Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Следим го всеки ден, всяка новина, всяко движение. Ако тръгне назад продаваме някаква част. Например ако Шелли трайно върне под 60 веднага кеширам купените наскоро акции.
Напълно съм убеден вече, че ако се тръгва буквално от 0 не може да се постигне нещо съществено в този бизнес в сравнително разумни срокове:
1/ без концентрирани залози
2/ без някаква форма на заемен капитал
Не знам - милионерите във форума да кажат тяхното мнение??
Ако Шелли върне под 60, какво става, спира да расте ли, спира да продава ли или нещо друго? Ако имаш качествен бизнес, връщанията са именно най-доброто място да си купите още! Като намалят праха за пране (или каквото и да е), което използвате, купувате ли си го на промоционалната цена или си казвате, а не ще го изчакам да се върне на нормалната цена и тогава ще си го вземете?
Коментар
-
Berry Global Group 22.6%
Nexans 19.2%
Aercap 11.1%
Loma Negra 9.8%
БАКБ 9.7%
Tree Island Steel 9.4%
E-L Financial 9.2%
Unicredit 9%
нещо от сорта на 20% нагоре за годината, основно от Nexans, Hammond Power, Data Communications Management
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
питай Батя, моят портфейл е 6 цифрен, т.е. не става
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Следим го всеки ден, всяка новина, всяко движение. Ако тръгне назад продаваме някаква част. Например ако Шелли трайно върне под 60 веднага кеширам купените наскоро акции.
Напълно съм убеден вече, че ако се тръгва буквално от 0 не може да се постигне нещо съществено в този бизнес в сравнително разумни срокове:
Не знам - милионерите във форума да кажат тяхното мнение??Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
Пускам си портфейла специално заради колегата 15%
Дано не се здухаш от това, но не съм виждал портфейл, който да е по-близо до моят . Харесва ми, браво!
- 1 like
Коментар
-
И какво става, ако кончето се препъне, падне и издъхне? Може да се случи, може и да не се случи, но риска си го има
Не знам - милионерите във форума да кажат тяхното мнение??
- 1 like
Коментар
-
И какво става, ако кончето се препъне, падне и издъхне? Може да се случи, може и да не се случи, но риска си го има
... шегата на страна. Винаги има такава опастност, затова се стремя да следя компанията и как се движи сектора, в който оперира като цяло. За щастие и двете се движат добре, същевременно навлиза и в нови сектори и региони, а пък средната ми цена при компанията е едноцифрено число, така че съм спокоен. И да направи корекция, няма да ме преобърне, просто ще намали печалбата от позицията, ако ми се наложи да излизам!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Аз пък ще споделя напълно обратната тенденция при себе си. Миналата година затворих няколко позиции и насочих средствата към най-голямата си позиция!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Точно това правя от известно време, почти/да не кажа съвсем/ съм се оттеглил от активна трудова дейност ! Портфолиото ми е точно такова, диверсифицирано и дивидентно плюс няколко растежни, основно технологични плюс стартъпи.
Ето във Вашия случай споделяте, че Шели и Софком са Ви с еднакво тегло. За мен лично втората компания е страхотна с много добри ръстове и миналата и тази година, последните две години е в списъка ми в класацията на БигБеър, ама я нямам в портфейла си, просто защото другата е много по-добра (според мен) има много по-голям потенциал поради пазара, на който оперира, което видимо е отразено и в цената и, която всички знаем какво прави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Интересно ми е колегите с по 80-90% в един актив с какъв портфейл оперират. По личен опит и наблюдения, високата концентрация и по-висок риск съответно е характерна за по-малки портфейли. Колкото повече расте стойността на инвестициите расте и диверсификацията. Разбира се има и луди глави, няма спор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Хурката е задължителна, но има и по-големи и по-малки хурки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеАз също съм само с няколко позиции, като най-голямата е над 80% Според мен инвестиционния подход на всеки зависи от инвестиционния хоризонт, от толерантността към риск, от личните му познания и т.н. За мен лично е трудно да вляза дългосрочно в дадена позиция без да опозная дадения сектор. За краткосрочни спекулативни движения става да се довериш на ТА, ама за дългосрочно трябва далеч по-задълбочен ФА. Относно залагането на един кон, ако тича най-бързо..., защо пък не? Да имам три коня и един жокей, на някой от по-слабите коне ли да го кача или най-добрия има най-голям шанс да победи? Според мен диверсифицирано портфолио в дивидентни компании е супар решение, когато човек се оттегли от активна трудова дейност, за мен лично сега е момента да използвам максимално провилото 72 на Айнщайн
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Не съм чел, но и този механизъм вероятно е свързан с ядене на хурка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Интересно ми е колегите с по 80-90% в един актив с какъв портфейл оперират. По личен опит и наблюдения, високата концентрация и по-висок риск съответно е характерна за по-малки портфейли. Колкото повече расте стойността на инвестициите расте и диверсификацията. Разбира се има и луди глави, няма спор.
Коментар
Коментар