IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    ...ето и Българските:
    Липсват ми само жабоци и нефт и газ, но едва ли това ще се промени през 2017-та

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

доволен съм - аз ги купих в долари, оперативно пък ранда не им влияе толкова колкото на другите копачи защото имат доста по-малко разходи за заплати като част от общите разходите. дългове няма, така че валутния риск е ок. разбира се по-слаб ранд е добре дошъл. по-скоро ме дразни слабата британска лира как влияе при панаф но какво да се прави

за дивидентите, аз лично ползвам това за сащ

http://caps.fool.com/screener.aspx

та си бях харесал от дивидентните тея двете
      https://www.google.com/finance?cid=331446642334755 ------ почти 8%, но нямат пълно покритие от печалбата защото п/е е почти 13, т.е. разпределят малко повече отколкото печелят

https://www.google.com/finance?cid=8836 - тая гумаджийница не дава много дивидент (само 1%), но прави обратно изкупуване на около 5% от акциите за година което си е супер за компания на п/е от под 10. гледах много компании с обратни изкупувания и тези са най-изгодните
      Благодаря, драги
      Значи ти си си купил американските таковата на дигърските акции, дето са по 4 еврака? И аз за тях мислех един вид. А колко данък ти цоцат?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ...ето и Българските:

Attached Files

Коментар

• Ърм. Ето какво нарисувах - колелца, касаещи старанието ми да се уча да инвестирам навън. В едното: разпределени според стойността на акциите в моментът. В другото: разпределение според изцоцаните дивиденти от. Тъй като имахме спорове относно това дали да се отчита моментна цена на акции или цена на купуване - с гордост ще река, че съм напред спрямо цената на покупка от всички компении, ако не броим Адмиралченцата - там - мъничко назад, но ги имам отскоро и още не изцоцал дивидентец:

Attached Files

Коментар

Доволен ли си от нигърските дигъри Дъ-Ръ-Дъ? Там няма ли валутен риск? Щото моите посредници запитах за тях - дали могат да ми земат малко.

И аз в моментът издирвам секси компании, снасящи сосно, защото открих опция за търсене по дивидентна доходност в сайтът на Франкфуртската. И бях но-о-ого доволен, че британските компании, дето ги имам или съм си ги заплюл са сред челните по доходност - водят Мидичките и Бъ-Пъ. `начи съм ги целил кат` тако`а. Ама и още си намирам, де...
            доволен съм - аз ги купих в долари, оперативно пък ранда не им влияе толкова колкото на другите копачи защото имат доста по-малко разходи за заплати като част от общите разходите. дългове няма, така че валутния риск е ок. разбира се по-слаб ранд е добре дошъл. по-скоро ме дразни слабата британска лира как влияе при панаф но какво да се прави

за дивидентите, аз лично ползвам това за сащ

http://caps.fool.com/screener.aspx

та си бях харесал от дивидентните тея двете
            https://www.google.com/finance?cid=331446642334755 ------ почти 8%, но нямат пълно покритие от печалбата защото п/е е почти 13, т.е. разпределят малко повече отколкото печелят

https://www.google.com/finance?cid=8836 - тая гумаджийница не дава много дивидент (само 1%), но прави обратно изкупуване на около 5% от акциите за година което си е супер за компания на п/е от под 10. гледах много компании с обратни изкупувания и тези са най-изгодните
            Last edited by Black and white cat-foot; 23.12.2016, 14:15.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              купих още малко панаф с дивидента от панаф бях си харесал голдплат, но се оказа че ги няма в иб. продадох унипак, парите идват следващата седмица и мисля да купя още свилоза. международния портфейл в долари е на минус почти 7%, но долара в момента е доста по-скъп от май месец. като цяло общия ми портфейл за 2016 за момента е или малко + или малко -, може да се промени доста до края на годината че златните компании са много волатилни (случвало се е някои от тях да мърдат с над 15% за ден). абе като цяло можеше по-добре, можеше и по-зле. по едно време бях на + над 60% ама какво да се прави, очаквах че нещо подобно може да се случи със златото (последните 20 години има два случая да е връщало много в бичи пазар). хоризонта ми остава 2019. тази година основната промяна в мисленето ми е, че мениджмънта е много по-важен за мен, затова и разкарах хармъни, акуа металс, луфтханза и унипак. софарма имоти и лавена ги продадох защото мисля че са вече твърде скъпи. мързи ме да правя колелца в момента, но портфейла ми включва дрд, панаф, теранга, голден ароу, свилоза, захарни заводи. искам да добавя и голдплат, но за момента не мога
              Доволен ли си от нигърските дигъри Дъ-Ръ-Дъ? Там няма ли валутен риск? Щото моите посредници запитах за тях - дали могат да ми земат малко.

И аз в моментът издирвам секси компании, снасящи сосно, защото открих опция за търсене по дивидентна доходност в сайтът на Франкфуртската. И бях но-о-ого доволен, че британските компании, дето ги имам или съм си ги заплюл са сред челните по доходност - водят Мидичките и Бъ-Пъ. `начи съм ги целил кат` тако`а. Ама и още си намирам, де...

Коментар

• купих още малко панаф с дивидента от панаф бях си харесал голдплат, но се оказа че ги няма в иб. продадох унипак, парите идват следващата седмица и мисля да купя още свилоза. международния портфейл в долари е на минус почти 7%, но долара в момента е доста по-скъп от май месец. като цяло общия ми портфейл за 2016 за момента е или малко + или малко -, може да се промени доста до края на годината че златните компании са много волатилни (случвало се е някои от тях да мърдат с над 15% за ден). абе като цяло можеше по-добре, можеше и по-зле. по едно време бях на + над 60% ама какво да се прави, очаквах че нещо подобно може да се случи със златото (последните 20 години има два случая да е връщало много в бичи пазар). хоризонта ми остава 2019. тази година основната промяна в мисленето ми е, че мениджмънта е много по-важен за мен, затова и разкарах хармъни, акуа металс, луфтханза и унипак. софарма имоти и лавена ги продадох защото мисля че са вече твърде скъпи. мързи ме да правя колелца в момента, но портфейла ми включва дрд, панаф, теранга, голден ароу, свилоза, захарни заводи. искам да добавя и голдплат, но за момента не мога
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Свил си доста "Чичо-ЕФа" , сравнен по Инта-ЕФа ,- работи за разширяването на индекса

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Те това си е друга приказка,- по мяра !
                    Аз няма да ги меря в % тази година, направо виртуалния приход е шест-цифрен и ми се чине да не е временно преминаването на тази оградка от петте цифри!- и все пак птуф-птуф-пуууф ...да не чуе-види дявола !!!
                    О, радвам се за теб! Наистина тази година се очертава, като една от най-успешната за всички, които се въртим около БФБ. Дано и през следващата тенденцията продължи. Успех!
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Сегашните 100% са доста повече от предишните. Доходността ще я сметна към 30-ти. При всички случаи ще е над 20%, ако не се завърнат мечките до тогава.

Те това си е друга приказка,- по мяра !
                      Аз няма да ги меря в % тази година, направо виртуалния приход е шест-цифрен и ми се чине да не е временно преминаването на тази оградка от петте цифри!- и все пак птуф-птуф-пуууф ...да не чуе-види дявола !!!

Коментар

Аз обещах си вече безмилостен да бъда към. Като дивидентаджия ще влизам само в компании, носещи минимум 5% дивидентна доходност... аре - по изключение може и 4.58%. Не като миналата година, когато тепръва се учех - да си купувам акции като Apple или Walt Disney - просто така - за кеф и фукня. Разкарах ги, сега искам секси работи, дето да бият по доходност Българските компании. Затуй в Софарма делът ми е минимален, колкото да ходя по сборища. Трейдингът ми е водеща позиция, но ако стане на цена над осмак например, възможно - ако още балончат - може тоже да понамаля. В Имотаджийското също няма да турям повече пари - ми пандов (мисля) посочи едни холандски имотаджии, дето хем ного по-големи, хем по-сгодни дивидентаджийски.

У нас има под 10 читави компании, дето всеки се бута да инвестира в тях... което ще ги направи тотално несгодни. Що да си купя (напримерно) още Проучване и добив на слуз и газчица върху Грозник (примерно), вместо да си купя Мидички за 28 еврака или Бъ-Пъ за 6 еврака?
                        абе да ти кажа миналата година след като гледах новите междузвездни войни и аз си викам да купя малко от диснито, но после гледам че много им зависят резултатите от ESPN което е пълен шит и затова дадох пас

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Абсолютно не. Акции струващи 5 евра носят 7 пенса Другите със 60те са ей ди ар-и но и цената им е над 30 УСД. Просто в америка управляващия емисията ги търгува 6:1. По принцип за щатите логиката е обратната и във съотношение прдават скъпи европейски акции надробени на по 4/6/10 за да се по-ослаждат на рибоците там, Така, че не е зле пак да провериш смеките дали са верни защото няма как на ординъри акции да ти платят дивидент като на ей ди ар по 60 цента
                          Аха: разбра ли сега защо бях шокиран? Купих си истински акции по 5.18 еврака, а ми тръснаха дивидент като за американски... такива, дето ги казваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Аз винаги влизам някъде с хоризонт от поне 2 години. През 2013-14 направих добри печалби от 2-те фарми. След събитията в Украйна излязох от майката, а после и от дъщерята. Сега усещам ново раздвижване и затова реших пак да се завърна, макар и по-скромно от преди. Ще видим дали ще се оправдаят очакванията ми.
                            Аз обещах си вече безмилостен да бъда към. Като дивидентаджия ще влизам само в компании, носещи минимум 5% дивидентна доходност... аре - по изключение може и 4.58%. Не като миналата година, когато тепръва се учех - да си купувам акции като Apple или Walt Disney - просто така - за кеф и фукня. Разкарах ги, сега искам секси работи, дето да бият по доходност Българските компании. Затуй в Софарма делът ми е минимален, колкото да ходя по сборища. Трейдингът ми е водеща позиция, но ако стане на цена над осмак например, възможно - ако още балончат - може тоже да понамаля. В Имотаджийското също няма да турям повече пари - ми пандов (мисля) посочи едни холандски имотаджии, дето хем ного по-големи, хем по-сгодни дивидентаджийски.

У нас има под 10 читави компании, дето всеки се бута да инвестира в тях... което ще ги направи тотално несгодни. Що да си купя (напримерно) още Проучване и добив на слуз и газчица върху Грозник (примерно), вместо да си купя Мидички за 28 еврака или Бъ-Пъ за 6 еврака?

Коментар

Петъре, драги - какво искаш да кажеш, че акции, струващи по около например 5.88 еврака в момента, носят по 60 американски цента тримесечен дивидент? Значи (с малки колебания заради валутните курсове) около 2.40 долара годишен дивидент? Ми тогава да продам всичко-всичко друго и да си купя само Бъ-Пъ? Иначе и аз гледам същата страница, дето си я турил тука, та да си правя справчички. Видиш ли какво пише - 8 пенса без мънинко. Все си мислех, че аз би трябвало да получа толкоз.

А 60 цента дивидент не се ли полагат на ей-тия акции:

http://en.boerse-frankfurt.de/stock/BP_2-Share
                              Абсолютно не. Акции струващи 5 евра носят 7 пенса Другите със 60те са ей ди ар-и но и цената им е над 30 УСД. Просто в америка управляващия емисията ги търгува 6:1. По принцип за щатите логиката е обратната и във съотношение прдават скъпи европейски акции надробени на по 4/6/10 за да се по-ослаждат на рибоците там, Така, че не е зле пак да провериш смеките дали са верни защото няма как на ординъри акции да ти платят дивидент като на ей ди ар по 60 цента

Коментар

Хубаво намаляваш мишоците, ама да намаляваш атерките за сметка на монбатовици и софарми например... не знам, ти решаваш Така е - иде време за рисуване на колелца и колчета и други такива работи Аз неизгърмял патрони - сухо кътам за пазар - ама чакам спих, за да налапам разни работи сосно. Пазарите по света започнаха да се олюляват - ще се купуват Мидички, Молчета, Рекички и разни други неща
                                Аз винаги влизам някъде с хоризонт от поне 2 години. През 2013-14 направих добри печалби от 2-те фарми. След събитията в Украйна излязох от майката, а после и от дъщерята. Сега усещам ново раздвижване и затова реших пак да се завърна, макар и по-скромно от преди. Ще видим дали ще се оправдаят очакванията ми.
                                Vanitas vanitatum...

Коментар

Working...
                                X