IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
    Пече се в конгреса нов пакет от стимули, за който май нямат големи разногласия. Имат 2 седмици до края на юли и ще се постараят да е готов преди да изтекат текущите помощи. С тези трилиони, които се наливат, отделно 100 дни до изборите в САЩ, все по - ме съмнява за някакъв спад/корекция или изобщо нещо, което да смъкне индексите с повече от 5-10%.
    така е, плюс стимулите от ЕС, както и напредъка на ваксината от Оксфорд.
    Отделно, Министерството на финансите на САЩ разполага с парично салдо в размер на 1,8 трилиона щатски долара, което Тръмп ще употреби.
    На противовес остават лошите отчети и данни за безрзботица.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Когато човек купува дългосрочно трябва да е прав само веднъж. Когато си върти парите през шест месеца трябва да е прав когато продава, трябва да е прав и когато купува и това два пъти в годината. Значи трябва да е прав 4 пъти на година. Това ако само цъка един ETF. Ако обаче върти едни десетина позиции трябва да е прав вече 40 пъти или хайде поне 22 пъти в годината. Ако обаче прави дейтрейдинг трябва да е прав стотици пъти в годината.

Много по-вероятно е да е прав веднъж, а не стотици пъти.
      Много детайлно се аргументираш, но според мен неправилно. Конкретен пример с мен. Ако вчера бях продала Fortum на 18,26 евро при очевиден скок както го уцелих и интуицията ми викаше "Продай", но разума и най-вече алчнoтията и страхът да не пропусна печалба ми викаха "Изчакай може още да се качи" , сега падна и можеше да го купя по-евтино и следващия път пак от него да спечеля. Така мога да се концентирам само в него (въпреки че точно Fortum никак не е подходящ за трейдинг, но просто го давам като конкретен пример) да си го въртя и да си печеля. Принципно това ми беше и първоначалната идея, но много се разсейвам и без да искам похарча парите за друго и после не мога да го взема същото като му падне цената. На теория всъщност нещата не са чак толкова трудни. Проблемът е, че рогатия използва вродените ми любопитство, импулсивност и склонност към риск и ме разсейва и тласка да правя губещи стъпки.

Коментар

• Когато човек купува дългосрочно трябва да е прав само веднъж. Когато си върти парите през шест месеца трябва да е прав когато продава, трябва да е прав и когато купува и това два пъти в годината. Значи трябва да е прав 4 пъти на година. Това ако само цъка един ETF. Ако обаче върти едни десетина позиции трябва да е прав вече 40 пъти или хайде поне 22 пъти в годината. Ако обаче прави дейтрейдинг трябва да е прав стотици пъти в годината.

Много по-вероятно е да е прав веднъж, а не стотици пъти.

Коментар

• Напротив бих се изкефил ако някой реално бие СиП

Дразня се, че хора в акъла си се връзват на един очевиден лалджия

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
            Как го виждате пазара днес ? Ще слезе ли ?
            Надолу. Тръмп пак направи глупости към Китай. Този няма да миряса докато не разсипе долара. Ей, яка търговия в RMB на нафтови фючърси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Аз държа нещата с години. Капацитетите от трейдинга идват и си отиват (с подвита опашка)

Примерно SPGI ги държа от 2013, купени на $56-60. Сега са на $354
              Да "държи нещата с години" е вариант за американска лелка пред пенсия. Ако беше внимавал и беше продал февруари, нямаше да си такъв киселяк. Не знам откъде го вадиш това самочувствие, когато "инвестираш" в подобен широк фонд. Нищо чудно, че обръщаш форума на бгмама и се дразниш, когато някой бие SP.

Коментар

• Аз държа нещата с години. Капацитетите от трейдинга идват и си отиват (с подвита опашка)

Примерно SPGI ги държа от 2013, купени на $56-60. Сега са на $354

Адидас съм купувал на €68.5 през 2012 и после 2013 и 2014 съм добавял на 81, 77 и 56. Сега са на €245, ама пак ще си отидат на 320, а после и на €400. Неизбежно е

Е, Адидас леко ги разиграх покрай пандмията, продадох малко на 241 и после пак влязох почти на дънтото. Ама това да нацелваш дъното при реална търговия (не говорим за лаладжиите на демо) не е лесна работа, както ти сама си се убедила
                Last edited by Money; 22.07.2020, 12:35.

Коментар

Защо й е на една дей трейдърка нещо, което се държи стабилно? Ако си сериозен инвеститор — да, ама за трейдинг
                  А ти тук във форума да видя т.нар. сериозни инвеститори, готови да държат нещо до дупка? Щото аз не. То е и глупаво да не реагираш на пазара само щото си решил тъпо и упорито да стискаш само и само да се наречеш сериозен инвеститор.
                  Аз като се хванах с тази шитня дори не бях чувала понятието day trading. Не съм си и представяла, че нещо може да се купи и продаде в същия ден и до сега това ми е странно. За мен има смисъл само ако става дума за моментен балон който качва с над 20% курса в рамките на ден. Примерно с тия медицинските новини за лек или ваксина. С нафтата това не само че може да се прави както вчера се видя, но е и must. Иначе няма много смисъл щото изпускаш големи печалби.
                  Не бих се нарекла дей трейдърка. Идеята не ми беше инвестирам за пенсия, а да пусна в оборот спестяванията си и да се издържам от тях (но май няма да ми се получи, щото рогатия яко ме работи и ми саботира бизнеса. Друго обяснение за импулсивните, нелогични и против стратегията ми и здравия разум сделки просто не виждам). Свекъра печели средно по 1 милион лева годишно като отделя по 1 час сутрин да си погледне акциите. Само с датски акции оперира. С печалбата си купува коли, ремонтира си къщата, а сега и ще събаря вилата и ще строи нова. Не че му трябва - просто има много пари и вместо да го остави на внуците си бърза всичко да изконсумира преди да е пукнал. Иначе с пенсията спокойно може да се издържа. Ама на - широко дупе - иска още и още. И казала на българския ми зет, че играта на датските борси била само за датчани - българи не можело. Хаха - ми е ето че може. И аз не съм единствената българка в Дания играеща. Има бая българи, които въртят милиони. Ама що да не метне наивния ми зет - за датчаните ние сме тук да им слугуваме за без пари - само българин би се навил да му върши черната работа, и нямаме право да се възползваме от благинките, от които датчните се ползват. Отврат са тия датчани ама това е друга тема.

Коментар

• Как го виждате пазара днес ? Ще слезе ли ?

Коментар

• Днес ми е последен активен ден за търгуване тази седмица. Вчера гръмна огромен корупционен скандал в Щатите, за милиарди. Републиканец е, мамка му, и нищо чудно Охайо да падне. Връзката с NYSE е, че First Energy се сурна до нивата от март. Реакцията е прекалена и ще има някакво връщане. Дори да няма обаче, компанията става за държане. Не са луди да я разпарчатосат, а и корупцията при регулираните доставчици е нещо съвсем ествествено.

... взети на 33,10. На тази ангебот цена се замислям дали изобщо има смисъл да продавам.
                      Last edited by terziеv; 22.07.2020, 12:25.

Коментар

• Защо й е на една дей трейдърка нещо, което се държи стабилно? Ако си сериозен инвеститор — да, ама за трейдинг

Коментар

За долара мисля точно като тоз пич от FX desk-а на HSBC

https://twitter.com/bloombergtv/stat...009569280?s=21

Освен това аз не виждам изобщо каква е драмата. Моя портфейл леко е нарастнал като стойност, дори и за последните седмици при все че повечето неща са ми dollar denominated
                          Не мога да изтърпя да слушам тоя истерик. Я синтезирай кво е казал.

Muller, не знам за теб кое е интересно, но като цяло целият датски пазар се държа доста стабилно през кризата и много компании стигнаха абсолютен рекорд - освен VESTAS, ORSTED, DSV, NOVO, GMAB, GN, NZYM, RBREW... Може и други да има

Коментар

• За долара мисля точно като тоз пич от FX desk-а на HSBC

https://twitter.com/bloombergtv/stat...009569280?s=21

Освен това аз не виждам изобщо каква е драмата. Моя портфейл леко е нарастнал като стойност, дори и за последните седмици при все че повечето неща са ми dollar denominated
                            Last edited by Money; 22.07.2020, 09:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                              За потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.
                              Прегледай. последните 2-3 страници. от темата за ..Златото балон или не.. Писал съм некои работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                За потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.
                                Освен VESTAS друго интересно не съм забелязвал там- Сподели някой компании.

Коментар

Working...
                                X