Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение[B]fon - Производството на фотоволтаични клетки въобще не е енергоемко и няма как да бъде, защото става въпрос за едни стъклени плочки. Не знам японците да са строили завод за да го доказват на някой, но съм чел твърдения в интернет че тези клетки не могат да произведат за години вложената в тях енергия за самото им производство. Ако това твърдение беше вярно излиза че производителите им заплащат за енергията да ги произвеждат след което ги продават за по малко отколкото струва тя и реализират загуба.
Ако приемем, че тази глупост на която си твърдиш е вярна, то милиони германски инженери биха били пълни глупаци и ходили боси, а Германия щеше да запада. Ама запада не Германия, А Франция дето произвежда половината от ядрения ток на Европа, а такива като дедо Пешо се гърчат, получават психически кризи и бълват свещените глупости на които не знам къде си попаднал.
Дадох ли сайт за производството на ток в Германия? Там си пише откъде са данните. Ти погледна ли го? Как най-голямата енергетика в Европа произвежда 46.5% от тока си от ВЕИ та още настояваш на някои идиотизми които си чел. Дай линк къде си ги чел.
https://www.energy-charts.de/energy_pie.htm
С двата блока на АЕЦ Козлодуй през 2018-та България е произвела 15.3ТВч ток. От слънчеви панели през 2018-та Германия е произвела 41.2ТВч ток. Това е 3 пъти повече. Ти математик ли си за да твърдиш, че 41ТВч е по-малко от 15ТВч? Я ми покажи в коя математика го пише това? Имаш поздрави от първата си учителка да си повториш уроците от първи клас и да си припомниш , че 41 е по-голямо от 15 и германците със слънчеви панели за 2018-та са могли да произведат 3 пъти повече стомана отколкото ние с Козлодуй! За 2019-та съотношението ще е по-голямо. Я да видим какво казва още най0надеждната статистика за Европа тук
https://www.entsoe.eu/data/power-stats/
Англия е произвела с панели 12ТВч, Италия 17.3ТВя, Гърция 5.6ТВч, а цяла Европа 117.6ТВч. Значи Европа е произвела 117/15 към 8пъти повече ток от слънчеви панели отколкото ние от АЕЦ Козлодуй! Ако слушаш дедо ти Пешо, Pyramid, ТВ Алфа и всякакви подобни идиотизми леещи се с някаква безумна русофилия у нас запада не ни дава да си направим Белене защото ще разбутаме европейския пазар на ток. А пък според дедо Пешо най-накрая се оказа, че и тези данни по интернет на европейските ЕСО-та били измислици. Върху един квадратен площ у нас в безоблачен ден пада 1000 вата слънчева радиация. Хайде поне сам си провери колко е това.
Е най-вероятно в тези държави има ток от 09.00 до 17.00 и нощем си светят с газови лампи, но на това не се дава гласност.Last edited by fon; 28.04.2019, 10:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
И аз исках, ама бях напсуван в отговор
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Я дай линк за това нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Преди 15 години подобни люде твърдяха, че за производство на слънчев панел се харчи повече ток отколкото може да произведе. Та в Япония направиха завод за панели, разкачен от мрежата, захранван само с панели и млъкнаха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power - петрол и стомана с ток няма, просто не става или пък чугун с ток да произвеждаш не става дори тока да е от изгарянето на въглища.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power - петрол и стомана с ток няма, просто не става или пък чугун с ток да произвеждаш не става дори тока да е от изгарянето на въглища.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Electric_arc_furnace
Коментар
-
Това са данните по същество. Панелите произвеждат достатъчно ток и за най-енергоемката индустрия. Набий си го в главата веднъж завинаги и не се излагай повече с тъпи подмятания.
Коментар
-
Тия пък двамата с дедо Пешо са някакъв уникален психиятричен случай.
Коментар
-
За акумулаторите отново се тиражират глупости, рециклирането им въобще не е невъзможно или пък скъпо и икономически неоправдано. Проблема е че няма кой да инвестира в него и че рециклирането трябва да бъде заложено при самото производство технологично, т.е акумулаторната клетка да бъде направена така че да може да се отвори на автоматична машина и да се разглоби. За това трябва обаче разбирателство и стандарти на произвежданите клетки пък такива няма, всеки си въобразява че може да превземе и монополизира целия пазар на такива клетки.D.Y.F-091066
Коментар
-
fon - Производството на фотоволтаични клетки въобще не е енергоемко и няма как да бъде, защото става въпрос за едни стъклени плочки. Не знам японците да са строили завод за да го доказват на някой, но съм чел твърдения в интернет че тези клетки не могат да произведат за години вложената в тях енергия за самото им производство. Ако това твърдение беше вярно излиза че производителите им заплащат за енергията да ги произвеждат след което ги продават за по малко отколкото струва тя и реализират загуба. Звучи направо фантасмагорично и не вярвам японците да са се впрегнали да строят фабрика за да докажат че подобна глупост не е вярна. В Япония стандарта на живот е реално висок и японците нямат време и пари да се занимават с глупости, това не е страна в която населението фотосинтезира на еврофондове и разполага с неограничен финансововремеви ресурс.
Ползата от АЕЦ знаеш ли каква е ? Може да наплашиш населението в западна европа че ще гръмне и правителствата да решат да дадат едни милиарди за затваряне на реакторите, да платят за тази скъпа процедура. Иначе тези централи са много изгодни ако сам си ги строиш както правят китайците.D.Y.F-091066
Коментар
-
Това са данните по същество. Панелите произвеждат достатъчно ток и за най-енергоемката индустрия. Набий си го в главата веднъж завинаги и не се излагай повече с тъпи подмятания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТежка. В съчетание с неграмотност. Трагедия.
Коментар
Коментар