Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Но това което виждам като лаик е че е може би най пробизнес ориентирания политик от може би 30г насам.
Всичко което прави повишава конкурентоспособността на американската икономика, а това няма как да е зле от тяхна гледна точка...нали ?
Най малкото се старае едно по едно да изпълнява предизборните обещания с които е избран - това също не мисля че е лошо, не е и толкова често срещано.
Апокалиптичните предизборни прогнози на цяла сурия икономически светила, вкл. и нобелови отидоха където им е мястото - в кошчето с боклука.
Сега доколко се е намесил в цикъла, дали го ускорява и скъсява или не и доколко е подходящо или не - не се наемам да споря.
Нито да оценявам методите му при търговските престрелки. Изглежда че най общо гледа да стресира и шокира опонента и после да постигне сделка в полза на сащ.
Ето днес например изглежда че го е постигнал със севернокорейския дебелак.
А това че щял да направи Европа велика чрез еманципирането и - ми какво по хубаво от това за нас като европейци.

Време и е да вземе съдбата си в ръцете си, вкл. и военно да стане по значителна сила за да тежи на мястото си в световните дела.
Стига парада да не се командва само от Меркел Макрон и разни брюкселски некадърници, а решаваща дума да има и новата евровълна в лицето на вишеградите, плюс напоследък и Австрия,Италия, Словения и т.н.
Това че Сорос напоследък е изпаднал в апокалиптична истерия за бъдещето на Европа че всичко което е можело се е сбъркало тотално... ми само може да ни обнадеждава.

ПС Не виждам какво намекваш за labour productivity - чарта не ми изглежда да е зле....
https://tradingeconomics.com/united-...ivity/forecast
Коментар