IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

Big Pharma и дистрибуция на лекарства, бягай от прохождащи биотехнологии те са много затънали в дълг и нямат приходи - секне ли набирането на капитал - отишли са всички на дъното. Но при сегашните нива на дълг всичко ще пострада здраво. Според мен няма да има сектор, който като цяло да удържи, още повече, ако почне паника. Трябва да се търсят отделни фирми с относително нисък дълг без значение от сектора.
    Не мислиш ли, че точно туй е спасителен пояс така да се каже - никой няма интерес могъщи компании да банкрутират, а най-малкото - техните кредитори. Отделно - падът на пазарите - т.е. цените на акциите - няма да означава реален пад на продажбите на - често и на печалбите - особено при най-стратегическите компании. какво по дяволите трябва да стане, та хората да спрат да си мият зъбките, да ядат парацетамолчета и панадолчета, та GSK напримерно - да регистрира 58% спад на продажбите - да речем? Или да спрат да се ваксинират милиони хора?

Аз мисля: от криза могъщите само излизат по-могъщи - защото се нагувичват с по-малки и закъсали компании като полярни китове с планктони, или като мравояди с мравчоци, или като свинки с ферментирали ябълки и после палаво и тромаво танцуват доволни. не мога да си представя криза, в която 50% или повече от най-могъщите компании ще фалират и световната икономика ще се рестартира от нулата и с нови собственици.
    Last edited by Императорът; 07.05.2018, 16:49. Причина: Гувик-гувик
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Искам да ви попитам друго, компаниите от кой сектор, биха били най-малко засегнати от евентуална дългова и финансова криза? И с колко процента очаквате да паднат индексите от евентуална такава?
      Big Pharma и дистрибуция на лекарства, бягай от прохождащи биотехнологии те са много затънали в дълг и нямат приходи - секне ли набирането на капитал - отишли са всички на дъното. Но при сегашните нива на дълг всичко ще пострада здраво. Според мен няма да има сектор, който като цяло да удържи, още повече, ако почне паника. Трябва да се търсят отделни фирми с относително нисък дълг без значение от сектора.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

навремето от самолет се виждаше какво ще се случи със саламаджийницата, но не всички го видяха
        същите доводи пишеше и тогава, да не ги търся назад в годините
        мн бързо ги забравяш нещата
        Фортиссов -твоите загуби от клавиатури (които си изтъркал, за да ми припомняш Саламаджийницата), в един момент неизбежно ще надхвърли моята загуба от самата саламаджийница.
        Няма инвеститор, който да не е грешил и да не е губил. Част от загубите в Саламаджийницата аз навремето избих с успешна спекулка с нейните акции - накрая бях вътре със стотина лева или малко по-малко. това твоето - да ми напомняш за непрестанно след толкова години - вече е толкова дребнаво, жалко и смешно, че не знам как да го определя дори. Сам ти си загубил реално ного повече с дебелоглавството си, инвестирайки с мулешка упоритост само в г-н Донев. При мащабът на парите, които си налял, направо ме е страх да изчислявам приблизително колко пропуснати ползи имаш - ама аз не ти придирям, все пак - парите: твои и тимберицата: твоя.

Коментар

не това, всички от сектора животновъдство знаеха, че той е продал рано рано прасетата
          ама тук се пишеше още високопарно
          кредитите си излизат в отчетите винаги
          не помня точно отчетите му де, но за прасетата го помня, когато ми казаха
          След като си притиснат да плащаш на банките продаваш всичко,спешно търсиш пари.Новата му емисия беше с 19% гарантиран доход,но.....
          Сега едно друго дружество ,което наскоро пусна ипо и е много "печелившо" пак търси 40 мил

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Малцина знаеха.....чак след като банкерите му цъфнаха на портала става ясно ,че тоя се е обул с над 105 мил заеми.
            не това, всички от сектора животновъдство знаеха, че той е продал рано рано прасетата
            ама тук се пишеше още високопарно
            кредитите си излизат в отчетите винаги
            не помня точно отчетите му де, но за прасетата го помня, когато ми казаха

Коментар

навремето от самолет се виждаше какво ще се случи със саламаджийницата, но не всички го видяха
              Малцина знаеха.....чак след като банкерите му цъфнаха на портала става ясно ,че тоя се е обул с над 105 мил заеми.
              Щом успя да излъже Никиту и Тилев какво остава за цацата?
              Last edited by Grosss; 06.05.2018, 09:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Да - туй че индексите например паднат с около да речем 68%, не означава, че продажбите на компаниите ще паднат с около толкова. Какво - хората ще спрат да ядат хапчета ли, да си купуват дрехи и ядене ли и да си карат колите ли? Или ще намалят потреблението на всичко с 68%?

Просто оценките на ще спаднат - и ако днес се кефим на дивидентаджийска доходност 5%, пак ще можем да инвестираме при 10-12% дивидентаджийска доходност, както правехме туй дори 11-12-а година. Дори една Мидичка да струва 13 еврака, вместо 30 еврака в някой момент - докато ми носи 47 цента на тримесечие, мен не ме тревожи - тъкмо като реинвестирам - вместо 8 нови Мидички, ще си купя 8 нови Rio Tinto да речем, което си е далаверка. Въобще - да не забравяме - спадовете са временни - ама ако ударим една десетилетна права линия през подскокливите графики на индексите - от началото до края - тя винаги сочи нагоре.

Коментар

Мисля че скандинавската компания ще понесе по-леко евентуално повишение на лихвите. Освен това мисля че е малко по-малко надценена в момента в сравнение с ШЕЛ. Шел и Тотал също започнах да ги следя по твоя препоръка, но в близките 3-4 месеца не мисля да допълвам нищо, чакайки повече инфо покрай ИПО-то на Градус. Не знам къде виждаш че цената на Лукойл е 55 кинта, на мен ми излиза на около 65. Може би гледаме различни валути. Руски компании не бих погледнал, поне докато е този президент, а то в скоро време друг май няма да има. Така и не можах да намеря европейски АДСИЦ инвестиращ в офиси
                  Искам да ви попитам друго, компаниите от кой сектор, биха били най-малко засегнати от евентуална дългова и финансова криза? И с колко процента очаквате да паднат индексите от евентуална такава?
                  Ето тука http://www.4-traders.com/stock-excha...cial_REITs-00/ филтрираш по европа и гледаш един по един щом искаш само офиси, аз знам за http://www.4-traders.com/CEGEREAL-16623/financials/ и за http://www.4-traders.com/NSI-3592879...apide&mots=nsi . http://www.4-traders.com/FONCIERE-DE...apide&mots=fdr са предимно в офиси но имат и хотели и жилища.

Коментар

Дявол знае. Зависи в кой сектор сътресения ще има. Помниш ли костенуркаджиите какво причиниха? Или Дойче Бамк какво? Или съвсем наскоро - Доналдът какво причини когато измисли митата? Най-малко обикновено се предполага, че ще паднат отраслите - най-независими така да се каже - от засегнатият.

...но защо питаш: кои ще паднат най-малко, а не кои ще паднат най-ного, за да се нагувичиш на ниското? Ех, да можеше сега - като по времето на Костенурка гейт - цената на едно Даймлерче да е 48 кинта, та да си купя.... или пак да мога да се напапкам с Allianz на 118 еврака както когато се клатеше Дойче бамк... ама няма-а-а-а-а-а....

Аз мисля: човекът пазарувайки си могъщи компании от сектори, които са стратегически незаобиколими - няма как да сбърка в дългосрочен план. Ако има само нагоре-нагоре - дори е по-лошо, отколкото ако има срив - защото при срив, просто можеш да донагувичиш на ниските нива. И аз се ядосвах, когато си купих Тинтата на 46 еврака, а тя после - зарад Доналдът - падна на 41 - ама ся пък: не съм му на Доналдът в главата - пък и ето: сега е пак на 46 кинта, а аз си взех вече сосният дивидент. Спокоен съм - защото докато има строителство, промишленост и въобще цивилизация, без желязце, алуминийчец, медец, никелчец, литийчец и т.н. няма как да се мине - и който ги копа здравата, без работа няма да остане. Така че купувай си тихичко и както дойде. Аз - на тия нива - пари от джобът си няма да наливам, ама дивидентите ще си ги реинвестирам: мисля, че така е най-мъдро.

Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rational Investor Разгледай мнение

Колко ще паднат индексите едвали някой знае. Виждал съм анализи на база исторически данни и статистически модели, говорят за спад между 50 и 63%. Но това е много условно, защото и психологията играе в такива времена.

Но дори и да дойдат тегави времена (които засега не се виждат), важно е не само доколко бизнесът на компанията ще пострада, а и оценката за него. Една компания като Софарма Трейдинг вероятно само леко ще пострада, но дали ще се задържи оценката й от 18 пъти печалбата? А за компании от тежката индустрията като М+С, ХЕС, ЕМКА, които имат подобни оценки в момента, мисля че отговорът е ясен.
                      Да - туй че индексите например паднат с около да речем 68%, не означава, че продажбите на компаниите ще паднат с около толкова. Какво - хората ще спрат да ядат хапчета ли, да си купуват дрехи и ядене ли и да си карат колите ли? Или ще намалят потреблението на всичко с 68%?

Просто оценките на ще спаднат - и ако днес се кефим на дивидентаджийска доходност 5%, пак ще можем да инвестираме при 10-12% дивидентаджийска доходност, както правехме туй дори 11-12-а година. Дори една Мидичка да струва 13 еврака, вместо 30 еврака в някой момент - докато ми носи 47 цента на тримесечие, мен не ме тревожи - тъкмо като реинвестирам - вместо 8 нови Мидички, ще си купя 8 нови Rio Tinto да речем, което си е далаверка. Въобще - да не забравяме - спадовете са временни - ама ако ударим една десетилетна права линия през подскокливите графики на индексите - от началото до края - тя винаги сочи нагоре.

Коментар

Колко ще паднат индексите едвали някой знае. Виждал съм анализи на база исторически данни и статистически модели, говорят за спад между 50 и 63%. Но това е много условно, защото и психологията играе в такива времена.

Но дори и да дойдат тегави времена (които засега не се виждат), важно е не само доколко бизнесът на компанията ще пострада, а и оценката за него. Една компания като Софарма Трейдинг вероятно само леко ще пострада, но дали ще се задържи оценката й от 18 пъти печалбата? А за компании от тежката индустрията като М+С, ХЕС, ЕМКА, които имат подобни оценки в момента, мисля че отговорът е ясен.

Коментар

Мисля че скандинавската компания ще понесе по-леко евентуално повишение на лихвите. Освен това мисля че е малко по-малко надценена в момента в сравнение с ШЕЛ. Шел и Тотал също започнах да ги следя по твоя препоръка, но в близките 3-4 месеца не мисля да допълвам нищо, чакайки повече инфо покрай ИПО-то на Градус. Не знам къде виждаш че цената на Лукойл е 55 кинта, на мен ми излиза на около 65. Може би гледаме различни валути. Руски компании не бих погледнал, поне докато е този президент, а то в скоро време друг май няма да има. Така и не можах да намеря европейски АДСИЦ инвестиращ в офиси
                          Да, но Мидичката е твърде ного по-могъща. Мене са ми скъпи и Total, и Lukoil - но това е заради високата цена на слузта и благоприятните прогнози. Лукойл е 55 кинта на Франкфуртската - туй в евраци. Не знам кой президент чакаш за - Жириновски ли? Аз мисля - Газпром е важна и почти задължителна за всеки стратегически инвеститор, защото могъществото и е несравнимо. За мен добивът на газ и слуз е приоритет по обясними причини - а без Total, и Lukoi стратегията ми прилича на чене с липсващи зъби. Дебна руската докъм средата на лятото - защото искам да се нагувича и с тлъст дивидент. Френската по не ми е спешна, защото снася на тримесечие.

Значи затова Лукойл с над 5% вчера се изстреля - 130 рублички дивидент - така и предположих аз - дано до сборището позабравят и успея да си я изловя поне на 52 кинта:

http://www.lukoil.ru/InvestorAndShar...ties/Dividends
                          Last edited by Императорът; 05.05.2018, 11:49. Причина: Лукойл - сосно !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Виждам - взел си си от скандинавската слузеста компания. Защо я предпочете пред Мидичката? Впрочем тя е скъпичка сега - 30 еврака. Аз след Тинтата не съм купувал друго обмислям до последно за Sanofi. Искам още някои енергийни, но скъпата слуз и оттам - скъпите акции засега ме въздържат.

Лукойл 55 кинта - баси Дано поне Газпром поспадне лятото. Total ного ме кефи като стратегия - имитират Мидичката. ВР дръпна добре, очаквах го, но това е само началото - догодина (или по-догодина“ плащат последните траншове от хипермегаебаси глобата за разливът в Мексиканският залив - и тогава още повече: нагоре.

Коментар

• Браво Манчев

Коментар

• Виждам - взел си си от скандинавската слузеста компания. Защо я предпочете пред Мидичката? Впрочем тя е скъпичка сега - 30 еврака. Аз след Тинтата не съм купувал друго обмислям до последно за Sanofi. Искам още някои енергийни, но скъпата слуз и оттам - скъпите акции засега ме въздържат.

Лукойл 55 кинта - баси Дано поне Газпром поспадне лятото. Total ного ме кефи като стратегия - имитират Мидичката. ВР дръпна добре, очаквах го, но това е само началото - догодина (или по-догодина“ плащат последните траншове от хипермегаебаси глобата за разливът в Мексиканският залив - и тогава още повече: нагоре.
                                Last edited by Императорът; 04.05.2018, 22:57. Причина: ВР

Коментар

X