Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Нямам идея, предполагам че ти ги котират към доходността при издаване. Портфейла ми не е такъв че да мога да си позволя да търгувам облигации. И не им следя търговията. Като ми трябват облигации си купувам ETF
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
В смисъл това е някакъв осреднен дневен bid/ask на generic bond от съответната дюрация (това дори не знам дали е on-the-run bond или пак някакво осредняване)
Коментар
-
SSO ти дава следване на индекса само на дневна база. Реално не ти гарантира в дълъг период че ще има двойна доходност. Още по-големия проблем е при спад на пазара. например ако индекса е 100 и първия ден на спад падне с 10% това ще падне с 20%. Но ако след това индекса скочи с 10% това ще скочи само с 16%. Няколко такива врътки на индексите при мечи пазар и си дълбоко на минус.
Те по принцип и лостовете са си за търговия, не за прекалено дълго държане.
Другия вариант е да допълниш 20те % с акции с бета от около 2.
Коментар
-
Не, това трябва е цената, все пак говорим за bid/ask
Аз ти давам само bid-а щото ми ги вади в отделни таблици
Коментар
-
Не, не мисля. Човек докато не си строши сам главата не вярва на други хора.
На мене дори не ми е ясно защо се хаби този човек и влага толкова енергия и емоции в демо сметката си
Коментар
-
Само ти казвам информативно що за хора са
Ако мислиш, че можеш нещо да им обясниш — good luck
- 1 like
Коментар
-
Ми то и аз искам мир по света и всички жени да са като манекенки, ама не се получава така
Ако мислиш, че можеш нещо да им обясниш — good luck
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеняма как дюрацията да е 99 и нещо това означава се облигациите са със срок над 100 години
Не, това трябва е цената, все пак говорим за bid/ask
Аз ти давам само bid-а щото ми ги вади в отделни таблици
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
+++ за подчертаното.
За другото - защо ти изглежда толкова трудно ?
Примерно 80% spy +20% SSO не е ли сравнително лесен начин да го направиш.
Или говориш за набор от отделни акции може би.. ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПри инвестиране важното е не да се контролира доходността, а да се контролира риска.
Най-трудния начин е да си конструираш сам портфейл, който като диверсификация е сходен до пазара, но средната му бета е около 1.2. Това вече е много трудно за изпълнение. Дори човек с десетилетие опит и отлично образование може да не успее да се справи. .
За другото - защо ти изглежда толкова трудно ?
Примерно 80% spy +20% SSO не е ли сравнително лесен начин да го направиш.
Или говориш за набор от отделни акции може би.. ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВиж с'а, Ивелина иска да прави по 7% на месец от дей трейдинг
А Exxs-a / Терзо й е консултанта
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВиж с'а, Ивелина иска да прави по 7% на месец от дей трейдинг
А Exxs-a / Терзо й е консултанта
Дори и не много дългосрочно, примерно след 3-4 такива години бих се "пенсионирал" от пазара. Е не баш всичко, може би ще оставя 1/4 ( портфейла на малкия) че той е с поне 15г+ хоризонт.
- 1 like
Коментар
Коментар