If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цената не е но другото си е супер. Добър марж на печалбата. Явно имат конкурентно предимство. И наистина смятам че идиот може да ги упралява. Не са много задлъжняли на фона на другите. Не ми е ясно как така са на печалба, пък собственият им капитал намалява за последните 4 години ама как да е. не е намалял чак толкова много. Ако паднат на 30 ще си купя задължително. А за Виза е една от големите ми грешки че не виждах потенциала на това което се случваше. Все си виках кой тъпак ще ползва тая глупост още като излязоха кредитните карти. Аз още нямам кредитна карта. Ползвам на жената. Таман харча от нейните пари вместо от моите
Има и нещо друго, което много ме кефи при тях. Те управляват портфейл от брандове. Като видят, че нещо не върви го разкарват и надушват други брандове, които набират сила. Или пък правят търн-араунд на брандове, които са силни, но леко пазападнали. Бива ги в това и според мене това ноу хау ги прави "вечна" компания.
VFC ме прилъга и мене да купя (Което не смятам, че беше грешка.)
Със сигурност цената на VFC не е по Бъфет.
Обаче, Алонсо, виж пък че Бъфет през 2012 беше взел Виза, която се тръгуваше тогава на ПЕ 27. Пък до сега се е утроила и ПЕ-те пак е толкова...
Цената не е но другото си е супер. Добър марж на печалбата. Явно имат конкурентно предимство. И наистина смятам че идиот може да ги упралява. Не са много задлъжняли на фона на другите. Не ми е ясно как така са на печалба, пък собственият им капитал намалява за последните 4 години ама как да е. не е намалял чак толкова много. Ако паднат на 30 ще си купя задължително. А за Виза е една от големите ми грешки че не виждах потенциала на това което се случваше. Все си виках кой тъпак ще ползва тая глупост още като излязоха кредитните карти. Аз още нямам кредитна карта. Ползвам на жената. Таман харча от нейните пари вместо от моите
но това е една наи силните акции в света. само от дивиденди и нискта волатилност сте си цакас цел живот
Взех миналата година на 63.5. Не съм взел много и не увличих като падна, защото не ми се вижда хипер евтина. Ще държа години, така че съм окей. Беше добра идея.
За бай енд холд балами това не е от значение. Няма да тръгна да продавам надявайки се, че ще дойде крах, за да купя по-ниско. Тове е за от баламите инвеститори в акции - най-баламите.
Като гледам MDAX са предимно machine building, chemicals, automotive и construction. Това не са ми любимите сектори. Не виждам как може да се прави бай енд холд с такива работи.
Я кажи една компания която ти е номер едно да и направя един анализ да видим какъв бъфетолог си ?
Като гледам MDAX са предимно machine building, chemicals, automotive и construction. Това не са ми любимите сектори. Не виждам как може да се прави бай енд холд с такива работи.
аz трагувам по сентимент. имам много акции, които се движат просто в далги периоди в определени граници, та дори и да паднат под долната граница ми е все таz zастото пак сте се варнат там
Bayer е добар пример zа 90 до 120
отделно както сам писал на много места, иzпускате много, таи като се сасредото4авате в определин локации. един MDAX e локомотива на европа, ама колко гледате там? 2% do 3% от хората тук? или един SDAX?
имам много перли в по малките индекси, но просто еzика (англииски) води до едно странно преалокиране кам америка. нормално, но глупаво
Иначе за Америка си останал с грешно впечатление. В америк обръщам внимание единствено на технологичните, защото смятам че европейските аналози са много по-слаби дори и да има такива. Европейските компании са ми много по-интересни по принцип. Да не говорим че в Европа не дължа данък.
Твоят поглед предполагам е на човек, който търси доходност в пари. Дори и ника ти издава че търсиш волатилност. Измерваш успеха си в увеличение или намаляне на кеша. Аз не го меря така. От там се получава разликата в мисленето ни предполагам.
не е то4но така. zа мен е на парво место да сам прав и да биа паzара, второ са парите. сметам 4е хоарата киото се фокусира само варху парите и не се наслаждват на надпреварата, губат далгосоро4но
Коментар