Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
-
Тези машинки имат нужда от модулна батерия, големите електромобили трудно ще ги накараш да си ги минат на модулни батерии, там нещата се случват мноого бавно. Има едни момчета които разработват такова транспортно средство, конструктивно и ще го сподялят с желащите безплатно. Пари изкарват от реклами, Тези неща са много харесвани и атрактивни, не съм виждал клип на Мъск на Теслите да е гледан 17 милиона пъти. Така се получава че сега на тях няма да им платят, но това не ги спира. Няма как да се произвежда тръбна рама едросерийно, а без нея теглото скача тройно. Сега ще се появят много производители на такива соларно зареждани за летния сезон транспортни средства и няма да фалират, дълги години ще си се произвеждат. Производителите на автомобили навремето са били 5000.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДразни много..то иска всичко да провали.
Аз НЕ искам "Всичко да проваля"! ГАРАЖИТЕ ЩЕ ГИ БЪДЕ И МЪСК ЩЕ ТРЕПЕРИ, ДОКАТО Е ЖИВ!
Кое "всичко" провалям от многото неща, които дори не подозираме, че съществуват, за да сме КОНКУРЕНТНИ?
Дори помагам!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДразни много..то иска всичко да провали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВсичко има, в България работят много гаражи ....
Да, във всеки гараж я България има работилница, която конкурира Мъск. Гърчи се и трепери световното производство на електромобили.- тия българЕ са гоУЕма работа! Един гараж прави десен калник, друг - ляв, трети полуоска, четвърти - хебел, шести - лагер, ....
Разбира се, че в гаражите се работи без чертеж, за какво ти е ОТК, ще се сглоби (някак) и го пускаме да лети надолу...
Все някъде ще купят този "шедьовър" на гаражното изкуство...
А ние да почваме втората бройка, нищо, че нямаме понятие от организирането на производството дори на... безопасни игли...
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВсичко има, в България работят много гаражи които произвеждат коли, внасят се изплатени от застрахователи напълно коли претърпяли инцидент и от две или няколко се вземат здрави детайли, части в състояние близко до ново. Сглобяват се коли и ти няма да може да познаеш че това е такава кола, дори да си специалист и да търсиш разлики в заварките, някакви фуги по купето...Познава се че в заводите поставят фугонапълнителите с пистолет и главата му не влиза в разни ръбчета и там я изсипва пастата, при ръчна работа такова нещо няма. Тези които търсят с разни уреди за дебелина на покритието и кит нищо няма да намерят, кит наистина няма. В новите има много чипове в частите които трябва да се прекодират, софтуера го няма, той е само във фирмените сервизи и искат една планина пари, затова чиповете се пренасят да са към дадения блок за управление. Нямало специалисти ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеМного трудно може да се разберем.
Никога не съм твърдял, че няма пари (в правилните хора и институции).
Какво обаче няма? И това е основното: Няма специалисти, които имат нужната квалификация, възможности и образование, за да планират КОНКУРЕНТЕН технологичен процес, за да подготвят необходимата стандартна документация, за която специалисти ще трябва да носят отговорност, да се организира още производство (къде и как?), изпълнение на технологични операции, външна доставка на материали, машини, оборудване, вътрешнозаводски транспорт (без ръчна количка с едно колело!), специалисти за качествен контрол, които също носят отговорности за изделията, за сглобяване, боядисване, опаковане... , за нормиране и ефективно използване на материалите, за ремонт на машините и съоръженията, за спедиторски услуги, предлагане готовата продукция, търговия на чужди пазари... За счетоводител и ТРЗ - не се коси! Форумът е пълен с ентусиасти, които бачкат за без парЕ - всички до тук са спецове, работещи в огромно благотворително дружество.
Сигурен съм, че някога сте организирали производство, но сте позабравили нещата.
..
Аз ли съм казал, че няма да стане и че нямало пари?
Зная, че тук пишат милиардери... Пари имат, но всеки ден четат за нещо по-доходно и се разколебават...
Мисленето е трудна работа. Ако би било лесно, много народ щеше да го практикува.
Коментар
-
Всичко има, в България работят много гаражи които произвеждат коли, внасят се изплатени от застрахователи напълно коли претърпяли инцидент и от две или няколко се вземат здрави детайли, части в състояние близко до ново. Сглобяват се коли и ти няма да може да познаеш че това е такава кола, дори да си специалист и да търсиш разлики в заварките, някакви фуги по купето...Познава се че в заводите поставят фугонапълнителите с пистолет и главата му не влиза в разни ръбчета и там я изсипва пастата, при ръчна работа такова нещо няма. Тези които търсят с разни уреди за дебелина на покритието и кит нищо няма да намерят, кит наистина няма. В новите има много чипове в частите които трябва да се прекодират, софтуера го няма, той е само във фирмените сервизи и искат една планина пари, затова чиповете се пренасят да са към дадения блок за управление. Нямало специалисти ?D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗащото само дразни, според него нищо не може да стане и трябва да легнем да мрем и да инвестираме в шътове, това било инвеститорството.Last edited by RUBLA; 16.08.2024, 20:39.
Коментар
-
Много трудно може да се разберем.
Никога не съм твърдял, че няма пари (в правилните хора и институции).
Какво обаче няма? И това е основното: Няма специалисти, които имат нужната квалификация, възможности и образование, за да планират КОНКУРЕНТЕН технологичен процес, за да подготвят необходимата стандартна документация, за която специалисти ще трябва да носят отговорност, да се организира още производство (къде и как?), изпълнение на технологични операции, външна доставка на материали, машини, оборудване, вътрешнозаводски транспорт (без ръчна количка с едно колело!), специалисти за качествен контрол, които също носят отговорности за изделията, за сглобяване, боядисване, опаковане... , за нормиране и ефективно използване на материалите, за ремонт на машините и съоръженията, за спедиторски услуги, предлагане готовата продукция, търговия на чужди пазари... За счетоводител и ТРЗ - не се коси! Форумът е пълен с ентусиасти, които бачкат за без парЕ - всички до тук са спецове, работещи в огромно благотворително дружество.
Сигурен съм, че някога сте организирали производство, но сте позабравили нещата.
..
Аз ли съм казал, че няма да стане и че нямало пари?
Зная, че тук пишат милиардери... Пари имат, но всеки ден четат за нещо по-доходно и се разколебават...
Last edited by mikomikov; 16.08.2024, 18:21.
Коментар
-
mikomikov, пари има, готови, колко пъти да ти го казвам, никой не иска да инвестираш в лотария - акции и други спекулативни инструменти. Може да се включиш ако имаш технически интереси, ако имаш технически умения. Никой производител няма да пусне на пазара такова нещо, трябва да се произвежда на ръка както велосипедите, но е по сложно от велосипед който е утвърдена конструция. Единствено проблеми ще има с крадците, по лесно е за крадене такова транспортно средство. Има хора които правят подобни неща, зареждат се от светлина, движат се и пробег имат който надхвърля този на велосипед, достигат 300км. Няма начин младите хора да не искат такива неща.D.Y.F-091066
Коментар
-
Разбира се, че сайтът на Инвестор има много добре формулиран замисъл - да съдейства на хората в инвестициите им, за да направят парите си работещи чрез използване вложения в различни инструменти на борсите.
Не съм видял опити на сайта да поставя акцента върху съвети към някого - да предостави парите си срещу "хвърчащ" ангажимент - само за "производството на нещо, за което вчера се информирах и реших, че мога да го правя и ДА СЪМ КОНКУРЕНТЕН, КАТО ОСИГУРЯ ПАЗАРИ И ПРОДАЖБИ, но, уви - нямам пари!"
Коментар
Коментар