Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Имай предвид, че си смята руските акции по цени на московската борса, вместо да ги отпише както е редно
Апропо - за последното тримесечие тежестта на рските акции в портфейлът ми дори НАРАСТНА, без да съм купувал нови. Напротив - купувах в България, Британия, Бразилия, Австралия. Това е показателно - говори че руските акции са ПОСКЪПВАЛИ през туй време.Last edited by Императорът; 05.07.2022, 13:52.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
Газпром са решили да не дават дивидент
студен душ за всички акционери
Артиите са се избушили мощно.
Явно Путин ще затваря газа през есента за европа., Защото новата концепция на орките е да се газифицират на 100% вътре в държавата. Сега били 72%...
Към 8 милиарда долара са предвидени за тая цел.
Жалко за Импа и надеждите които храни към руския пазар. При комунделите - нулева сигурност за инвестициите.
Всъщност какъв пазар е това щом държавата ти набива нова концесионна такса от 10 милиарда долара през септември-октомври ... измислили са начин да преточват кинтите от Газпром.
Кинти трябват спешно на комундетата - война водят в съседство. Казват че е много вероятно и догодина да забият нова концесионна такса на Газпром, а може и да ги направят тримесечни. Пълен цирк са тия руски акции
Злобно изказване, пълно с неистини. Явно ти е трудно да осъзнаеш, че "комунделите" вече са на запад. Проблемът с тази инвестиция идва от престъпните западни санкции. Руснаците дават възможност на хората да си конвертират АДР-четата в истиски акции - брокери в западна Европа ОТКАЗВАТ да съдействат на инвеститорите да си запазят собствеността. Наложи се Русия да приеме специален закон, конвертирането да става автоматически, тоест РУСИЯ защитава частната собственост, а западът гледа да я краде - дори на СВОИТЕ граждани.
Тази такса, за която говориш, е еднократна и не е 10 МБ, а доста по-малко (мисля около 4 МБ). Реално ако компанията бе раздала дивидент, държавата щеше да вземе повече. На запад също се говори за извънредни данъци върху печалбите на енергийните компании. Да, Русия залага на газификация - докато западът се връща към горенето на въглища и кравешки л*йна. Не знам кой ти казва за тримесечни такси и бльъ-бльъ. Колкото и мощно да са паднали акциите - ак са на добра цена - това газпромовото резенче на картинката е след спадът на акцията. А пари Русия си има. Германия вече е с отрицателен търговски баланс, за пръв път от 30 години. Русия - напротив - гъбава е с пари.Last edited by Императорът; 05.07.2022, 13:47.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, много ниска доходност имаш..Абе за толкова години какво научи..И защо не махна руските акции навреме..Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, много ниска доходност имаш..Абе за толкова години какво научи..И защо не махна руските акции навреме..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеПри мен също е +7% нетно, предстои да се разбере през юли ще потекат ли руски дивиденти ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеПри мен също е +7% нетно, предстои да се разбере през юли ще потекат ли руски дивиденти ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
студен душ за всички акционери
Артиите са се избушили мощно.
Явно Путин ще затваря газа през есента за европа., Защото новата концепция на орките е да се газифицират на 100% вътре в държавата. Сега били 72%...
Към 8 милиарда долара са предвидени за тая цел.
Жалко за Импа и надеждите които храни към руския пазар. При комунделите - нулева сигурност за инвестициите.
Всъщност какъв пазар е това щом държавата ти набива нова концесионна такса от 10 милиарда долара през септември-октомври ... измислили са начин да преточват кинтите от Газпром.
Кинти трябват спешно на комундетата - война водят в съседство. Казват че е много вероятно и догодина да забият нова концесионна такса на Газпром, а може и да ги направят тримесечни. Пълен цирк са тия руски акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
При мен също е +7% нетно, предстои да се разбере през юли ще потекат ли руски дивиденти ?
Всъщност засега ги няма - IB не ги забелязва https://bcs-express.ru/dividednyj-kalendarLast edited by Кисимов; 04.07.2022, 07:02.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
58 позиции?! И каква е стойността на тоя портфейл? Ми че фондовете дето управляват милиони имат по-малко позицииМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, много ниска доходност имаш..Абе за толкова години какво научи..И защо не махна руските акции навреме..Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Спокойно.... портфейла му е 7-цифрена сума, не е за жалене, успех на Батя!!! Аз съм я докарал моята доходност почти на същите нива около 50% благодарение основно на Неохим дето скочи почти тройно от януари насам и както ми беше 20 и нещо % стана над 50% от портфейла ми. Успех на всички в инвестирането!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХайде - за шестмесечието - да пусна и аз какво имам сега.
За периодът съм общо взето доволен. Имам ръст - общо - 6.38% от тях: 3.05% от дивиденти. По някои позиции ме биха жестоко, ама не големи позиции. Когато човек има близо 58 компании - не може навсякъде да върви всичко по медец и по масълце.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар