Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСега .... ако не ме лъже паметта, през 2007 г. трябваше да си много тъп за да загубиш пари ..... Ама може и да бъркам и от годините паметта ми да изневерява .....Не е точно така....
Знаеш ли че пролетта ми запорираха 20К в Химко и 200 в оргата ли беше.....
та бях пред фалит.....
после като пуснаха химко от 25 стотинки как ги хвърлих на 50 стинки ......точно преди ПФБК ....бях останал само с Булстрад.....която се качваше.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение...........да помисли за вариант при който губи всичко сценарии тип 2007 ..........
.......................
лично за мен урокът от кризата от 2007 е никога не инвестирай повече от средства от нивото на което можеш да понесеш психически при пълен крахLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениебраво за смелостта и избора на момент да извършиш тази промяна в живота си! А ти имаш ли финансово образование(чисто от любопитство)? Така като гледам(след като включа и бреф) излизат дивиденти за над 15К, работиш ли нещо друго или това е основния източник на доходи за теб?
Поздрави!
след 2007 повечето инвеститори не можеша да приемат загубите и никога повече не се върнаха на борсата. защото е много по-лесно психически когато печелиш. характерът се вижда и евентуално развива при сериозни загуби. поне за батя съм сигурен, че е трябвало да мине през много сериозни и мъчителни размисли, когато си продава апартамента за да започне от кота нула след кризата. при мен също имаше такъв момент - по-голямата част от портфейлът ми беше финансиран със заем. не продадох, надявах се пазарът да се възстанови както направиха западните. резултатът - няколко години трудов стаж и нетно богатство от минус около 15 хиляди.
за тези години се възстанових и последните 3 години (включително тази) реализирам доходност от над 20% годишно и инвестирам по много по-различен начин. но никога не бих теглил отново заем, във всеки един момент имам таргет цена за всяка компания, държа буфер в банковата сметка, гледам поне половината портфейл да е в по-консерватирна и предвидима компания например REIT. ако имах апартамент, не бих го продал за да сложа в акции.каквото прави joz е смело, въпросът ми е - ако загубиш всичко, как би го понесъл? би ли се върнал на борсата и какво би се променило в начина ти на мислене и инвестиране?
лично за мен урокът от кризата от 2007 е никога не инвестирай повече от средства от нивото на което можеш да понесеш психически при пълен крахLast edited by Black and white cat-foot; 03.11.2015, 09:24.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеАз съм от края на 2012 на БФБ
до този момент портфейла ми остана следния:
172 000 Брефа на средна 0.542
20200 Сфтрд - 4.41
14600 Сфи - 2.95
65 Спиди- 24.8
950 Хес- 3.258
2000 6C4P - 1.8
Доста хубав период уцелих и хубави експерти.
Позитивен оставам за следващите 3 години :-)
Близо 250 К от апартамент през 2012 г, когато имотите бяха на дъното.....
Къде и е бил този апартамент ?
Тва на блокче ми прилича ...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение:-)
Продадох си апартамента в София и го инвестирах в акции.
От дивидента си плащам наема и част от житейските нужди :-)
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеИмпе - ти четеш се трудно. Незнайно що модератори търпят те, щом читав български не ползваш ти.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТи: храбър - нозина сториха това Седма година и горнаха като Гунди и като Котков.
Коментар
-
От дивидента си плащам наема и част от житейските нужди :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
ivandavidov
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеЖалко че нямам апартамент в София!
Коментар
-
Коментар
-
е това се казва оптимист !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Еваллллла
Коментар
Коментар