Браво Импе- пак ще има довидентец и моренце
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе, драги
Но ето - Ски-скокчето - единственото ми рисково нещо - днес -блестящо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениетук се надявах да покажеш нещо рисково и да изненадаш всички ни с някоя нова инвестиция,но знае ли човек?!?
Но ето - Ски-скокчето - единственото ми рисково нещо - днес -блестящо.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи не ми се рисуват много-много колелца - а и нямам нови акции в портфейлът от доста време вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКогато имах най-добра диверсификация, бях постигнал супер баланс:
- Най-тежко дружество - Жабокът.
- С най-голяма обща тежест в портфейлът - една група (хидравликите).
- Най-ного компании в портфейлът - друга група (Софармите).
И сега не съм зле - почти еднакви като тежест три основни компании, още няколко - равни приблизително по тежест на всяка от трите основни, плюс умерено количество облизвации со сосна доходност.
Скоро ще нарисувам ново колелце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеизтъркаляй насам едно колелце да видим за какво иде реч при тебМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКогато имах най-добра диверсификация, бях постигнал супер баланс:
И сега не съм зле - почти еднакви като тежест три основни компании, още няколко - равни приблизително по тежест на всяка от трите основни, плюс умерено количество облизвации со сосна доходност.
Скоро ще нарисувам ново колелце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеНе точно така.Ако имаш примерно само една позиция от групата и тя в момента е на долу,а искаш да кешираш малко,за да влезеш в друга-губиш.Другото което е ,че на БФБ акциите се вдигат защото са станали "популярни"/без финасова логика/.Помня на времето момбат.мцх,алкомет,фазера,оцк,холдинг пътища....и изпускаш този момент. В случая,смятам че хим набра и зрънчо ще я последва.Last edited by orakula; 19.02.2014, 12:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениемоето мнение е че деверсификацията на БФБ е нещо като мит-хубаво звучи,но няма реална приложимост при позициите с по-голяма волатилност(по-добре сложи само на Хим,отколкото на Хим,ЦКБ,Зрънчо и ПИБ)единственото предимство ако си с по-голям портфейл е че ликвидността е малко по-голяма,защото ползваш повече позиции, но ще трябва да осредняваш доходността между тях.
Иначе казано-правиш проучване на една позиция,купуваш в нея правиш заложения таргет(дай Боже),а след това разпродаваш и се насочваш към следващата подобна, която според теб има потенциал за растеж спрямо моментната финансово-икономическа конюктура на пазара.
Скоро ще нарисувам ново колелце.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениемоето мнение е че деверсификацията на БФБ е нещо като мит-хубаво звучи,но няма реална приложимост при позициите с по-голяма волатилност(по-добре сложи само на Хим,отколкото на Хим,ЦКБ,Зрънчо и ПИБ)единственото предимство ако си с по-голям портфейл е че ликвидността е малко по-голяма,защото ползваш повече позиции, но ще трябва да осредняваш доходността между тях.
Иначе казано-правиш проучване на една позиция,купуваш в нея правиш заложения таргет(дай Боже),а след това разпродаваш и се насочваш към следващата подобна, която според теб има потенциал за растеж спрямо моментната финансово-икономическа конюктура на пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДа напиша и аз....
Откакто съм на БФБ търгувам само две акции - ПИБ и ЦКБ като тежестта им в портфейла е приблизително 50/50.
Аз съм като някоя разюздана курва-златотърсачка. Къдет подуша възможност за сухо се опитвам да съм там. В резултат на което много пъти се и опарих...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
моето мнение е че деверсификацията на БФБ е нещо като мит-хубаво звучи,но няма реална приложимост при позициите с по-голяма волатилност(по-добре сложи само на Хим,отколкото на Хим,ЦКБ,Зрънчо и ПИБ)единственото предимство ако си с по-голям портфейл е че ликвидността е малко по-голяма,защото ползваш повече позиции, но ще трябва да осредняваш доходността между тях.
Коментар
Коментар