IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Старчето мислеше, че българските "експерти" милионери живеят в дворци,
    а те живеели в бараки
    Пак ли мозъкът ти припява разни врели некипели?
    Това на снимката е сградата на охраната - 100 кв.м. луксозна сграда, може би по-луксозна и от твоята, в която живееш. Вътре има 3 стаи, две тоалетни, една баня и 3 складови помещения за дребни ел. части. Много, като тебе биха му казали на това дом, но не не е. В него се кефи само охранителя на смяна.

На 50 метра встрани от тази снимка има 3-етажна къща с 2200 кв.м. застроена площ. Също луксозно изпълнение.

А отсреща откъдето съм снимал има стара двуетажна сграда 1200 кв.м., в която живях докато завърша къщата. Също луксозно изпълнение след санирането.

Общо в имота има 9 гаража, затова на паркинга не виждаш нито една лека кола.

Самият имот е с площ 45 декара. Само оградата му е с дължина 1 километър.

ПП: Pyramid е идвал у дома и го е виждал всичко това.

Хайде сега прати снимката на твоята ........
    Last edited by Mateev; Вчера, 21:19.

Коментар

• В синьо: консумирана енергия от мрежата, в синьо: инжектирана енергия в мрежата

Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      В България ми изкупуват 100% от тока по 45 стотинки през единия електромер, и после веднага през другия електромер си го купувам обратно по 20 стотинки. Имате ли го това във Франция?
      Чудна работа, вие имате по два електромера, глупавите французи имат само един LINKY,
      който мери консумираната от и инжектираната в ел.мрежа енергия за всеки 30 мин.
      и предава данните ежедневно към управляващите ел.мрежа

На хистограмата са показани данните на моя електромер за месец Март.
      Инжектираната от мен енергия отива в моята виртуална батерия
      и ми се връща обратно, 1 кWh инжектиран покрива 1 кWh консумиран

А ти как ще обясниш на сънародниците си, че получаваш 45 стотинки за 1 kWh,
      когато:
      С Решение Ц-1 от 01.01.2025 г. КЕВР определи прогнозната пазарна цена за базов товар, считано от 01.01.2025 г., в размер на 212,21 лв./MWh.
      Прогнозната пазарна цена за групите производители е определена, както следва:
      1. Производители на електрическа енергия, произведена от слънчева енергия – 173,46 лв./MWh;

Коментар

• bota156, и малките не издържат кой знае колко дълго време, от употребяваните стари които свалят повечето са с повреди, а и ефективността им много ниска. Но дори да пренебрегнем ниската ефективност пак не са вечни. Тези големите действително има и с много лошо качество, просто съм се заглеждал и има с вдлъбнали се стъкла..какви са тези закалени стъкла не знам.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Оцветеното в червеното си го представих - продължавам да се смея...
          [ATTACH=CONFIG]n4260522[/ATTACH]

ПП С почит към великия Луи дьо Финес,"който ми се притече на помощ"...
          За едно е прав матейко - малките панели са по подходящи. Хем по здрави, хем по удобни за слагане - лекички, хем и по голяма площ може да покриеш от покрива. Големите са за нивата или ограда (вертикални)
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Аз пък не разбирам защо непрекъснато ти се налага да лъжеш из форума. Какви комплекси избиваш - не знам.

Едно време наистина цените на панелите бяха скъпи, но такива бяха времената. Не ми стана ясно защо трябва да злобея, след като инвестицията ми
            отдавна е изплатена, и сега всеки месец получавам по 45 стотинки на киловатчас, без да си мърдам пръста. Има да я мечтаеш тази изкупна цена с пикливата си централка.

Съвременните панели са много по-евтини, но и много по-некачествени. Предполагам и това че не го осъзнаваш, но е въпрос на време да завали дебел слой сняг или да дойде силна буря, която ще направи твоите панели на сол, а моите ще си свиркат и няма да им пука.

Причината този път се крие в здравината на материалите. Не може 3 кв.м. съвременен панел да е достатъчно здрав, след като е направен със същите алуминиеви профили и същата дебелина на стъклото като едновремешните панели от по 1.2 кв.м. Така че ти си живей в невежество, а аз ще се радвам, когато централата ти се потроши. Не ако, а когато ....

Иначе дори и сега да започна да правя централа, пак ще търся панели с по-малка площ, а лашпнишараните нека да се радват на панели с голяма площ.

ПП: На моята централа спокойно мога да се кача и да ходя по панелите, въпреки че съм с наднормено тегло. Ти можеш ли да го направиш това по твоята? Пробвай и ми прати снимка как си пропаднал в панела и само "умната" ти глава стърчи над него ...

Оцветеното в червеното си го представих - продължавам да се смея...
            Click image for larger version

Name:	ChatGPT Image 31.03.2025 г., 18_08_21.jpg
Views:	1
Size:	13.5 КБ
ID:	4260522

ПП С почит към великия Луи дьо Финес,"който ми се притече на помощ"...
            Last edited by Retro_696; 31.03.2025, 18:25.

Коментар

Публикувам снимката, за да види онова старче от Франция, че са необходими само няколко секунди, за да се направи това. Щото той вече второ денонощие не може да публикува една снимка с неговия експеримент. Защо ли? Ами защото лъже и въобще няма никакъв експеримент. Просто си измисли някакво бомбастично допълнително електропроизводство, за да се почувства велик и значим и невежеството си посредством ИИ да го представи като големи знания, които всъщност ги няма.
              Старчето мислеше, че българските "експерти" милионери живеят в дворци,
              а те живеели в бараки

И за разлика от "експерта" в района на Етъра,
              старчето инж.мат. к.м.н. ст.н.с. 2-ра степен,
              Directeur de Recherche et Developement в Париж,
              няма никаква нужда да се чувства значим
              в един форум
              Last edited by X_Y; 31.03.2025, 17:36.

Коментар

• dmm, това нещо е много популярно в интернет да се експериментира, щом има панели нищо чудно да е пробвал някога. Те са със статичен монтаж, така че само насочваш отразената светлина да попада в гърба на двулицевия панел, много лесен експеримент. Само произведената енергия от клетките скача много малко и всички са недоволни. Мога да намеря доста клипчета. +10% не постигат, а има постигащи много голям плюс с клетки нарязани на ивици, защото ивиците от две клетки като ги посредят вертикално се събират на площ колкото е една клетка, и такава клетка прави повече електрически ток. Има една руска компания която произвежда клетки сама и панели, Хавел се казва и преди години когато бяха малка компания имаха клип с такъв експеримент. Такава клетка няма нужда да се насочва в посока слънцето, защото само когато е точво над нея не я ограва прерфектно, но пък през останалото време си прави доста ток. Ставаше въпрос по повърхността на кола да се сложат клетки, правят ток, не е вярно че не правят, пак руснаци правят опити едни момчета и достатъчно ток му правят, но се налага като спре да я зарежда да повдига колата и да им придава подходящ наклон, иначе правят 150, а така ги докарваше до почти киловат, което за 7 часа си е 7 киловатчаса и с тях дори Нисан Лийв ще измине 50 - 60 км., проблема е обаче че не може да го позиционираш. В Русия се случват нещата, които наистина ще заработят, много неприятно за русофобите. Запада толкова години не можаха да ги измислят.
                Last edited by supertrader; 31.03.2025, 16:46.
                D.Y.F-091066

Коментар

При мене площата от панели, с която правих експерименти с дъгите, беше с 500V напрежение и ток 25А, но това на обяд когато има слънце. Малко преди залез обаче, когато правих експериментите, едва ли тока е бил повече от 10А. По-скоро е бил дори по-малко от 5А.
                  .
                  Чудя ти се на акъла- той написа че е обвил картон с алуминиево фолио и този картон го е подпрял с две дървета, най вероятно експеримента, ако въобще е имало такъв е продължил няколко минути, а не цял ден както е необходими. ясно е че лъже, не му е за първи, няма да е и за последен път, какво толкова му се вързваш. Тегли му една майна на френски и това е

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Pyramid, дъгата на електрожена има енергия, има голям ток при 24 волта. Като помисля 500 вата не са чак толкова малко за беля стават.
                    Именно де.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Mateev, с 50 волта и 10 ампера, 500 вата мощност , няма да е много успешно разтопяване на метал - мед, така ми изглежда. Нямам панел да пробвам с такъв перфектен прав ток, иначе си заслужава експеримента. Предполагам трябва много бавно да се увеличава дължината на електрическата дъга, едно по рязко увеличаване гаси ли я. Защото имат предпазители на веригата за прав ток. Такава ми беше и идеята - как да се разкачат панелите аварийно при пожар, предпазители които са стопяеми, но не от големия ток който ще мине през тях, а нагревател навит върху керамиката към който да се подаде ток и да стопи жичката в предпазителя, а те се чудят как да ги гасят и успяват чак като унищожат цялата инсталация.
                      При мене площата от панели, с която правих експерименти с дъгите, беше с 500V напрежение и ток 25А, но това на обяд когато има слънце. Малко преди залез обаче, когато правих експериментите, едва ли тока е бил повече от 10А. По-скоро е бил дори по-малко от 5А.

Ето плочата с панели, с която правих експериментите с DC дъги:

Публикувам снимката, за да види онова старче от Франция, че са необходими само няколко секунди, за да се направи това. Щото той вече второ денонощие не може да публикува една снимка с неговия експеримент. Защо ли? Ами защото лъже и въобще няма никакъв експеримент. Просто си измисли някакво бомбастично допълнително електропроизводство, за да се почувства велик и значим и невежеството си посредством ИИ да го представи като големи знания, които всъщност ги няма.

Коментар

• dmm, не ти трябва, всички които много разбират ги е удрял тока не един път.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• [QUOTE=Mateev;n4260398]

Аха, значи ми потвърждаваш, че и ти некадърно щеше да направиш монтажа, щом дори не се досещаш защо това е така.

карай го по спокойно, аз никога дори дума не съм казал че разбирам от електрика, за мен тока идва от контакта

Коментар

Тази енергия, която генерират панелите, когато не ми трябва,
                            я складирам във виртуална батерия, и я ползвам, когато имам нужда
                            Без ограничение във времето и в мощността

Дано вече го имате това и в България
                            В България ми изкупуват 100% от тока по 69 стотинки през единия електромер, и после веднага през другия електромер си го купувам обратно по 20 стотинки. Имате ли го това във Франция?
                            Last edited by Mateev; Вчера, 21:21.

Коментар

• Pyramid, дъгата на електрожена има енергия, има голям ток при 24 волта. Като помисля 500 вата не са чак толкова малко за беля стават.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Разбирам защо e озлобен човек, който си e купил 100 панела
                                с мощност 100 Wp - 300 Wp на безумни цени 2007 - 2013 година,

след като научава, че днес могат да се купят евтино двулицеви панели
                                (bifacial photovoltaic panels) с мощност 570Wp - 627 Wp
                                барабар с микроинверторите и кабелите, на цена 0,49 - 0,55 евро на Wp

https://www.monkitsolaire.fr/mk-sun/configurateur
                                Аз пък не разбирам защо непрекъснато ти се налага да лъжеш из форума. Какви комплекси избиваш - не знам.

Едно време наистина цените на панелите бяха скъпи, но такива бяха времената. Не ми стана ясно защо трябва да злобея, след като инвестицията ми отдавна е изплатена, и сега всеки месец получавам по 69 стотинки на киловатчас, без да си мърдам пръста. Има да я мечтаеш тази изкупна цена с пикливата си централка.

Съвременните панели са много по-евтини, но и много по-некачествени. Предполагам и това че не го осъзнаваш, но е въпрос на време да завали дебел слой сняг или да дойде силна буря, която ще направи твоите панели на сол, а моите ще си свиркат и няма да им пука.

Причината този път се крие в здравината на материалите. Не може 3 кв.м. съвременен панел да е достатъчно здрав, след като е направен със същите алуминиеви профили и същата дебелина на стъклото като едновремешните панели от по 1.2 кв.м. Така че ти си живей в невежество, а аз ще се радвам, когато централата ти се потроши. Не ако, а когато ....

Иначе дори и сега да започна да правя централа, пак ще търся панели с по-малка площ, а лашпнишараните нека да се радват на панели с голяма площ.

ПП: На моята централа спокойно мога да се кача и да ходя по панелите, въпреки че съм с наднормено тегло. Ти можеш ли да го направиш това по твоята? Пробвай и ми прати снимка как си пропаднал в панела и само "умната" ти глава стърчи над него ...
                                Last edited by Mateev; Вчера, 21:22.

Коментар

Working...
                                X