За потъналия долар никой нищо не казва. Не ви ли притеснява? Заради него днешния ден приключих на минус. За мен си е набутвация - трябваше да си джиткам на датските пазари и да не си създавам допълнителни проблеми.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Е то от стоте изброени все ще има нещо да скочи за един ден, само че нито ще го продадеш нито си го купил с целия си капитал, даже не знам дали купуваш или само ей така изброяваш.
Та като не казваш с какъв процент от портфейла си, какво и на каква цена купуваш са празни приказки.
---
И за да не съм капо... Канадските слънчеви батерийски имат добри показатели. Изпуснах ги на 15, но подобни модерни неща ще вървят все нагоре. Днешният спад беше заради продажба на един грамаден пакет и едва ли ще продължи и утре. За мен още е малко скъпо.Last edited by terziеv; 21.07.2020, 23:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
С други думи щом пазарът купува новопласирани облигации, значи го прави защото това дига Шарпа на портфейлите? Това е презумпцията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Ефективният портфейл не е 60/40 или други твърдо съотношение, а този с най-добър Шарп. Явно при текущото ценообразуване съотношението е 25/75, а не 60/40.
Двойно по добър шарп тоя век, вече 20г....защо пък не още поне половината на това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Ефективният портфейл не е 60/40 или други твърдо съотношение, а този с най-добър Шарп. Явно при текущото ценообразуване съотношението е 25/75, а не 60/40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Е то от стоте изброени все ще има нещо да скочи за един ден, само че нито ще го продадеш нито си го купил с целия си капитал, даже не знам дали купуваш или само ей така изброяваш.
Та като не казваш с какъв процент от портфейла си, какво и на каква цена купуваш са празни приказки.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
WASH изобщо да не споменавам; който иска да погледне.
Неща като Виза и МК не че не стават, но на пазара има десетки по-добри сделки. Дори само сред финовете. Ако човек не следи пазара, а само иска да си паркира някъде парите, вероятно е добра сделка. Но после да няма чуденки защо някои правят по 7%/мес, а с Виза-та не става.
- 1 like
Коментар
-
I/QUOTE]
Всъщност все още тук таме се намира нещо що годе реално оценено или дори подценено, но това не значи че непременно ще аутпърформва другите.
[/QUOTE]
Последният път, когато пусках скенера по фундамент, излязоха две компании за хартия - Verso и забравих другата. И двете са пълен шит, но няма никакъв дълг.
Намерих я - Ennis.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не чак толкова екстремно, но пак рисково, може да играеш FRT, VTR или отново OLN. Там може и да държиш по-дълго, дори да паднат още. Мисля, че и трите ще скокнат утре, защото днес нямаше особени причини за подобен спад.
Неща като Виза и МК не че не стават, но на пазара има десетки по-добри сделки. Дори само сред финовете. Ако човек не следи пазара, а само иска да си паркира някъде парите, вероятно е добра сделка. Но после да няма чуденки защо някои правят по 7%/мес, а с Виза-та не става.
Коментар
-
Не знам дали е “научно” издържано, но ако приемам хипотетично, че efficient portfolio-то има 60% акции и 40% облигации как ще стане така, че всички имат 60/40 при положение, че на пазара има 3х повече облигации отколкото акции?
Коментар
-
Не знам дали е “научно” издържано, но ако приемам хипотетично, че efficient portfolio-то има 60% акции и 40% облигации как ще стане така, че всички имат 60/40 при положение, че на пазара има 3х повече облигации отколкото акции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАко казваш, че пазара на акции не отразява в достатъчна степен ситуацията на пазара на облигации- според мен грешиш. По-скоро става въпрос за ефекта, че колкото е по-значима дадена промяна, толкова по-трудно се отразява мигновено в пълна степен на цените поради привързаността им към старата картина..
Коментар
-
Пече се в конгреса нов пакет от стимули, за който май нямат големи разногласия. Имат 2 седмици до края на юли и ще се постараят да е готов преди да изтекат текущите помощи. С тези трилиони, които се наливат, отделно 100 дни до изборите в САЩ, все по - ме съмнява за някакъв спад/корекция или изобщо нещо, което да смъкне индексите с повече от 5-10%.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар