E и що, това ли бе великата корекция, няма и 2% даже...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениемишок пусна ли за курекцията от 1929Last edited by RUBLA; 31.01.2018, 11:27.
- 1 like
Коментар
-
Екшъна е заради лихвите по 10г. ДЦК.
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Ако съборят долара утре пак на +.
Коментар
-
И дестилетки
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеhttps://www.cnbc.com/2018/01/30/sp-5...968&yptr=yahoo
Toя рекорд надали ще бъде счупен в близките петилетки...
Коментар
-
https://www.cnbc.com/2018/01/30/sp-5...968&yptr=yahoo
Toя рекорд надали ще бъде счупен в близките петилетки...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениемишок пусна ли за курекцията от 1929
Коментар
-
Това не ви ли е странно, лихватана 30г. книжа пада?
The yield on the benchmark 10-year Treasury note was lower at around 2.686 percent at 5:15 a.m. ET, while the yield on the 30-year Treasury bond was lower at 2.938 percent. Bond yields move inversely to prices.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gamma Swap Разгледай мнениепозиции в: Shopify@ 105Last edited by Money; 30.01.2018, 15:33.
Коментар
-
Във всеки случай мисля, че политиката на свободна търговия, която САЩ следват от десетилетия най-вероятно ще продължи и в бъдеще. Може да има кратка пауза при Тръмп и буксуване, но като цяло търговията е от взаимен интерес на повечето страни по света.
Според мене това няма връзка с петрола. И до колкото има, връзката е противоположна на това, което даваш като теза, ако правилно съм разбрал.
Енергийната независимост на САЩ означава възможности за износ на петрол, т.е. търговия. САЩ от четири-пет години стават все по-силни в производството на petro-chemicals и аз даже съм мислил за купуване на акции в Dow Chemical. Причината за това е евтиният природен газ и от там много конкурентни цени на производните му, примерно етилен. INEOS даже направиха терминал за доставка на американски етилен.
В психологията на американците е заложен силен изолационизъм. И сега Тръмп играе тази карта. Но в дългосрочен план, ако предположим, че САЩ ще играят рационално, свободната търговия би трябвало да продължи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНаистина ли смяташ, че външната политика на САЩ се свежда само до петрола. Дори и по време на студената война?
Но наемаш ли се да спориш как я спечелиха
Някой твърдят, че СССР не е издържала под тежестта на социалните осигуровки за 15-те републики в съюза и субсидирането на евтина енергия за държавите в СИВ.
Коментар
-
Наистина ли смяташ, че външната политика на САЩ се свежда само до петрола. Дори и по време на студената война?
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Много дългосрочно ман. Виж, аз например не разглеждам новата външна политика на САЩ, като обръщаща тренда.
Има един подход към нея, през който ако я погледнеш външната им политика си е била винаги енергийна политика.
За времето от 80-те години до Обама - политика на хаос и войни в арабския свят, защото през 73-та много ги притиснаха арабите и заплашиха начина им на живот. По времето на Обама - залог върху ВЕИ и малко по - умерен натиск върху старите цели. Сега, при ВЕИ, които са на прага на зрелостта и шистова революция, която обещава да ги направи енергийно независими, имам усещането, че амбициите им за върховенство в еднополюсен свят напълно увехнаха. Следователно стария мотор на глобализацията спира да работи.
Дали Европа и Китай ще поемат тази роля не знам. Европа все още я правим, а Китай ми се струва, че ни баламосва.
Иначе аз съм си избрал енергетиката в Щатите, от нямане какво друго. Само, че и там няма подобен патерн в миналото, който наподобява на слущващото се в момента. Но това вече си е някакъв мой инстикт за самоунищожение, тоест личен въпрос.
По принцип имам аргументи, които смятам, че са рационални, но пазара засега ги игнорира, например:
1.Децентрализация в енергетиката означава соларизация на ниво отделно домакинство (нямам в предвид тези паркове, които си строят ютилитата)
2.Природен газ и газови централи, защото единствено те могат да балансират система в която слънцето и вятъра натежават, като дял. ( въглищните и атомните не са достатъчно гъвкави и не могат да играят играта на пусни ме - спри ме).
Коментар
Коментар