IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    R1a1 - как може да им вярваш, с незначителни количиства нищо не може да стане а значителните няма да са полезни.
    Е, оставям си едно на ум, де.
    Но споделям каква информация съм срещнал.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      R1a1 - до вулкан ли живееш ? Нали знаеш какво им се случва на тези които се окажат до изригнал спящ вулкан - бягат и от праха който бълва се бяга, явно хората го усещат като неполезен за тях.
      Айде са...
      Говоря за цялостното замърсяване на атмосферата от вулканите. Е, пречиства се. Те, вулканите, си димят и бълват от милиарди години. Пък - нищо, жювеем си

      Коментар


      • R1a1 - до вулкан ли живееш ? Нали знаеш какво им се случва на тези които се окажат до изригнал спящ вулкан - бягат и от праха който бълва се бяга, явно хората го усещат като неполезен за тях.

        D.Y.F-091066

        Коментар


        • R1a1 - как може да им вярваш, с незначителни количиства нищо не може да стане а значителните няма да са полезни.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
            За карбонат не съм чувал, но съм чувал за сулфат, при който рискове може и да има.
            Вулканите изхвърлят бая повече химия във въздуха, пък - нищо, жювеем си

            Пп. "Spectator" ми е от уважаваните списания
            Last edited by R1a1; 19.12.2018, 20:50.

            Коментар


            • analog - ти четеш статии а аз се опитвам да си намеря добра храна в България в която индустрията след 90-та година е намаляла драстично уж и няма на места където преди се отглеждаха прекрасни зеленчуци хората казват - падна един дъжд и всички домати са с петна от които гният. И това е факт и няма защо да си го измислям. Автомобилите с новите стандарти евро които уж все се повишават се карат изключително със така наречените синтетични масла, характенрно за тях е че изгарят без дим и ако се подкарат със старите масла димят без изключение защото са форсирани "резачки" както ги наричахме навремето а методите на форсаж още тогава бяха известни и недоумявам как може да се допусне серийно производство, те наистина замърсяват и не с въглероден диоксид.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                Може ли линк?
                https://www.nature.com/articles/d41586-018-07533-4

                Коментар


                • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                  Процедурата не е скъпа и не е вредна; използва се много малко карбонат.
                  Може ли линк? За карбонат не съм чувал, но съм чувал за сулфат, при който рискове може и да има. Но какъв е смисълът в това да се третира несъществуващ проблем?

                  Една любима статия, която отново препрочетох кондензира политиката, религията и машинациите зад мита. Препоръчвам я горещо независимо от позицията на читателя. Споменават се най-различни имена и събития, които лесно могат да бъдат независимо проверени.

                  https://www.spectator.com.au/2018/04...atastrophists/

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    R1a1 - това са глупости, трябва да се направи с количества които няма да са безвредни за да се получи..да се третира атмосферата с прахови частици..те не са добре тези учени.
                    Така твърдят те - че ще е безвредно. Направили са сметките. Не трябва много тънко стрит тебешир, за да отрази нужното количество лъчи.
                    Идеята не е нова, само че предишните са предлагали други вещества.

                    Не знам, не съм специалист, но имам доверие на най-авторитетното научно списание Nature.

                    Коментар


                    • R1a1 - това са глупости, трябва да се направи с количества които няма да са безвредни за да се получи..да се третира атмосферата с прахови частици..те не са добре тези учени.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Прочее, неотдавна екип учени предложиха прост и ефективен начин за охлаждане на атмосферата - на две-три години да се разпръсква в стратосферата фино диспергиран калциев карбонат (той е бял; казват му още тебешир), което ще увеличи отразяването на слънчевото излъчване обратно в космоса, то ест ще намали поглъщането и съответното затопляне на Земята от Слънцето. "Ако искате", казват тези учени, "след две-три години ви смъкваме температурата с три градуса, само кажете". Процедурата не е скъпа и не е вредна; използва се много малко карбонат.

                        Guess what?
                        Затоплистите веднага скочиха срещу тях, щото това,чрез моменталното решаване на "проблема" (измисления проблем), заплашва уютничкото им положение на борци срещу заплащане​​​.
                        Last edited by R1a1; 19.12.2018, 19:09.

                        Коментар


                        • R1a1 - да точно така е, поредната фалшива такса чиято цел е да се съберат едни пари които после да се харчат за неща сигурно отделящи парникови газове. И много луксозни петролни коли се купуват с тези пари с големи двигатели които свръх замърсяват защото разкарват един човек а цапат за 10. А фалшивите евро стандарти за автомобилите ? Дори последните генерации са много по мръсни защото са изключително с форсирани двигатели.

                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                            Хората по дефиниция страдат от т.н „conformational bias“ – приемат за достоверни само „доказателства“, които подкрепят първоначалната им теза. Така че каквито и доказателства да видиш ще си на принципа „по голЕмо от Искаро нЕма“.
                            Така е и това се старая да го имам предвид. Тава му викат още wishful thinking.
                            Старая се да не съм повлиян от "повтарянето на една лъжа сто пъти я прави истина", нито от желанията или страховете си, а да виждам истината без горните или други филтри. И изводът ми е, че не е доказано. Тук не съм единствения, има климатолози, които казват същото - далеч от доказано е - но техните трезви гласове не се чуват, подтискани са и заплашвани.
                            Накратко: твоята графика е илюстрация, но не е никакво доказателство за затоплянето на климата вследствие на увеличеното отделяне на въглероден двуокис от изгарянето на горива.

                            Много други фактори влияят на температурата, частта въглероден двуокис, генерирана от човечеството, е доста малка в природния цикъл на този газ, а и той не е единственият парников газ. Нещата са много по-сложни, отколкото ги представят "затоплистите", но те имат един сериозен аргумент - прехранват се от фалшивата "такса въздух", како я наричам, и която плащат всички държави вследствие политическия вой (но не научен), вдиган от "затоплистите" .

                            <повдига бомбето и си тръгва>
                            Last edited by R1a1; 19.12.2018, 18:54.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                              Моля дай източника на графиката.
                              Аз мога направя още по-внушителна графика.

                              Независимо, дали графиката си я направил ти самият или е научен резултат, тя само показва промяната на температурата (и то само над Антарктика) в годините. Никъде в нея не се вижда, че причината е в количествата СО2, дошли от изгарянето на горива.

                              Аман от доморасли учéни.
                              "If it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck, then it's a duck":
                              www.npolar.no/en/themes/climate/climate-change/climate-change-in-the-arctic/

                              Хората по дефиниция страдат от т.н „conformational bias“ – приемат за достоверни само „доказателства“, които подкрепят първоначалната им теза. Така че каквито и доказателства да видиш ще си на принципа „по голЕмо от Искаро нЕма“.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                                Моля дай източника на графиката.
                                http://www.npolar.no/en/themes/clima...in-the-arctic/
                                The rate of warming in the Arctic is about twice as high as the global average. To a large part, this is because when snow and ice melt and a darker surface is exposed, more solar energy is absorbed in this region (lower [tooltip id={albedo}] albedo effect)[/tooltip] such as lake-bottom sediments, growth rings in trees, and ice cores. From this type of data we know that summer temperatures in the Arctic are higher today than at any time in the past 2000 years. The last time the polar regions were). Significant regional warming leads to decreasing sea ice, and melting of glaciers and the Greenland ice cap.

                                Коментар

                                Working...
                                X