IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Затова трябва на порции да се влиза. Човек няма как да знае къде е дъното.

Ама виж Локхийда кога съм взел. Два дни след самото дъно на пазара
    В тоя сектор влязох след тебе, началото на април в RTX, на 2 взятки, бяха ми на радара заради мърджъра с юнайтед и много добре падаха покрай вируса.
    Засега те бия май някъде с 7% капиталова , на средна 51$, и дивито от 3.7% ми е по добро

За порциите - абсолютно правилно !

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Благодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.

Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...
      Ти дали се докопа до тлъстия дивидент от 12 май?

Коментар

• Благодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.

Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...

Коментар

• Ето и други работи съм взимал по време на спиха. Адидас стана добре с взимането обратно на 177, трябваше само малко по-нагоре от 241 да ги продам и щеше да е екстра.

А това, Терзиев, е как трябва да се прави според мене. Взимаш 2012, добавяш 2013 и после като се срине 2014 взимаш още. После дълго стискаш

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

13.03.2020, 23:03

Адидас днес си го взех обратно ама на €177. MSFT вчера взех на $152, Феда точно като обяви $1.5tn ликводност... После цената падна много. Но сега гледам яко е нагоре СиП-а

Не знам това ли беше мечката. Бързо дошла, скоро си заминала? Но ако даде още надолу ще има още шанс за покупки

Примерно защо САП-а да не падне на €87, че да си го прибера и него?

Коментар

• Затова трябва на порции да се влиза. Човек няма как да знае къде е дъното.

Ама виж Локхийда кога съм взел. Два дни след самото дъно на пазара

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            25.03.2020, 11:13

Взех малко Локхийд Мартин на 299.94

LMT на p/e 13 и дивидент от 3.3% мисля е добре. Па ако още и да направят ново дъно.

На Боинг се кумих, кумих, кумих и... от 90 отиде на $153

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

То това за Март бе ясно, ама стиска ли ти да похарчиш целия кеш с оглед на идващите избори след 4мес дето може стане леш....амортисъори си иска.

Коментар

• Може ли начи такава хуйня. SKT до небесата пост маркет. Явно късите са гризнали хурката. От една страна хубаво - баси вангата съм, ако и да съм, сигурен, че никой не ми е последвал стратегията. Явно да гледаш най-шортените и да опиташ да ги изпържи е нелоша идея. От друга обаче - очевидно не става да дебнеш пазара и да си живееш живота едновременно. MDU-то се продало, ударило стоп. Жалко, исках да го държа.

Набутах в PFE част от кеша. Под 34 ми се струва добре.

За NIO-то, малко закъснях, не послушах собствения си съвет, но ще взема едни 500 да загробя там. Търся още две позиции с добър потенциал, предпочитам да дават и дивидент.

Явно Фед е решил да ни прави милионери. Няма да се дърпам, я.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                E, през март беше момента, Пип

Ама, то не се зане, де. Като нищо пак ще се сурне надолу

То това за Март бе ясно, ама стиска ли ти да похарчиш целия кеш с оглед на идващите избори след 4мес дето може стане леш....амортисъори си иска.

Коментар

Определено е рискова, не споря. AR също ома нужда от дивидента и затова си мисля, че голямо рязане не е толкова вероятно.

Но тук стигаме до фундаменталния въпрос - къде да сложа парите, ако продам AM? Днес PFE изглежда нелошо за вход.
                  NIO ?

Коментар

• E, през март беше момента, Пип

Ама, то не се зане, де. Като нищо пак ще се сурне надолу

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Бе не го файтваме Мишо, ама много плитко коригира бе, какво са 7%, нищо....съотв. и нищо не можах да добавя тая корекция. Ще си ги влача още явно 20те % кеш...ма пък и не ме сърбят чак пък толкова...

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Не разбирам защо си представяш 50% редукция. Защо да не е 3пъти, 4пъти, 5пъти или 123пъти?
                      Ако някога имам сделка, която касае тази компания, тя може да бъде с теб например.
                      Едно басче, че ще е повече или равно на 4 пъти редукция?
                      Определено е рискова, не споря. AR също ома нужда от дивидента и затова си мисля, че голямо рязане не е толкова вероятно.

Но тук стигаме до фундаменталния въпрос - къде да сложа парите, ако продам AM? Днес PFE изглежда нелошо за вход.

Коментар

Благодаря за разяснението. Не бях схванал, че е част от оборота. Но отново не разбирам защо това заплашва AM? Те са си ОК, дори AR да не печели много. Просто трябва да бута газ през тръбите. А AR няма друг бизнес.

Ясно ми е, че това ниво на дивидент при АМ не е устойчиво. Но дори и 50% редукция, пак е много добре.

Извън спекулативната търговия имам предвид.
                        Не разбирам защо си представяш 50% редукция. Защо да не е 3пъти, 4пъти, 5пъти или 123пъти?
                        Ако някога имам сделка, която касае тази компания, тя може да бъде с теб например.
                        Едно басче, че ще е повече или равно на 4 пъти редукция?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                          Въобще - преди няколко години се появи една изключително иновативна финансова идея.
                          Да платиш някому пари в кеш сега - срещу процент от оборота му завинаги.
                          Уникална, висша форма на собственост. Получаваш процент от оборота (не от печалбата) без да те касаят рисковете, които обикновено съпровождат бизнеса. Ако си от тарикатската страна на сделката
                          През 2016-та го наблюдавах при TECK, когато го закъса с въглищния си бизнес. Но тогава тя продаде overriding royalty interest само в сребърния си бизнес, а незасегнати от това останаха другите и активи. И точно другите асети я извадиха от батака.
                          За съжаление при AR, a миналата година и при RRC (друг производител в Апалачите) операцията засяга почти всичките им асети и ще им тежи до гроб.
                          Обикновено се случва, когато вече никой кредитор не е склонен да ти отпусне заем.

А иновативното в идеята е, че по-този начин можеш да събереш пари и изплатиш всичките си дългове.
                          И на пръв поглед да не можеш да фалираш (защото нямаш дългове, нали?)
                          Но това въобще не отразява високата вероятност да си умреш бавно, мълчаливо и тихо, докато паричните ти потоци изтичат от теб.
                          Благодаря за разяснението. Не бях схванал, че е част от оборота. Но отново не разбирам защо това заплашва AM? Те са си ОК, дори AR да не печели много. Просто трябва да бута газ през тръбите. А AR няма друг бизнес.

Ясно ми е, че това ниво на дивидент при АМ не е устойчиво. Но дори и 50% редукция, пак е много добре.

Извън спекулативната търговия имам предвид.

Коментар

Не съм съгласен. Малко се повтаря дискусията от преди месец с pibbel за АМ.

За AR си прав, трябваше им ликвидност и направиха сделката. Обаче AM няма как да бъде заобиколена. Кой идиот ще прави втори газопровод до находището? Т.е. сделката може да не е перфектна за AR, но е просто супер за AM.

---

pipbel , сгоден ли е моментът за бирите?
                            Не съм склонен да споря с някой, който публично съжалява, че не е успял да спечели от компания, която е поскъпнала след заявление за фалит.
                            Била тя Херц или някоя друга. Какви аргументи бих имал?

Коментар

• Въобще - преди няколко години се появи една изключително иновативна финансова идея.
                              Да платиш някому пари в кеш сега - срещу процент от оборота му завинаги.
                              Уникална, висша форма на собственост. Получаваш процент от оборота (не от печалбата) без да те касаят рисковете, които обикновено съпровождат бизнеса. Ако си от тарикатската страна на сделката
                              През 2016-та го наблюдавах при TECK, когато го закъса с въглищния си бизнес. Но тогава тя продаде overriding royalty interest само в сребърния си бизнес, а незасегнати от това останаха другите и активи. И точно другите асети я извадиха от батака.
                              За съжаление при AR, a миналата година и при RRC (друг производител в Апалачите) операцията засяга почти всичките им асети и ще им тежи до гроб.
                              Обикновено се случва, когато вече никой кредитор не е склонен да ти отпусне заем.

А иновативното в идеята е, че по-този начин можеш да събереш пари и изплатиш всичките си дългове.
                              И на пръв поглед да не можеш да фалираш (защото нямаш дългове, нали?)
                              Но това въобще не отразява високата вероятност да си умреш бавно, мълчаливо и тихо, докато паричните ти потоци изтичат от теб.

Коментар

51% профит за нашто фирма не е нищо. При това са ми 15% от портофейла - най-голямата позиция. Взел съм ги с дивидент от 30%. Как да ги продам.

Тези ги обсъдисхме с теб много подробно по-назад в темата - пренос на гъз. На AR дружката. Корпорация, а не MLP. Ти имаш алергия от тръби, както аз от туризъм.

Тъпото е, че бях на кръчма и не можах да си пусна поръчките и рейтовете литнаха. Гледах видео от САЩ - неудържими са вече. Моловете пак пълни.

---

В интерес на истината нямам идея кога е хубаво да продавам. В случая става въпрос за акция, в която имам вяра (газ), но която няма да се вдигне над 8 долара. При тези ниски лихви...
                                E аз за толкова % профит си шитнах целия TDOC....пак ги имам възстановени на 150$, ма само третинка.
                                За продажбите е хубаво да си имаш мислен таргет. И да започнеш постепенно селване преди него, особено при голяма експозиция.
                                В твоя случай освен инсайдърските продажби де споменах имаш и огромна позиция ( храбър си, аз нито 1 картон нямам над 4%), както и свръхкупено рси от 72, не че не може и 85 да мине... на твое място не бих се замислил много за поне 1/4, ма ти си знаеш по добре.
                                Дивидента не би трябвало да ти влияе на решенията.

Тръбите ти може да не ме кефят, ама не съм алергичен, зер носят ми матр'ял за рафинериите

Коментар

Working...
                                X