 10.10.2016, 13:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Тоя път Тръмп печели според мен
        Шоуто продължава още месец и кой знае какви мръсотии могат да излязат но в крайна сметка средната класа в САЩ е все по зле и ще търсят промяна а Хилъри е лице на политическият елит та все си мисля че Тръмп ще спечели.

Конфронтацията между САЩ и Русия става все по опасна и не ми се мисли ако наистина се стигне до нещо директно. Засега си мисля че ще продължи по стила Студена Война и очаквам конфликти и в Азия и Латинска Америка.

Коментар

CNN е уникална пропагандна медия.

Слушам ги 2 часа в коментарното студио...преди дебата. Ужас е това според мен.

Незнам дали само аз се чуствам така, но тази пропаганда може да ме изкара извън кожата ми.

Може би по малко трябва да ми пука...даже не знам дали ми пука или просто не мога да ги търпя.
          видя ли е според тях хилъри е спечелила дебата
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Незнам дали само аз се чуствам така, но тази пропаганда може да ме изкара извън кожата ми.

Може би по малко трябва да ми пука...даже не знам дали ми пука или просто не мога да ги търпя.
            E де, какво се нервиш толкова...нормално е, те са медия на демократите.
            Пък и Тръмп си е перко, факт. Не че оная вещица е по добрия избор.

По ненормално е да гледаш тук в инвестора как се надпреварват да превеждат нонстоп статии от там и всички на 100% са оплюващи го.
            И това ако е журналистика....ако не им се плаща - още по зле - просто криворазбрано натегачество.

Коментар

Ив-че,защо имам чувството ,че ти тебе си не можеш да тръпиш,не пък С Н Н!!!

Коментар

• Тоя път Тръмп печели

Тоя път Тръмп печели според мен

Коментар

• CNN е уникална

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    На какво ПЕ се е търгувал Никей 1989?

Да помогна ли? Около 70. Което си е цифра...
                    Е като е бил 70, че какво? Нали все някой е купувал, за да го дотикат дотам. Може би са си мисли, че не е толкова, базирайки се примерно на аджъснато форуърд ПЕ от да кажем 30?

Коментар

Значи казваш, че правилата на ГААП са тъпи и IFRS е по-добрия вариант. Това американците също го мислят, и даже искаха да минат на IFRS, но от 2008 SEC имат други приоритети, както знаеш

Но като са тъпи правилата, значи изискват adjust-ване. И всъщност май си противоречиш. Хем искаш да гледаш по ГААП, хем казваш, че ГААП е кофти и се налага ГААП да се нормализира.

Примерно amortisation expenses of intangible assets acquired in acquisitions - трябва ли да се изключва или не?
                      Аз ГААП не гледам и не смятам да гледам. Нито каквато и да е друга глупост. И не изключвам нищо. Аз спирам на ЕБИТДА или на ЕБИТ най-много. И гледам оперативния кеш флоу, дълг и други такива величини, които са по-трудни за манипулиране.
                      Отворих дума просто да ти кажа, че твойто аджъснато форуърд ПЕ в период на спадащи резултати е пълна измислица. Теб като те кефи, вярвай му.

Коментар

• Това че не знаеш

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Не знам какво изобщо е конформисткото мислене в дадения момент при положение, че сме в ситуация, в която светът никога не е бил преди. Ситуация, която почти никой не разбира, най-малкото пък ритейл инвеститорите. Това, че има много страх е нормално. Затова и този бичи пазар е най-мразеният в историята.

Това че не знаеш е повече от ясно. Ако знаеше нямаше да си държиш конформиски.

Конформиско мислене е всичко това което казваш като аргументи.

Ниски лихви съответно високи акции, очаквания на анализаторите, нова нормалност при цените, ъндеринвестинг от фондовете което е бичи, липса на инфлация дълго време което е пак бичи щото акциите са там където ще отидат парите и т.н

няма значение..

Коментар

Освен това корпоративната култура в Япония е съвсем различна от американската. В Япония никой не го е грижа за shareholder value.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                            Мда, правилно. Дългосрочните чакат от 25 години Никея да се върне на 40000

Коментар

Значи не можеш да сравняваш круши...с краставици щото така ти изнася и да градиш теория на база на това въпреки че и двете започват с буквата "К".

По дефаулт всеки който не разбира нещо - го е страх от него.

По същата логика можеш да попиташ 90 % от хората които цял живот са работили за някой друг и те ще ти отговорят че правенето на бизнес е много опасно щото те знаят колко "техни познати" са фалирали.

Интересно от психологична гледна точка е да се има пред вид - Каква е средата на въпросния индивид в която той живее? Т.е кой му осигурява натиск подсъзнателно.

Ето например ти и "информацията ти" за ретайл "инвеститорите" които очакват краш от 2102 година.
                              Всъщност повечето са прави - принципно!!! дори и от 2012 година. Не са отчели качествената промяна обаче или поне тя им е убягнала. Което е обяснимо когато не се стремиш или не си способен да видиш цялостната картина.

Ярък пример за конформизъм при теб е "дългосрочното" мислене.

Само ако се видиш от страни , какви аргументи даваш в подкрепа на позицията си...ще разбереш за кво говоря. Но може би ти наистина не разбираш...сиреч конформизма и обшествения натиск е прекалено силен при теб. Може би от начина по който живееш, от средата от хора с които обюуваш или работата с която се занимаваш.

Само Господ знае...
                              Не знам какво изобщо е конформисткото мислене в дадения момент при положение, че сме в ситуация, в която светът никога не е бил преди. Ситуация, която почти никой не разбира, най-малкото пък ритейл инвеститорите. Това, че има много страх е нормално. Затова и този бичи пазар е най-мразеният в историята.

Коментар

Също така съм забелязал, че повечето ритейл инвеститори очакват от 2012 насам пазарът да се срине тотално, защото всичко е изкуствено напомпано. И също повечето ритейл инвеститори мислят изключително краткосрочно.
                                Мда, правилно. Дългосрочните чакат от 25 години Никея да се върне на 40000

Коментар

Working...
                                X