Първоначално изпратено от IvelinaJensen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Ако демократите утре раздухат какво става в Пекин, пак ще имаме червени цифрички и възможност за вход. Все по-трудно обаче ще им е да натягат ковида, дори гаргите почнаха да се съмняват. Системният риск обаче си остава.
--
Пак погледнах SKT - направо ме заболя сърцето. Това ще се нареди до DFS като напълно осъзната и пропусната от чиста тъпота възможност. GME също са я налазили много късите, но някак не се виждам в чак такива глупости да слагам пари.Last edited by terziеv; 16.06.2020, 21:15.
Коментар
-
Видяхте ли нафтата как се срина за броени минути. Цял ден се катереше бавно нагоре и накрая докато вляза и изляза от банята и вече се беше върнала в началната сутрешна позиция. По-добро от това за дей трейдинг едва ли има. Ама пак го изпущих. Аз още не съм си загубила съня, но определено ми пречи да домакинствам и има опасност децата да останат гладни
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе ме радва Пфайзер, но падна до добра цена. Казвах го и по-долу - не се броя за инвеститор. Взимам не задължително каквото искам, а каквото ми се стори изгодно. Сигурно има и други, ама не ги знам кои са. А и малко да намаля стреса. Педалско звучи, ама наистина понякога не мога да заспя, защото ги мисля акциите. Пък и не съм женен за PFE, 7-8 пъти съм го търгувал тази година. Хаповете и като сектор не ме кефят, ако и да направих бая кинти от пирамидката ABBV.
За BABA казах вече мнението си. Добра компания, перспективна, но и 300 да удари, пак ще се влачи бая зад SYV например.
А не търся задължително китайска. Просто от някоя икономика, която не е изцяло доларизирана. Без обаче да обменям в още една валута. Европа имам. Остават май Китай и Русия.
иначе аз разкарах MPC на лек плюс, а преди няколко дни се бях шашнал като дропеше яко. добре е, че такива спадове вече не са позволени
- 1 like
Коментар
-
Не ме радва Пфайзер, но падна до добра цена. Казвах го и по-долу - не се броя за инвеститор. Взимам не задължително каквото искам, а каквото ми се стори изгодно. Сигурно има и други, ама не ги знам кои са. А и малко да намаля стреса. Педалско звучи, ама наистина понякога не мога да заспя, защото ги мисля акциите. Пък и не съм женен за PFE, 7-8 пъти съм го търгувал тази година. Хаповете и като сектор не ме кефят, ако и да направих бая кинти от пирамидката ABBV.
За BABA казах вече мнението си. Добра компания, перспективна, но и 300 да удари, пак ще се влачи бая зад SYV например.
А не търся задължително китайска. Просто от някоя икономика, която не е изцяло доларизирана. Без обаче да обменям в още една валута. Европа имам. Остават май Китай и Русия.
Коментар
-
Китайско от реалната икономика, че знам си и фен - не знам, аз съм в еквивалентите на амазона ( baba, jd) че ми е противен плешивия.
А и като хедж на падането на дедо дони от власт и магарешка анархия из щатите = Китай 1 сила.
Силно учуден като ти знам предпочитанията на търговия че си избрал пфайзъра, това си е за мн.дългосрочно държане тип дедо бъфю. А и не ми е 1 избор из сектора поне на мен. Почти 200млрд тулуп..не знам колко чакаш да стане.
Ако те сърбят пръстите в тоя сектор - от тия няколко пъти вече вземам бързи 10-15% и бягам, добра вола, идеал за суинг трейд.
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=MYL&ty=c&ta=1&p=d
Нвидиа пак се туткат днес, искат ме нервят, преди броени дни стигнаха на 0.4% от дабъла и не ми го дадоха михлюзите им с михлюзи...
- 1 like
Коментар
-
Докопах я, за какво са ми без дивидент. При това удръжката при източника от 10%, а не 37% като при ET-то.
Не сколасах да се възползвам от собствените си съвети. Всичките бият S&P и дори Ръсела. Свиди ми се да влизам в NIO в момента. Допълних с Пфайзер на 33,89. При все, че не съм фен на large cap, не мога да си кривя душата, че ми е по-спокойно да не очаквам всеки момент фалит.
Към момента WES и STOR сами ми най-големите провали. Нищо, че първото ми докара 120%, а другото 25%. Само като помисля, че взех WES на 3 долара и ми иде да си обърша един.
Оставам с 4% кеш, който май ще ползвам за дейтрейдинг.
Смятам мидстрийма, нафтата и рейтовете за сериозно подценени, но точно от тях имам в изобилие и ме е шубе да допълвам. Другият ми проблем е, че съм 90% в долари. Иска ми се нещо китайско на сметка.
... байдъвей - AM вече ми е 21% от портофейлаLast edited by terziеv; 16.06.2020, 18:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗатова трябва на порции да се влиза. Човек няма как да знае къде е дъното.
Ама виж Локхийда кога съм взел. Два дни след самото дъно на пазара
Засега те бия май някъде с 7% капиталова , на средна 51$, и дивито от 3.7% ми е по добро
За порциите - абсолютно правилно !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеБлагодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.
Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...
Коментар
-
Благодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.
Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...
Коментар
-
Ето и други работи съм взимал по време на спиха. Адидас стана добре с взимането обратно на 177, трябваше само малко по-нагоре от 241 да ги продам и щеше да е екстра.
А това, Терзиев, е как трябва да се прави според мене. Взимаш 2012, добавяш 2013 и после като се срине 2014 взимаш още. После дълго стискаш
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
13.03.2020, 23:03
Адидас днес си го взех обратно ама на €177. MSFT вчера взех на $152, Феда точно като обяви $1.5tn ликводност... После цената падна много. Но сега гледам яко е нагоре СиП-а
Не знам това ли беше мечката. Бързо дошла, скоро си заминала? Но ако даде още надолу ще има още шанс за покупки
Примерно защо САП-а да не падне на €87, че да си го прибера и него?
- 1 like
Коментар
-
Затова трябва на порции да се влиза. Човек няма как да знае къде е дъното.
Ама виж Локхийда кога съм взел. Два дни след самото дъно на пазара
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение25.03.2020, 11:13
Взех малко Локхийд Мартин на 299.94
LMT на p/e 13 и дивидент от 3.3% мисля е добре. Па ако още и да направят ново дъно.
На Боинг се кумих, кумих, кумих и... от 90 отиде на $153
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
То това за Март бе ясно, ама стиска ли ти да похарчиш целия кеш с оглед на идващите избори след 4мес дето може стане леш....амортисъори си иска.
- 1 like
Коментар
-
Може ли начи такава хуйня. SKT до небесата пост маркет. Явно късите са гризнали хурката. От една страна хубаво - баси вангата съм, ако и да съм, сигурен, че никой не ми е последвал стратегията. Явно да гледаш най-шортените и да опиташ да ги изпържи е нелоша идея. От друга обаче - очевидно не става да дебнеш пазара и да си живееш живота едновременно. MDU-то се продало, ударило стоп. Жалко, исках да го държа.
Набутах в PFE част от кеша. Под 34 ми се струва добре.
За NIO-то, малко закъснях, не послушах собствения си съвет, но ще взема едни 500 да загробя там. Търся още две позиции с добър потенциал, предпочитам да дават и дивидент.
Явно Фед е решил да ни прави милионери. Няма да се дърпам, я.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеE, през март беше момента, Пип
Ама, то не се зане, де. Като нищо пак ще се сурне надолу
Коментар
Коментар