IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    има такова нещо, ама е само за американци
    Първата ми реакция беше - това не е възможно. На човек, който познава поне малко финансовата инфрактруктура, която стои зад търговията с ценни книжа, му е ясно, че това нещо струва пари. Самият Робинхуд няма как да избегне централните депозитари, custodian banks и собствените си разходи като брокер.

Според Инвестопедия, Робинхуд печелят от лихви върху кеша депозиран при тях. Странен модел.

For now, the app stays afloat for mainly two reasons. First, the business itself is extremely lean: no physical locations, a small staff, no massive public relations campaigns. Robinhood also generates interest off of unused cash deposits from user accounts according to the Federal Funds rate.

Second, venture capitalists such as Index Ventures, Ribbit Capital, Google Ventures, Andreessen Horowitz, Social Leverage, among others, have invested more than $16 million in the app.

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
      Чета в интернет статия за някакъв човек от български произход-Владимир Тенев които създал компанията "Робинхуд" , приложение за смартфони с което се търгува безплатно на фондовите борси.И по този начин се прескачат брокерите и таксите им,знаете ли за нещо такова?
      има такова нещо, ама е само за американци
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Чета в интернет статия за някакъв човек от български произход-Владимир Тенев които създал компанията "Робинхуд" , приложение за смартфони с което се търгува безплатно на фондовите борси.И по този начин се прескачат брокерите и таксите им,знаете ли за нещо такова?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Благодаря за отговора.
          Всъщност ex-divident data e била 05.06.17 а изплащането трябва да е на 22.06.17 според
          http://www.mydividends.de/news/teva-...dividende-aus/
          Вероятно има връзка, че на 06.06.17 удари дъното... После бързо и рязко отскочи - което може да означава , че не се чувства конфортно на нива под 28 ... и няма да се връща отново там... Ще видим
          След толкова много спад е напълно възможно да направи двойно дъно и след това да поеме нагоре....засега сме на изчакване с някоя друга бройка...успех на всички колеги,които търгуват ТЕВА-та
          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Malka Boza Разгледай мнение

Не е тъп въпроса, от ex-divident датата дивидента си остава за собственика на акциите на тази дата, затова на ex-divident дата акциите обикновено падат с стоиноста на дивидента от предния ден осбено за тези които плащат дивидент 1 път годишно.за Teva е платим на 16 юни мисля.
            Благодаря за отговора.
            Всъщност ex-divident data e била 05.06.17 а изплащането трябва да е на 22.06.17 според
            http://www.mydividends.de/news/teva-...dividende-aus/
            Вероятно има връзка, че на 06.06.17 удари дъното... После бързо и рязко отскочи - което може да означава , че не се чувства конфортно на нива под 28 ... и няма да се връща отново там... Ще видим
            Last edited by Protokol; 10.06.2017, 19:34.
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Аз се кефя на Teva, но се чудя вече за изход... Един тъп въпрос - ако продам акциите между ex-divident data и датата определена за дивидент т.е. тия дни... къде ще отиде дивидента ?
              Не е тъп въпроса, от ex-divident датата дивидента си остава за собственика на акциите на тази дата, затова на ex-divident дата акциите обикновено падат с стоиноста на дивидента от предния ден осбено за тези които плащат дивидент 1 път годишно.за Teva е платим на 16 юни мисля.

Коментар

Всъщност май ще почакам да назначат нов СЕО и да продададт някой второстепенен актив и едва тогава ще излизам ...
                Мхм,има резон да се изчака,и да се потвърди дъното.
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Е хубава работа,тъкмо показаха дъното и тръгнаха,а ти ще бягаш,аз сега ще влизам....
                  Всъщност май ще почакам да назначат нов СЕО и да продададт някой второстепенен актив и едва тогава ще излизам ...

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение

напълно възможно е това да не е дъното...пък профита си е профит независимо от неговия размер
                    иначе погледнато към пазара по мащабно ми е интересно кога ли Тръмп ще почне да показва неуравновесения си характер и
                    ще видим първата корекция от доста време насам....пък може и нещо повече....знае ли човек
                    Мда,така е,много народ чака да се изпусне парата,че да се заредят наново.
                    И това ще дойде.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Е хубава работа,тъкмо показаха дъното и тръгнаха,а ти ще бягаш,аз сега ще влизам....
                      напълно възможно е това да не е дъното...пък профита си е профит независимо от неговия размер
                      иначе погледнато към пазара по мащабно ми е интересно кога ли Тръмп ще почне да показва неуравновесения си характер и
                      ще видим първата корекция от доста време насам....пък може и нещо повече....знае ли човек
                      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

Аз се кефя на Teva, но се чудя вече за изход... Един тъп въпрос - ако продам акциите между ex-divident data и датата определена за дивидент т.е. тия дни... къде ще отиде дивидента ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Ха, що става с техите бе , не бях поглеждал няколко часа.
                          Сектор ротация или нещо повече...

То за последното не виждам някакви причини, ма не е нужно, то като станат ясни отдавна вече ще е станала една...

Коментар

• Ха, що става с техите бе , не бях поглеждал няколко часа.
                            Сектор ротация или нещо повече...

То за последното не виждам някакви причини, ма не е нужно, то като станат ясни отдавна вече ще е станала една...

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Ето тука една кратка дописка за един дядо, който направил $1000 на $2 милиона с buy and hold, но чакал 70г. И сега на 98г., ще ги дари.

http://www.cnbc.com/2017/06/05/warre...2-million.html
                              Акъл нема аз никога не бих ги дарил по скоро ще ги запаля но даром никога
                              Вся Власть Советам

Коментар

• Ето тука една кратка дописка за един дядо, който направил $1000 на $2 милиона с buy and hold, но чакал 70г. И сега на 98г., ще ги дари.

http://www.cnbc.com/2017/06/05/warre...2-million.html

Коментар

Working...
                                X