Първоначално изпратено от d333
Разгледай мнение
Слушайте производителите на леки коли, а не производителите на антифриз, които искат нечестно да си увеличат продажбите.
Същото важи и за всички други масла или течности в автомобилите. Каквото производителите на коли препоръчват, това трябва да се прави. Не трябва да се слушат производители на течности и масла, които лъжат с цел по-високи продажби. Всеки автомобил и всеки негов модел е сам за себе си и има различни препоръки от останалите. Така че производителя най-добре си знае, а не разните му там съпътстващи и общи препоръки, които няма как да са верни за всичко и за всеки. Виждали ли сте източено масло, което е прозрачно почти като ново? Ами аз съм виждал ...

Има и още нещо - ако препоръката е например за 15 000 километра, това не означава, че автомобила ще се повреди на 15 001 километра. Точно обратното - най-вероятно е безопасно удвояване на срока за 99.9% от колите (ако са нови).
И още нещо - всички съвременни автомобили си имат компютри, които следят за тези неща и навреме предупреждават какво трябва да се направи. Ще ви кажа и моя опит с AUDI S6 (предполагам че важи за всички видове AUDI). Ами колата след няколко предупреждения за нещо нередно автоматично минава в режим, в който не можеш да вдигнеш повече от 30 km/h. Това вече ми се случва веднъж - светва едно съобщение, че незабавно трябва да отидеш в сервиз, и че скороста е лимитирана на 30 km/h.
Коментар