Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеПосмъртно няма да дам +55к лева за нова електричка Дачия (твойта Тесла 3) със дървения интериор, а простия екстериор.
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеСега, не ми сравнявай ranges, категории и др неща.
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеИма само една ПРИЧИНА за покупка на кола - тя е, транспорт от А до Б, със комфорт, скорост и сигурност.
Ако е само транспорт от А-Б хората ще вземат Тесла защото никой не иска да виси по бензиностанции и да ходи да обслужва и да мисли кога му изтичат свещите, филтрите, накладките и маслото че да се сменят. Това означава комфорт. Да не трябва да правиш нищо а колата сама да прави всичко.
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеДа припомня, чакаме след 3 години Тесла 3 да стане ....42к лева, чудо голямо и то не е гарантирано.
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеДа, ама тука форума не е за хора дето си смятат горивото, всеки втори парадира със десетина имота, акции, портфейли, няма кой да ти седне в такава електрическа Дачия.
Така че, объркал си форума, тука хората не спестяват 20 лв от гориво на седмица, а искат комфорт, удобство и съседите да не им се смеят с Тесла 3.смешки...
На мен лично още никой не ми се е смял за Теслата а много искат да седнат и да ги повозя...
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеТака че, класата и удобството на 3-10 год примиум CRV или Е/С Класа Мерджан е несравним със твоя трамвай, като цената на закупуване, гориво и подръжка за десетина години ще се изравни със твойта цена за нова Тесла 3.
Да, ама аз ходя във гръцко на море, не в Мичурин, схващаш ли ? Живота е кратък за да докарваме печалба на Мъск, понеже всяка година той трябва да представя по-добри финансови резултати.Маржа му е много висок.
Другите модели на Тесла хептен няма да ги коментирам като цени спрямо други коли със всякакво гориво.
Комфорта "момко" сега ще ти обясня какво е че виждам че не разбираш.
Комфорта е като си сетна дестинейшъна на хотела в телефона докато ровя в букинга, на сутринта като се кача в колата GPS-а ми се сетнат, а колата е разбрала че ще пътувам и е заредена на 100%, различно от 80% на които се зарежда иначе.
След това като тръгна е тихо и спокойно, а докато изляза от града колата само да пипна педала и съм първи на следващия светофар.
Когато спирам на светофара не се чува стържене от накладките, нищо не се изтрива, колата спира плавно и по памук. На мене ми става кеф че не изхабявам метален диск и нямам вибрации във волана (и преди да кажеш че имам защото съм карал жигула преди ще те светна че имам и BMW и след Теслата се усеща вибрация от чисто нови дискове и накладки, който не е пробвал няма как да разбере).
Примерите са безброй мога цял дена да ти описвам ама знам че няма да го прочетеш дори!Last edited by DaveBG; 05.10.2020, 20:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Момко DaveBG, не вярвам че си играл толкова силно акцията.
Няма как да си сложил повече от 3к лева върху нея, anyway.
Посмъртно няма да дам +55к лева за нова електричка Дачия (твойта Тесла 3) със дървения интериор, а простия екстериор.
Сега, не ми сравнявай ranges, категории и др неща.
Има само една ПРИЧИНА за покупка на кола - тя е, транспорт от А до Б, със комфорт, скорост и сигурност.
Да припомня, чакаме след 3 години Тесла 3 да стане ....42к лева, чудо голямо и то не е гарантирано.
Да, ама тука форума не е за хора дето си смятат горивото, всеки втори парадира със десетина имота, акции, портфейли, няма кой да ти седне в такава електрическа Дачия.
Така че, объркал си форума, тука хората не спестяват 20 лв от гориво на седмица, а искат комфорт, удобство и съседите да не им се смеят с Тесла 3.
Така че, класата и удобството на 3-10 год примиум CRV или Е/С Класа Мерджан е несравним със твоя трамвай, като цената на закупуване, гориво и подръжка за десетина години ще се изравни със твойта цена за нова Тесла 3.
Да, ама аз ходя във гръцко на море, не в Мичурин, схващаш ли ? Живота е кратък за да докарваме печалба на Мъск, понеже всяка година той трябва да представя по-добри финансови резултати.Маржа му е много висок.
Другите модели на Тесла хептен няма да ги коментирам като цени спрямо други коли със всякакво гориво.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Момко най- великия човек на нашето време е Никола Тесла да ти обадя аз ,, същия този на който бай ти Мъск е взел името на своите електрокариМного се пениш, успокой се малко , пий редовно аповете щом те кефи теслата кефи се ама давай го по- кротко, ние тук нямаме нужда от реклама и евтина пропаганда,
Колкото и да се червите и да ви е яд скоро всички коли ще бъдат електрически. Запомни ми думите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение
Въпроса ти е толкова тъп че не заслужава отговор. Както ти обясних интериора на Теслата си е идеален и минималистичен.
Връткай си пластмасови копчетата от хубавия интериор като не ти харесва, почернели и изтрити от мазните ти ръце и си се кефи. Аз ще си пипам по екрана (със средния пръст естесвено) и ще си свиркам
Факта обаче се изасни че Тесла хейтърите не карат дори коли, вутин също наскоро се изтърва че не карал много но хейтите.
Ти специално ако на една среща с кола не можеш да стигнеш на време преставям си как Илън Мъск ще дойде да прави бизнес със тебе и те ще му откажеш понеже нямало да пиеш бира с него ? Ти малоумен ли си? Хахахахах
Най великия човек на нешето време ще се занимава с някой си дето не кара кола и на две магарета сеното не може да раздели да види кое излиза по евтино.Много се пениш, успокой се малко , пий редовно аповете щом те кефи теслата кефи се ама давай го по- кротко, ние тук нямаме нужда от реклама и евтина пропаганда,
- 2 Харесвания
Коментар
-
Начев приятелю,, авера DaveBG изобщо не са му ясни понятия като интериор, софтуер , хардуер и прочие при него всичко е сбирщайн и тюрлюгювеч ....Изръсил се е с 1 чувал с кинти за електрокар и ся е доволен и щастлив кат бебе
А за тайните съставки зная поне 3 от тях - менструална кръв от девственица, нокът от мъртвец и 100 годишни екстременти от прилеп и отделно се изричат тайни заклинания и се бае 3 дена на черна луна демек на пълнолуние да хване дикиш
Смешни сте вече, то не беше че батерията не издържала, после че автопилота не работел сега нищо друго не остана и интериора бил скапан, а съм сигурен че ти в кола за толкова пари дори не си сядал, скъсаняк такъв
За моите пари не мисли, аз само от акциите на Тесла не само че колата ми излезе безплатна ами имам и за "хубав интериор" ама засега не бързам да купувам такава да видя колко ще издържи моя с кръвта от девственица
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Кво си познал, бе, майсторе!
Аз от теб искам само едно разяснение!
Разбрах вече, че чрез настройка на софуера, сменяш интериора!
Смешник!
А как ще прорастне новият интериор ако не го поливаш?!
Аз те пратих да спиш, а ти не ми възразяваш, че н еможе да се спи!
Та въпросът ми е - само с чиста вода ли се полива или се прави специален разтвор с тайни съставки?
Връткай си пластмасови копчетата от хубавия интериор като не ти харесва, почернели и изтрити от мазните ти ръце и си се кефи. Аз ще си пипам по екрана (със средния пръст естесвено) и ще си свиркам
Факта обаче се изасни че Тесла хейтърите не карат дори коли, вутин също наскоро се изтърва че не карал много но хейтите.
Ти специално ако на една среща с кола не можеш да стигнеш на време преставям си как Илън Мъск ще дойде да прави бизнес със тебе и те ще му откажеш понеже нямало да пиеш бира с него ? Ти малоумен ли си? Хахахахах
Най великия човек на нешето време ще се занимава с някой си дето не кара кола и на две магарета сеното не може да раздели да види кое излиза по евтино.
Коментар
-
Начев приятелю,, авера DaveBG изобщо не са му ясни понятия като интериор, софтуер , хардуер и прочие при него всичко е сбирщайн и тюрлюгювеч ....Изръсил се е с 1 чувал с кинти за електрокар и ся е доволен и щастлив кат бебе
А за тайните съставки зная поне 3 от тях - менструална кръв от девственица, нокът от мъртвец и 100 годишни екстременти от прилеп и отделно се изричат тайни заклинания и се бае 3 дена на черна луна демек на пълнолуние да хване дикиш
Аз като не чуя тайните съставки и веднага съобразявам, че някой иска да ме метне в чувала!
Коментар
-
Кво си познал, бе, майсторе!
Смешник!
Та въпросът ми е - само с чиста вода ли се полива или се прави специален разтвор с тайни съставки?Изръсил се е с 1 чувал с кинти за електрокар и ся е доволен и щастлив кат бебе
Коментар
-
Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнениеЕто познах
Смешник!
Та въпросът ми е - само с чиста вода ли се полива или се прави специален разтвор с тайни съставки?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
На тесла са вечни само глупаците дето са изсипали по 2 торби с пари. А да ми ги хвалят че щели пари да спестят
През целия си живот няма да дам 100к - включвам и колите и горивото и ремонтите. Досега за 300к км съм дал малко над половината. Като гледам 500к няма да стигна - ни ходя на море всеки уикенд, че и на работа не ходя. Тази година имам 3 зареждания за резервоара
Вече много дълго време категорично отхвърлям мисълта да вляза (мина) с кола в центъра на София. Страшно мразя да закъснявам за срещи. Единственото, което мразя повече е - на мен да ми закъсняват.
След няколко издънки казах - стига толкова. Край!
Годишният ми пробег спадна чувствително и след като регистрирах този факт си рекох - има принципно някаква закачалка в тези електрически коли, но ще ги оставя на вниманието на тези любители на момчешки играчки, които не могат да смятат.
Рядко пиша в тази тема, та може и да не си срещал, но когато става дума за разни по-големи неща, обичам да се вглеждам в отсрещната страна и да си задавам един въпрос: Абе, приятел (аз самият, де), ти се каниш да въртиш "бизнес" с този, ама готов ли си да пиеш бира с него. При отговорът е "не", предпочитам да нямам вземане-даване.
Мъск не го понасям и това е.
Негови продукти и даром не искам.
Не е никаква препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеТази година имам 3 зареждания за резервоара
Вероятно и начев е като тебе. Всеки на който реално му трябва кола обаче и знае разходите рано или късно ще мине на електрическа кола, като най-добри и евтини Теслите ще са масови. Колкото и да ви е яд така ще стане, а пък ние дето го разбрахме от рано това и пари от акциите изкарваме вече
- 1 like
Коментар
-
Малко ме беше срам да си призная, че съм изостанал и дълго се колебах, дали да напиша.
Виках си, ... ами ако ми се присмеят младите вълчета?!
Да стана за срам и позор на стари години!
Ужас някакъв!
Сега вече ще знам и никой копче н е може да ми каже!
Имам инструкции и наставления директно от бате Дейв!
И ако някой вземе нещо да ми се отваря, ще стрелям решително и без предупреждение: Ти знаеш ле, бунак, че това е кола с вечен интериор! Когато случайно интериорът остарее, захаби се или просто вече не е модерен, наплюнчваш си средния пръст (задължително средния), после почваш нежно да галиш по скрийна и правиш ъпдейт на софуера, естествено уайърлес и ... даваш ЕНТЪР.
После отиваш да спиш.
На другата сутрин Теслата е с чисто нов интериор, той просто прораства вътре от стария! Процесът на този етап е бавен, трябва си една нощ, но се работи по въпроса за версия 201.01.02 - за има-няма час ще прораства.
През целия си живот няма да дам 100к - включвам и колите и горивото и ремонтите. Досега за 300к км съм дал малко над половината. Като гледам 500к няма да стигна - ни ходя на море всеки уикенд, че и на работа не ходя. Тази година имам 3 зареждания за резервоараНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение..... Същия спор като с SSD дисковете за компътрите, още има балъци дето мислят че SSDто като има ограничен брой цикли на запис/презапис ще спре по някое време а то всъщност като ги сметнеш излиза че няма никога в живота си да ги достигнеш......
Особено ако са сложени като системен диск, времето им на живот намалява 3-4 пъти по-бързо отколкото ако са диск за данни. Ако пък ги сложш на рутер, загиват буквално за 1 месец. Причината - рутера прави милиони записи върху един единствен сектор.
Най-добрите ми SSD-та са едновремешните SLC SSD-та - имам работещи такива на над 80 000 часа. Съвременните TLC SSD-та обаче като направят 30-40 000 часа, и започват да гърмят едно по едно. Въртящите се дискове издържат повече - по 50-60 000 часа, а SAS дисковете достигат до 80-100 000 часа.
Инсталирай си програмчето CrystalDiskInfo, за да ти каже какво е състоянието на дисковете на компютъра ти. И ако някой пожълтее и статуса му се промени от Good на Caution, бързай да го сменяш, докато не си загубил данни. При SSD-тата това програмче показва колко процента от времето му на живот остава. Тука обаче има една тънкост - падне ли живота на SSD-то под 95%, можеш всеки един момент да очакваш да се скапе. Това от личен опит със стотици SSD-та.
Имал съм и нови SSD-та куча марка, които дори не са издържали първоначалните тестове с програмата H2testw, която записва и след това чете всеки един сектор от диска.
Last edited by Mateev; 05.10.2020, 17:03.
Коментар
Коментар