Я някой компетентно д се изкаже- мъск ще гризне ли дървото
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
[QUOTE=v_tin;n3384553]Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Na дръж, заповядай--------------- https://www.youtube.com/watch?v=U3VGTXt8NfY и теслата ----------- https://www.youtube.com/watch?v=QLxmhVy39-M
Ако искаш има още само свиркай
А Елън Мъск всяко излизане пред публика прави шоу с огромен брой фенове, както Стив Джобс навремето, Джобс не е плащал реклами на айфон, не се плащат и сега, но айфона е абсолютен господар на пазара с 93% от цялата печалба в смартфон индустрията.
Коментар
-
[QUOTE=v_tin;n3384553]Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Na дръж, заповядай--------------- https://www.youtube.com/watch?v=U3VGTXt8NfY и теслата ----------- https://www.youtube.com/watch?v=QLxmhVy39-M
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=BobyB;n3384400]Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Не се втренчваме, ползваме я за пример за убийствено слаб маркетинг.. Т.е. някой хвърля милиарди за пропаганда по масмедии, много хора възхваляват марката, но не я купуват.
А Епъл сега са номер едно не заради пропаганда и реклама. Къде сте виждали реклама на айфон по масмедиите? По тв, големи сайтове, вестници? Няма никъде, няма и реклами на Тесла. Никъде.
Най-голямата ирония е че точно тези дето ги плюят, реално постоянно ги рекламират.
Коментар
-
[QUOTE=BobyB;n3384400]Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
А Епъл сега са номер едно не заради пропаганда и реклама. Къде сте виждали реклама на айфон по масмедиите? По тв, големи сайтове, вестници? Няма никъде, няма и реклами на Тесла. Никъде.
Коментар
-
[QUOTE=v_tin;n3384393]Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Не разбирам какво ви прихваща всички да се втренчвате след всяко изречение в русия. Можеш ли да ми покажеш къде съм писал думата русия в мои постове- не можеш?? колко жалко
Ако си бях сложил снимка на марсианец пак ли щеше да пишеш за русия.
ТЕМАТА Е ЗА ЕЛ КОЛИТЕ, АКО ЗНАЕШ НЕЩО ПИШИ, АКО НЕ МЪЛЧИ - ще изглеждаш по умен. Т.е. някой хвърля милиарди за пропаганда по масмедии, много хора възхваляват марката, но не я купуват.
Най-голямата ирония е че точно тези дето ги плюят, реално постоянно ги рекламират.
Коментар
-
[QUOTE=v_tin;n3384393]Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Не разбирам какво ви прихваща всички да се втренчвате след всяко изречение в русия. Можеш ли да ми покажеш къде съм писал думата русия в мои постове- не можеш?? колко жалко
ТЕМАТА Е ЗА ЕЛ КОЛИТЕ, АКО ЗНАЕШ НЕЩО ПИШИ, АКО НЕ МЪЛЧИ - ще изглеждаш по умен
Коментар
-
[QUOTE=BobyB;n3384292]Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Това е изключително глупаво обяснение. Нали не мислиш, че Нокиа които бяха номер едно, нямат маркетинг? Или Гугъл, които държат лъвския дял от целия интернет маркетинг пазар?
Ако ставаше само с приказки, защо никой не иска да ходи в Русия например, като непрекъснато ни заливат с пропаганда колко били велики, как имало ред, цялата Менделеева таблица, дашни рускини и прочие
Дори и вие дето си лепите снимки на вожда, громите еврогейския съюз и американския империализъм и хвалите Русия далеч от самата Русия.
ТЕМАТА Е ЗА ЕЛ КОЛИТЕ, АКО ЗНАЕШ НЕЩО ПИШИ, АКО НЕ МЪЛЧИ - ще изглеждаш по уменLast edited by RUBLA; 26.09.2018, 19:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Колко емоции... После аз съм бил емоционален.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Когато всички съпреживявахме строителството на твоята къща, искрено и приятелски се старехме да бъдем полезни - кой с каквото може. Включвах се и аз според силите си. Ценях твоята откритост, откровеното споделяне на безценен опит в областта на право в строителството, проектиране, материали, технологии. Чувствах те като близък приятел.
Не знам кой и с какво точно те е обидил, но сега срещу мен седи друг човек. Зъл и заядлив, търсещ несъществуващи основания да нападне. Не съм чул ни една убедителна и ясна приказка и информация, която да обяснява причините, които те карат да се възприемаш като пострадал, репресирана жертва на отминали времена ... най-страшното нещо, което съм запомнил, че роднини висшисти някога са получавали по 300 лв заплата.
Емоцията е суверенна територия, чувстваш се така, както се чувстваш, обаче ти личи, че дори в тема за електромобили демонстрираш нездрави фиксации. Наред с казаните смислени и интересни неща, винаги и задължително търсиш зорлем и трескаво поводи и закачалки за да започнеш да се разправяш с омразни политически субекти. Това е тревожно, че и болестно.
Не ми е интересно, не желая да съм част от този разговор.
Потърси си някой друг да ти обясни защо цитираната статия е лобистка и защо мощността не се мери в киловатчасове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Повтаряш фатална обреченост няколко пъти. Какво е фаталното в случая и защо трябва да се вълнувам от непригодността на руснаци и араби към еволюционните промени?.
Не знам кой и с какво точно те е обидил, но сега срещу мен седи друг човек. Зъл и заядлив, търсещ несъществуващи основания да нападне. Не съм чул ни една убедителна и ясна приказка и информация, която да обяснява причините, които те карат да се възприемаш като пострадал, репресирана жертва на отминали времена ... най-страшното нещо, което съм запомнил, че роднини висшисти някога са получавали по 300 лв заплата.
Емоцията е суверенна територия, чувстваш се така, както се чувстваш, обаче ти личи, че дори в тема за електромобили демонстрираш нездрави фиксации. Наред с казаните смислени и интересни неща, винаги и задължително търсиш зорлем и трескаво поводи и закачалки за да започнеш да се разправяш с омразни политически субекти. Това е тревожно, че и болестно.
Не ми е интересно, не желая да съм част от този разговор.
Потърси си някой друг да ти обясни защо цитираната статия е лобистка и защо мощността не се мери в киловатчасове.
Last edited by nachev; 26.09.2018, 16:34.
Коментар
-
Като изключим губещите с петрола, за които подскачат русофилите неповикани, другите големи губещи са германците, но вече се говори сериозно сред тях за това: https://cleantechnica.com/2018/09/25...hands-on-deck/
Коментар
-
[QUOTE=v_tin;n3384205]Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Маркетинг, реклама- имаше един виц- как се стригат овце- като пуснеш нов айфон е отговора. Нека да тръгнат да се продават, пък да видим дали ще бъде по тази цена или ще има 50% дискаунт
Ако ставаше само с приказки, защо никой не иска да ходи в Русия например, като непрекъснато ни заливат с пропаганда колко били велики, как нямало еврогейци, как имало ред, цялата Менделеева таблица, дашни рускини и прочие
Дори и вие дето си лепите снимки на вожда, громите еврогейския съюз и американския империализъм и хвалите Русия далеч от самата Русия.
- 1 like
Коментар
-
Въвеждащият абзац на статията е подвеждащ и манипулативен. Радикална и коренна промяна, Преброените дни - макар и като реторика, внушение ли са? А коректно внушение ли са?
Колко читатели ще направят правилен смислов анализ на текста и думите и ще разчетат посланието, което е адаптирано само към двигателите за леки автомобили (и безкрайно условно към тежкотоварните) и колко от тях ще разчетат задаваща се фатална обреченост на двг въобще.?!!
А как ще си настроят потребителското поведение в условия на "фатална обреченост"?
Ами другите индустриални сектори?! Добре, че Безимен се е включил. Друго си да стреля тежка артилерия, аз въобще не мога да аргументирам нещата като него.
Никой не си е направил труда дори да намекне, че ако тези предзнаменования за "фатална обреченост" се запътят към практическо осъществяване, обществото ще бъде изправено пред коренно различни въпроси и проблеми за осмисляне на техническите и социалните аспекти на добива и баланса на електроенергия въобще. Включително инвестиционни, вкл. екологични, вкл. етични (нали нито за миг на забравяме, че ядрената енергия повсеместно е обявена за лоша?!)
Ето малко реторика и от мен: при сбъдването на фаталната обреченост, съществува ли хипотеза фаталната обреченост на двг да изяде главата на този, който изяде неговата глава?!
По тая логика още трябва да сме с парни двигателни на въглища? Или с конски впрягове, да имат работа конярите?
Тесла изкараха наскоро и ел. прицеп за тирове, интересът е огромен, има много поръчки години преди да са излезли на пазара, защото обещава смъкване на разходите с 20% и това е с все още ограничен пробег и малък брой достатъчно мощни суперчарджъри, дори тепърва ще правят такива които могат да доставят 1 мегават. Още по-голяма икономия идва от автономните режими, на този етап - един шофьор с водещ камион води още два автономни, с което стигат цената на превоз с железница. Именно индустрията много бързо ще възприеме тези технологии защото дори и малка икономия в началото веднага дава конкурентно предимство.
Добивът и баланса на ел. енергията са проблем на ел. енергийната индустрия. Ти като купуваш дизелов автомобил, интересуваш ли се къде и как се добива петрол и на каква цена? Освен това бързото развитие на батериите подпомага сериозно и енергопроизводството. Евтини батерии в момента са единственото липсващо звено между вече достатъчно евтините възобновяеми източници и потребителя. Те могат дори да снижат сериозно и разходите за поддържане на ел. мрежи.
И накрая - тази езоповска басня нещо не я схванах - кой е този който изяжда главата на двг и как двг ще изяде неговата глава и защо?
Това, че си цитирал Валентин, но "през устата" на Викхънтер, техническа грешка ли беше?
Последния ти пост.
- 1 like
Коментар
Коментар