IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• - Защо? Не са ли именно електромобилите най-екологичният транспорт? - Всъщност не. Те са класическа схема за преместване на емисиите въглероден двуокис оттам, където се кара колата на мястото, където се произвежда. Това няма особено значение за опазването на климата. Планетата все пак е една. Какво имам предвид? За да се произведе един електромобил и неговата батерия в атмосферата се отделят СО2 емисии, равни на 4 години, които включват производството и пробег около 30 000 км годишно на дизеловия двигател среден клас. Отделно, голяма част от електричеството, особено в ЦИЕ не е от възобновяеми източници. Това означава, че токът, с който се зарежда автомобила произвежда значително количество емисии.
    Last edited by RUBLA; 13.07.2019, 11:10. Причина: Забранен линк.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Я кажи какъв е делът на пожарите от конвенционални автомобили спрямо тези на тесла. Примерно брой пожари спрямо общия брой в движение, или нещо подобно. Да сравняваме сравними неща все пак.
      Не видях отговор на въпроса си, да ти го повторя

Това изказване предизвиква недоверие- защо- ами само аз съм казвал поне 5 пъти, че трябва пример от първо лице- да си купи човек електричка и ти едва сега пишеш това. Няма как да си пропуснал поне едно такова писание- прочел си го , но не си написал горният пост. Ще ме звиняваш , ама съм маааалко скептичен че имаш електричка

99,99% пишеш и във форума на е-cars.bg. Я кажи кой си да ти прочета писанията

Става дума за това че имаш електричка

Коментар

Я кажи какъв е делът на пожарите от конвенционални автомобили спрямо тези на тесла. Примерно брой пожари спрямо общия брой в движение, или нещо подобно. Да сравняваме сравними неща все пак.
        Лошото е, че батерията може да гръмне и докато ахтонобилът е паркиран, студен.

Но мисля, че това е бял кахър, ще го решат - за сметка на оскъпяване и повишаване на масата на батерията.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
          … инструкциите на Tesla препоръчват на пожарникарите да използват индивидуален дихателен апарат по време на гасенето на пожар на електрическите им автомобили. В инструкцията се подчертава и необходимостта от големи количества вода. За да се угаси един горящ електромобил, Tesla препоръчва резерв от най-малко 11,5 тона вода.Това е единственият начин да охладите изгарящата батерия Tesla. Изключването на високоволтовата система е приоритет за пожарникарите. Това обаче е осъществимо само, ако има достъп до електрически контур...

…………………………………………………………….

Как се гаси горящ електромобил?

Ако пожарът е в акумулатора на практика е невъзможно, но все пак има изход

Петър Захариев 12.06.2019 11:30 Прочитания: 2319

Противопожарните служби в Европа имат нов проблем, при това сериозен - гасене на запалени електромобили. Както се изясни, единственият начин за това е потапянето на колата в контейнер с вода. Тогава пламъците ще бъдат потушени, но и автомобилът няма как да бъде възстановен.

Експерти разкриват защо запалена кола на ток се гаси толкова трудно. Между плюсовите и минусовите електроди на акумулатора са поставени сепаратори, които не пропускат ток. При лития обаче те често се увреждат, съответно разпадат и това води до прекъсване при електродите. Съответно, следва бързо прегряване и запалване на акумулатора, след което електромобилът няма как да бъде загасен и изгаря напълно.

Последният такъв случай е от преди седмица в Дортмунд, където се запали и изгоря напълно паркиран на улицата Smart. Всички опити на пожарникарите да загасят електромобила се оказаха напразни и накрая той беше вдигнат със специален кран и потопен в контейнер с вода. Пожарният инспектор обясни, че се е получил ефекта на доминото - елементите на акумулатора са изгаряли един след друг.

В случая, голямото притеснение е, че след няколко години подземните паркинги на Европа ще бъдат пълни с електромобили, като техният брой ще е стотици хиляди. Затова и на противопожарните служби е наредено при пожар да ограничават прехвърлянето на пламъците на съседните обекти или коли, а електромобилът да изгаря "спокойно". Предвижда се и поставяне на контейнери с вода, които също да помагат в подобни случаи.

https://auto.blitz.bg/novini/gori-te...&cache=nocache

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
            Предвижда се и поставяне на контейнери с вода, които също да помагат в подобни случаи.
            Гаражът трябва да е над басейн с вода и при запалване на колата подът под нея да се разтваря автоматично, после да се затваря и да идва следващата кола.

До пътищата да има изровени канавки с вода.

Коментар

• … инструкциите на Tesla препоръчват на пожарникарите да използват индивидуален дихателен апарат по време на гасенето на пожар на електрическите им автомобили. В инструкцията се подчертава и необходимостта от големи количества вода. За да се угаси един горящ електромобил, Tesla препоръчва резерв от най-малко 11,5 тона вода.Това е единственият начин да охладите изгарящата батерия Tesla. Изключването на високоволтовата система е приоритет за пожарникарите. Това обаче е осъществимо само, ако има достъп до електрически контур...

…………………………………………………………….

Как се гаси горящ електромобил?

Ако пожарът е в акумулатора на практика е невъзможно, но все пак има изход

Петър Захариев 12.06.2019 11:30 Прочитания: 2319

Противопожарните служби в Европа имат нов проблем, при това сериозен - гасене на запалени електромобили. Както се изясни, единственият начин за това е потапянето на колата в контейнер с вода. Тогава пламъците ще бъдат потушени, но и автомобилът няма как да бъде възстановен.

Експерти разкриват защо запалена кола на ток се гаси толкова трудно. Между плюсовите и минусовите електроди на акумулатора са поставени сепаратори, които не пропускат ток. При лития обаче те често се увреждат, съответно разпадат и това води до прекъсване при електродите. Съответно, следва бързо прегряване и запалване на акумулатора, след което електромобилът няма как да бъде загасен и изгаря напълно.

Последният такъв случай е от преди седмица в Дортмунд, където се запали и изгоря напълно паркиран на улицата Smart. Всички опити на пожарникарите да загасят електромобила се оказаха напразни и накрая той беше вдигнат със специален кран и потопен в контейнер с вода. Пожарният инспектор обясни, че се е получил ефекта на доминото - елементите на акумулатора са изгаряли един след друг.

В случая, голямото притеснение е, че след няколко години подземните паркинги на Европа ще бъдат пълни с електромобили, като техният брой ще е стотици хиляди. Затова и на противопожарните служби е наредено при пожар да ограничават прехвърлянето на пламъците на съседните обекти или коли, а електромобилът да изгаря "спокойно". Предвижда се и поставяне на контейнери с вода, които също да помагат в подобни случаи.

Коментар

• v_tin - то има свикване и отвикване с определените пари, освен това като гледам лавината с криптопарите как върви в един момент правителствата просто ще трябва да се издържат само с новемитирани пари и инфлацията ще си бъде 100% нормалната. Да не мислиш че хората няма да свикнат да живеят при високи нива на инфлация ? При тези технологии и с тяхна помощ ще се живее съвсем нормално и при такава инфлация а натрупването на средства - спестяването ще минава през стоки с търговска стойност за да се парира инфлацията. Не казвам че утре ще стане така но на там върви.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Имхотеп - за всеки случай трябва да имаме и по един велосипед, утре могат да подивеят и който няма велосипед ще ходи пеш. Иначе си мисля за ел. коли най добре ще е да са с подходяща мощност и разход на енергия за да могат да разперват соларни панели като се паркира и да се зареди от тях, прибираш панелите, качваш се и си минаваш да кажем 50км.
                  Last edited by supertrader; 11.07.2019, 22:26.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

При мен идва един на работа с ел колело, сваля батерията и я зарежда на работа, никой не му казва нищо

Проблемът е друг, правителствата са свикнали на определени пари от ДДС и от акцизите на петролните горива. Интересно е по какъв начин ще компенсират един такъв спад. Имаше , не знам дали в този форум или другаде го четох, някакво изказване че град задължил собствениците на електрички да подават данни колко км са минали и на тази база им се начислява допълнителен данък
                    Само това изрових по темата:
                    https://energypost.eu/should-electri...a-mileage-tax/
                    Вашингтон, Илиноис и Калифорния с пилотни програми , в Орегон 1,7 цента данък на миля на доброволни начала.

Коментар

• Eто и кона:
                      https://www.hyundaiusa.com/kona-electric/index.aspx

Ми цената започва от $36950 та до $44900.

Бе все още са скъпи. Както всяко ново нещо, преди години за 50 инчов телевизор искаха хиляди долари, сега започват от нема и двеста.
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Хюндай кона
                        А, значи съм объркал. Щото гледах нисан листо, и цените са далеч от тези.

https://www.nissanusa.com/electric-c...BoCNTAQAvD_BwE

Сега ще видя и зя хюндая

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          Абе тази кона много скъпа бе, 80 000 лева ли струва?
                          За нисан става въпрос, да не объркам нещо?
                          Хюндай кона

Коментар

• Сегашните акцизи върху изкопаемите горива са вдигнати десетки пъти заради лъжата с "парниковия ефект".
                            Преди това акцизите върху тях бяха от нуждата за пречистване ня въздуха от азотни и серни съединения, изхвърляни от ДВГтата в точките на концентрация, то ест в по-големите градове. Тези съединения тровят в определена степен хората в градовете, но не тровят света, защото бързо се разграждат/вграждат от биосферата на Земята, в частност - от моретата и океаните.
                            А въглеродният двуокис увеличава производството на зелена маса на Земята. И не вдига температурата на Земята.

Коментар

• Абе тази кона много скъпа бе, 80 000 лева ли струва?
                              За нисан става въпрос, да не объркам нещо?

Коментар

Гараж и контакти имам. Всяка сутрин разполагам с 500, зимата с 400км. Дневно шофиране 15-20 км. 2 – 3 пъти в годината пътувам на по-дълги разстояния, когато ще ми се наложи да спирам за 30-40 мин. И днеска можеш да зареждаш, но наистина станциите са малко. След 2-3 години ще са в пъти повече. Не измисляме топлата вода. Вече е факт в западна посока.

Сега зареждам през седмица за 10 мин, а като има опашка и до 15/20 мин. Пътуването до бензиностанция още 10-30 мин => 20 мин*25 зареждания = 750 мин или над 8 часа в чакане за година.

Не съм видял оплаквания от собственици на EV относно зареждането.
                                Това изказване предизвиква недоверие- защо- ами само аз съм казвал поне 5 пъти, че трябва пример от първо лице- да си купи човек електричка и ти едва сега пишеш това. Няма как да си пропуснал поне едно такова писание- прочел си го , но не си написал горният пост. Ще ме звиняваш , ама съм маааалко скептичен че имаш електричка

99,99% пишеш и във форума на е-cars.bg. Я кажи кой си да ти прочета писанията

Коментар

Working...
                                X