Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеБъфет казва едно, но прави друго
А сега дядото като има незнамколкоси милиарда, то реално няма как да не се разпръсне.
По темата ето и разпределението ми в USA маркета, където са ми 2/3 от средствата за инвестиране:
COIN 24.1%
UBER 14.5%
NVDA 12%
CRWD 8.9%
APP 5.6%
CPNG 7.8%
Cash: 27.2%
Последната я взех вчера, обещаващ ритейлър, 2-рата позиция по големина в портфейла на Дръкенмилър. Ако тръгне ще накамаря още. Не е препоръка.
Някой ще каже тук защо не съм се концентрирал в 1-2. Защото американският пазар е много по-ефективен от нашата заспала борса и може да те изпързаля за 0,3сек. И все пак за моите скромни размери повече от 4-5 акции, дори и тук са безсмислени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеНяма сила на света, която да ме накара да набия 70-80-90% в един финансов актив
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Руснаците подготвят някакъв механизъм за размяна на западни инвестиции в раша срещу руски на запад, говорим за книжа
- 1 like
Коментар
-
Аз също съм само с няколко позиции, като най-голямата е над 80% Според мен инвестиционния подход на всеки зависи от инвестиционния хоризонт, от толерантността към риск, от личните му познания и т.н. За мен лично е трудно да вляза дългосрочно в дадена позиция без да опозная дадения сектор. За краткосрочни спекулативни движения става да се довериш на ТА, ама за дългосрочно трябва далеч по-задълбочен ФА. Относно залагането на един кон, ако тича най-бързо..., защо пък не? Да имам три коня и един жокей, на някой от по-слабите коне ли да го кача или най-добрия има най-голям шанс да победи? Според мен диверсифицирано портфолио в дивидентни компании е супар решение, когато човек се оттегли от активна трудова дейност, за мен лично сега е момента да използвам максимално провилото 72 на АйнщайнLast edited by Key Ru; 12.03.2024, 16:05.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
2 руски замразени, непродаваеми и вероятно изтекли в канала.
Руснаците подготвят някакъв механизъм за размяна на западни инвестиции в раша срещу руски на запад, говорим за книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Абсолютно неприемливо и за мен ! Все едно да заложиш само на един кон !
Засега на БФБ съм на едно конче, айде по-скоро жабче. Връщам се на БФБ и засега разузнавам.
На NYSE - 7 позиции + 2 руски замразени, непродаваеми и вероятно изтекли в канала. Най-голямо тегло, около 40%, е дедо Бъфет и той диверсифицира вместо мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Нямам представа на Импето портфейла от колко е, но и никога не бих залагал като теб на една компания основно ! В момента двете компании с най голямо тегло са ми почти изравнени, Софком и Шели с по 12%.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеАма вие портфейли ли имате?!?!?.....Аз съм с едно портмоне...и то скъсано....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеНяма сила на света, която да ме накара да набия 70-80-90% в един финансов актив
Ами нали сме портфейлни инвеститори, другото си е малко повече като хазарт. Е има проблеми понякога с теглата, като нещо скочи луди проценти (всякакви асоциации с действителни лица и събития ...)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Евала, Импето ряпа да яде Моето включва 1 компания в България (Бреф) и 3 извън България (Мета, Епъл и наскоро пак си взех Дисни), понякога си играя с разни Тесли и подобни шитни, но това е просто за играта. УспехLast edited by Zdravko74; 12.03.2024, 14:41.
Коментар
-
Коментар
Коментар