IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Казваха се Usenet, бяха безумно по-сложни за настройка и ползване от това, което имаме сега в http но за сметка на това там се пускаха супер интелигентни постове на всякакви теми

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Това с гробищния свят е интересно... Но пак не съм сигурен че Фейса не може да остане постепенно на заден план

Едно време имаше едни доста по-примитивни дискусионни форуми, които се ползваха през имейл клиент. После Гугъл ги купиха, направиха във формат подобен на този, който ползваме тук. И накрая май всичките тези “безценни” дискусии май отидоха в небитието

Та мисля, че и фейсбук гробищата постепенно ще отидат в небитието. Просто профилите на хората починали отдавна ще се трият

Коментар

• Това с гробищния свят е интересно... Но пак не съм сигурен че Фейса не може да остане постепенно на заден план

Едно време имаше едни доста по-примитивни дискусионни форуми, които се ползваха през имейл клиент. После Гугъл ги купиха, направиха във формат подобен на този, който ползваме тук. И накрая май всичките тези “безценни” дискусии май отидоха в небитието

Та мисля, че и фейсбук гробищата постепенно ще отидат в небитието. Просто профилите на хората починали отдавна ще се трият

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Фейсбук, нямат железен монопол защото хората могат просто да почнат да ползват друга социална мрежа. Както примерно дечурлигата ползват снапчат. Според мене е точно психология на тълпата, както казва Тодор

Верно че има мрежови ефект, но всъщност той не е толкова силен и фейсбук не е чак толкова незаменим

Ми не е изключено това, но с течението на времето става все по-малко вероятно.
        Не знам дали си се опитвал да си представяш Фейсбук след 10-20-30 години....Той все повече ще приема и функциите на гробищен парк.
        Един вид - ще е място и за поклонение и почит към загубилите битката за живота. И вероятно ще е много по-забавно място от Орландовци.
        А тогава - да те видя - как ще пренасяш трупове, духчета и звездички от една социална мрежа към друга.
        Въобще, тук виждам аз, че Императора е пропуснал голяма инвестиционна възможност. Той си падаше по гробищни паркове, щото потребителите непрекъснато растат.
        И мисля да сменя пиенето. Уж беше някакъв спешъл едишън

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Не можеш да имаш монопол над настроенията на тълпата. Колкото по - тясна корелация имаш с тях толкова си по волатилен.
          Не им трябва да имат връзка с тълпата. Те са булеварда и площада, няколко чешмички, пейки, малко сянка. 2-3 полицая, които да въдворяват реди...сигурно още нещо.

Коментар

• Фейсбук, нямат железен монопол защото хората могат просто да почнат да ползват друга социална мрежа. Както примерно дечурлигата ползват снапчат. Според мене е точно психология на тълпата, както казва Тодор

Верно че има мрежови ефект, но всъщност той не е толкова силен и фейсбук не е чак толкова незаменим

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Напротив.
            Facebook има железен монопол в дейността си. Ако не я подхване някой бизнесмен от прехода ни, като й постави няколко фирми от пред и отзад - тя просто няма фалиране.
            Проблемът и е, че наближава тавана на възможностите си.
            Ама това е проблем на всичките ФААНМГ. Просто не им е дошло времето на този отчет за останалите четири.

Коментар

• Аз вместо fang минах на bat и накупих и катинския Netflix

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Напротив.
                Facebook има железен монопол в дейността си. Ако не я подхване някой бизнесмен от прехода ни, като й постави няколко фирми от пред и отзад - тя просто няма фалиране.
                Ама това е проблем на всичките ФААНМГ. Просто не им е дошло времето на този отчет за останалите четири.
                Не можеш да имаш монопол над настроенията на тълпата. Колкото по - тясна корелация имаш с тях толкова си по волатилен.

Послеслов.
                Освен ако ти не ги контолираш в извстен смисъл.
                ,,Тълпата е женствена,,

Алоф Хитлер
                Last edited by Todor Sabev; 27.07.2018, 00:03.

Коментар

Едното е интерактивна медия която не е монополист и е уязвима на всякакви манипулации относно информацията. Другото е инфраструктура глобален монополист. Която в бъдеще не е застрахована да последва негативен сценарии като при фейса. Примерно ако се срине доверието в търсачката като достоверен начин за търсене на информация или се намери по надежден конкурент, или се наложат филтри от различни правителства.
                  Да, нищо не е застраховано, но според мене Гугъл държи монопола си доста по-здраво. Това е въпрос не само на алгоритми, а и на количество информация. Гугъл имат в момета огромна преднина в количеството информация. Според мене това е огромна бариера за навлизане

Освен всичко има и “регулаторен” риск

Коментар

Едното е интерактивна медия която не е монополист и е уязвима на всякакви манипулации относно информацията. Другото е инфраструктура глобален монополист. Която в бъдеще не е застрахована да последва негативен сценарии като при фейса. Примерно ако се срине доверието в търсачката като достоверен начин за търсене на информация или се намери по надежден конкурент, или се наложат филтри от различни правителства.
                    Напротив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                      Импе, най-голямата загуба в историята на капиталовите пазари. Мисля, че заслужава споменаване

За мене лично е интересно и защото имам Гугъл, които са в подобен бизнес макар и техният бизен модел да е по-различен

Facebook's $100 billion-plus rout is the biggest loss in stock market history

Коментар

• Импе, най-голямата загуба в историята на капиталовите пазари. Мисля, че заслужава споменаване

За мене лично е интересно и защото имам Гугъл, които са в подобен бизнес макар и техният бизен модел да е по-различен

Facebook's $100 billion-plus rout is the biggest loss in stock market history

Коментар

• Мерси Ники ще ги разгледам.

Ами Импе не знам махнах ги заради многото goodwill. дойче банк и wereldhave ми се струваха по-изгодни към момента ама явно съм сбъркал

Коментар

• Не съм фен на тек компаниите. Винаги имат много надути P/E сякаш ще са вечни даже много от тях даже са и на загуба.
                            http://www.proflashgame.com

Коментар

• Бе на кой му пука за некво Букче?

Или... някой от вас да не би да си има, а?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ха-ха, готино. Интересно Майкрософт защо не го бяха вкарали още в началото във ФАНГ

Мене леко ме е яд, че нямам Майкрософт, защото от поне две години си мисля, че може би трябва да взема и се се назландисвам

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                След фейкбук фиаското вече няма фанг, има MAGA

Microsoft
                                Amazon
                                Google
                                Apple

Коментар

Working...
                                X