IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Моля дай източника на графиката.
    Аз мога направя още по-внушителна графика.

    Независимо, дали графиката си я направил ти самият или е научен резултат, тя само показва промяната на температурата (и то само над Антарктика) в годините. Никъде в нея не се вижда, че причината е в количествата СО2, дошли от изгарянето на горива.

    Аман от доморасли учéни.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

      Да, така е.

      А за да сме по-внимателни в твърдението - със сигурност не е доказано, че въглеродният двуокис, произвеждан от човечеството при изгаряне на горивата, води до затопляне чрез парниковия ефект.

      Второ, температурата на Земята засега е в пределите на природните циклични промени, проследени от геолозите за стотици хиляди години назад. Още повече, според картината на тези цикли в близко време (още утре?) може да се очаква началото на поредния ледников период, когато температурите спадат много повече от сегашните обсъждани жалки 1.5 градуса затопляне.
      Не знам какво е доказано и какво НЕ, но е очеизваждащо влиянието на горивата в промяната на температурата. В общи линии от индустралната революция ясно се вижда темпа и посоката на промяна. Друг е въпроса какъв ще бъде ефекта в дългосрочен план. Ако ме питаш мен по-добре и да не разбираме!

      Click image for larger version

Name:	TEMPERATURE.jpg
Views:	1
Size:	51.2 КБ
ID:	3420118

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Третата страна в момента им гледа сеира. Ти динотата ги остави, може да им е понасял въглеродния диоксид но в момента на човеците не им е твърде полезен.А и това че ще се стоплим от парниковите газове е недоказано, защото процесите по уравновесяването не са еднозначни - може да се постоплим първо но после да дойде голям струд който да ни намали - равновесие ще се търси, ще има периоди за пребалансиране. При по голямо застудяване доста от технологиите ни ще спрат да работят по същия начин и тяхната ефективност ще се промени така че няма да може да ги ползваме. В интерес на истината телата ни не са вечни, но душите ни май са и ще има страдание.
        Да, така е.

        А за да сме по-внимателни в твърдението - със сигурност не е доказано, че въглеродният двуокис, произвеждан от човечеството при изгаряне на горивата, води до затопляне чрез парниковия ефект.

        Второ, температурата на Земята засега е в пределите на природните циклични промени, проследени от геолозите за стотици хиляди години назад. Още повече, според картината на тези цикли в близко време (още утре?) може да се очаква началото на поредния ледников период, когато температурите спадат много повече от сегашните обсъждани жалки 1.5 градуса затопляне.
        Last edited by R1a1; 18.12.2018, 09:03.

        Коментар


        • Само да вметна: На лъжата краката може и къси да са, ама са много бързи. Хората са лъгали, лъжат и ще продължават да лъжат. Друг въпрос, когато спреш да им вярваш. Т.е., те пак ще си опитват да те сготвят ама я хване декиш, я - не. И балансът ще настъпи, желан или не.
          Last edited by Pyramid; 19.12.2018, 04:14.

          Коментар


          • Третата страна в момента им гледа сеира. Ти динотата ги остави, може да им е понасял въглеродния диоксид но в момента на човеците не им е твърде полезен.А и това че ще се стоплим от парниковите газове е недоказано, защото процесите по уравновесяването не са еднозначни - може да се постоплим първо но после да дойде голям струд който да ни намали - равновесие ще се търси, ще има периоди за пребалансиране. При по голямо застудяване доста от технологиите ни ще спрат да работят по същия начин и тяхната ефективност ще се промени така че няма да може да ги ползваме. В интерес на истината телата ни не са вечни, но душите ни май са и ще има страдание.
            Last edited by supertrader; 18.12.2018, 00:44.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • R1a1 - Едните гледат да прибират в джоба такси за емисии на въглероден диоксид, другите гледат да ти продават колкото може повече суровини които като се изгарят го отделят .Коя е правата страна ? Ами и от двете страни са хвани единия и удари другия. Те може би си мислят че няма трета страна и ще са като Живков на извънредния пленум на партията един ден - длибоко изненадани ама що ли ?

              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                R1a1 - доколко безвреден е въглеродния диоксид можеш сам да си направиш извода, със сигурност не е вреден ако не се отделя в прекалено големи количества които превишават търпимостта на природата - системата към него.
                В по-ранни геологични епохи въглеродният двуокис в атмосферата е бил много повече, температурата - по-висока, и животът е процъфтявал (гигантски папрати, динозаври-минозаври, слонове в Гренландия зелена и т. н.). Системата Земя е гъвкава. Между другото, с увеличаване на температурата климатът става по-влажен, растенията пеят, защото се хранят с двуокис, вода и светлина.
                ​​​​​​

                Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                защото се заключават пак до това да се съберат още пари за социалистически цели които те после да преразпределят. Някой , някога ще се сети да линчува и едните и другите но въпроса е кога ще се случи това. По принцип не може да се лъже до безкрай, нали казват че на лъжата краката са къси.
                Но дотогава някой ще прибира фалшивата такса "въздух" в джебата. Една от причините за бунта на Жълтите жилетки е увеличаването именно на тази съставка в цената на горивата.
                Last edited by R1a1; 18.12.2018, 00:17.

                Коментар


                • R1a1 - доколко безвреден е въглеродния диоксид можеш сам да си направиш извода, със сигурност не е вреден ако не се отделя в прекалено големи количества които превишават търпимостта на природата - системата към него. Същото е като всяко друго нещо, наистина опитите на политиците и методите с които те уж се мъчат да променят ситуацията са меко казано неадекватни, защото се заключават пак до това да се съберат още пари за социалистически цели които те после да преразпределят. Някой , някога ще се сети да линчува и едните и другите но въпроса е кога ще се случи това. По принцип не може да се лъже до безкрай, нали казват че на лъжата краката са къси.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • R1a1 - това са фантасмагории за затоплящите ефекти от ветрогенераторите и слънчевите панели, не заслужават дори да им се отдели грам внимание наистина. Производството, генерираната енергия отговаря на 100 процента на очаквания добив и ако някой очаквал някакъв различен добив просто е трябвало да го изчисли по добре и грешка в пъти означава че той е сгрешил в пъти. Площтта на тези мощности е толкова незначителна че никакъв климат не може да промени. Да изгарянето на въглеводороди и отделения въглероден диоксид дори да не влияят на климата проблема е че при изгарянето им не се отделя само въглероден диоксид, при нискотемпературно горене се отделя и монооксид който със сигурност е вреден, отделят се и неизгряли въгводороди - излъчват се в атмосферата, съединения на сяра, хлор и азотен окис..това не е проблем, това е много голям проблем. При транспортиране на метан, който изгаря най чисто пък се случва така че има течове на газ и той отива също в атмосферата.
                    - А най големия проблем е че количествата въглеводороди които могат да се добият при минимален ущърб - чисто вече са изчерпани, изгорени и се прилага така наречения шистов добив. Сондажите за него се правят като се използват радиоктивни елементи и техни изотопи за да се пробиват скалите от сондажните глави тъй като сондажните шнурове са ужасно дълги. И най хубави са петрола и газта които се изпомпват от пресния такъв сондаж, направо къртят. Има нещо друго, ако се потребява толкова петрол и газ колкото да позволи на старите сондажи от стария тип да станат използваеми при естественно дрениране на суровината то в тях пак биха се появили петрол и газ и могат да бъдат добивани без прилагане на специални технологии изнасилващи природата, но това никой учен от Харвард няма да ти го каже сигурно. Т.е. потребяваме много повече от тези суровини отколкото в природата е заложено. Вариантите са два - първия е че потребителите сме прекалено много и втория е че тези суровини просто се пилеят..заложи на втория и няма да сгрешиш. Нищо не е вредно само по себе си, вредно е всичко с което се прекалява.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                      В статията се казва, че поне още 10 научни екипа от различни страни имат подобни изводи, само че с по-стеснена база данни. Обсъжданата публикация е с използване на най-широка до сега база данни.
                      Виж, моите „играчки” са в пъти по- мощни и по-ефикасни от това масово увлечение...ѝ? - Какво от това? Хомо отдавна вече не е толкова сапиенс, колкото /само/ хомо, какво се чудиш?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                        Пенчо, бе, чети!
                        Дал съм го по-долу, заедно с частичния ми превод.
                        Приятно четене!

                        Знанието ми на английския е достатъчно добро, за да не се и сещам за превода на Гугъл.
                        Пенчо е чел в оригинал, затуй ти се смее хахахахаха!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          А ти не се стягай. И учени хора пишат смешки. Зависи, кой на кого и колко е платил.
                          В статията се казва, че поне още 10 научни екипа от различни страни имат подобни изводи, само че с по-стеснена база данни. Обсъжданата публикация е с използване на най-широка до сега база данни.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение

                            Я дай оригинала бре, преводачев Щото Гугъл не превежда правилно от и на български хахахаха!
                            Не е само Жужълът пишман преводач.
                            А ти не се стягай. И учени хора пишат смешки. Зависи, кой на кого и колко е платил.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение

                              Я дай оригинала бре, преводачев Щото Гугъл не превежда правилно от и на български хахахаха!
                              Пенчо, бе, чети!
                              Дал съм го по-долу, заедно с частичния ми превод.
                              Приятно четене!

                              Знанието ми на английския е достатъчно добро, за да не се и сещам за превода на Гугъл.
                              Last edited by R1a1; 15.12.2018, 22:39.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                                Прочел съм я, разбрал и частично превел за вас.


                                Ти надали си чел, обаче. Действаш по принципа "дай аз да се изсера на метеното", щото друго не можеш, най-вероятно.
                                Я дай оригинала бре, преводачев Щото Гугъл не превежда правилно от и на български хахахаха!

                                Коментар

                                Working...
                                X