If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тони - доброволното пенсионно е неприкосновено и несеквестируемо, служи за намаляване на данъците и 4% входящо такса - ного - може и 2%.
То само за данъчни облекчения да си го имаш - диверсификацията едно на ръка.
щом казваш, може пак да си направя след време - за сега съм аут!
Ами така както си го направил колелцето става малко излишно
Да - ама с колелце е по-нагледно и по-секси.
Тони - доброволното пенсионно е неприкосновено и несеквестируемо, служи за намаляване на данъците и 4% входящо такса - ного - може и 2%.
То само за данъчни облекчения да си го имаш - диверсификацията едно на ръка.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Имах доброволно пенсионно, и реших сам да си ги управлявам - не ми е толкова висока таксата: 4% на входа и всяка година 10% от печалбата, ама си викам - няма забогатял от ПФ, а и ако комунетата решат да вдигнат данъка 2014или 2015-та и ще ми дръпнат поне 20% вместо сегашните 10, които дължа на държавата
Реших да си направя подробен портфейл на сичкото инвестиции - и ето какво излезе:
Тони - прав си донякъде - но и двете компании са толкова добри, че пак са едни от най-добрите на пазарът. Жабокът - от спадът на печалбата патят само простите акции, които остават без дивидент, макар че в компанията има и бая сухо. Ако развият бизнесът си чрез емисията облизвации, супер, дори и хич да не дръпнат - пак имат достатъчно да плащат дивидентите и лихвите по облизвациите.
Атерката - въпреки спадът, дивидентът и догодина ще е добър - а и не са разпродали толкова ного - пак им остават към 240 000 декара.
А пазарът - защо да дръпне двойно? Не виждам никакви перспективи за туй - в Европа, камо ли туканка.
Може да дръпне и четворно: но ако стана Дуче - а ако тръгна да ставам - ще преструктурирам.
Направо ме кефиш как напредна с графиките !!!
Жив и здрав - не знам дали съм прав, просто изказвам теза и търся аргументи за противното, които да ми покажат слабите страни!
Реших да си направя подробен портфейл на сичкото инвестиции - и ето какво излезе:
Тони - прав си донякъде - но и двете компании са толкова добри, че пак са едни от най-добрите на пазарът. Жабокът - от спадът на печалбата патят само простите акции, които остават без дивидент, макар че в компанията има и бая сухо. Ако развият бизнесът си чрез емисията облизвации, супер, дори и хич да не дръпнат - пак имат достатъчно да плащат дивидентите и лихвите по облизвациите.
Атерката - въпреки спадът, дивидентът и догодина ще е добър - а и не са разпродали толкова ного - пак им остават към 240 000 декара.
А пазарът - защо да дръпне двойно? Не виждам никакви перспективи за туй - в Европа, камо ли туканка.
Може да дръпне и четворно: но ако стана Дуче - а ако тръгна да ставам - ще преструктурирам.
То хубаво: чакаш дивиденти - но като гледам - догодина - не ного дивиденти ще чакаш - трудно ще направиш и 5% диведентно доходност.
Де са ти Жабоците, Атерките и т.н.? Ти нали си имаше? да ти уредя ли поне някоя облизвация?
Добре бе Импе, нека само за миг си представим че рано или късно пазара на БФБ се вдигне още 50-100%, кое при теб ще удвои? СОФКОМ на 14лв или АТЕРА на 4,5лв или КЕШ-а???
Макар да не съм купил лидерите ти по дивидентна доходност, мисля че само една(евроинс) от притежаваните от мен не дава дивидент, но и тя е давала преди.
Успех!
Коментар