IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мисълта ми е батерии да се поставят по градове, просто да се намери баланса. Знам, че ако се раздробят прекалено ефекта ще е трудно управление.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Трият когато се пишат глупости и са прави, търси се разбирателство..не предлагам нещо необосновано, обяснявам защо според мен е много по удачно. Този ток който се превръща в химическа енергия в батерии, след което обратно от химеческа в ток му е предостатачно такова превръщане и загубите от него за да се мисли и да се преобразува по напрежение, за да се прехвърля и по високоволтови далекопроводи. Дори зареждането му в батериите, когато да тях достига променлив ток, който с инвертори да се превърне пак в прав е малко като да прехвърляш камъни от едно място на което са безполезни, на друго място където също са безполезни. Помислете, ако зареждането на батерии става с най малки преобразувания на тока, то и загубите ще са най малки..един инвертор също не е с кпд 100% и при тях има загуби. Ето аз обяснявам защото предлагам това нещо, ако смятата че то е неудачно го опишете със съответните аргументи. Няма да съм против мнение което е различно, напротив ще ми бъде интересно да го видя аргументирано.
      Много ще се усложнят нещата, а кпд, като цяло, няма да се повиши. Увличаш се.

Коментар

• Трият когато се пишат глупости и са прави, търси се разбирателство..не предлагам нещо необосновано, обяснявам защо според мен е много по удачно. Този ток който се превръща в химическа енергия в батерии, след което обратно от химеческа в ток му е предостатачно такова превръщане и загубите от него за да се мисли и да се преобразува по напрежение, за да се прехвърля и по високоволтови далекопроводи. Дори зареждането му в батериите, когато да тях достига променлив ток, който с инвертори да се превърне пак в прав е малко като да прехвърляш камъни от едно място на което са безполезни, на друго място където също са безполезни. Помислете, ако зареждането на батерии става с най малки преобразувания на тока, то и загубите ще са най малки..един инвертор също не е с кпд 100% и при тях има загуби. Ето аз обяснявам защото предлагам това нещо, ако смятата че то е неудачно го опишете със съответните аргументи. Няма да съм против мнение което е различно, напротив ще ми бъде интересно да го видя аргументирано.
        D.Y.F-091066

Коментар

Не ти ли харесва идеята ми ? Така ги виждам нещата, като трябва да се намери баланса, защото те ще трябва да се обслужват също, но ще има и случаи да аварират. На някакви им се бяха запалили и не могат да ги изгасят, съответно и не им работят пък са ги платили. В акумулаторите е истината, да се добавят за да може да се направи ефективна мрежа. Според мен закона са го приели но няма произтекли изменения, защото толкова са били решени и техническите проблеми..бюрокрацията я оставям на страни, тя пък е голяма щета за всички.
          Идеята ти е гениална.
          Един от модераторите иска да инвестира.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Не ти ли харесва идеята ми ? Така ги виждам нещата, като трябва да се намери баланса, защото те ще трябва да се обслужват също, но ще има и случаи да аварират. На някакви им се бяха запалили и не могат да ги изгасят, съответно и не им работят пък са ги платили. В акумулаторите е истината, да се добавят за да може да се направи ефективна мрежа. Според мен закона са го приели но няма произтекли изменения, защото толкова са били решени и техническите проблеми..бюрокрацията я оставям на страни, тя пък е голяма щета за всички.
            D.Y.F-091066

Коментар

Сега сериозно, може например някой да има инсталация фотоволтаични панели и денят да е слънчев и тя да може да произведе 3 киловатчаса, обаче той е включил към нея един компютър който консумира 30 ватчаса. Какво става с останалите 2970 ватчаса ? Много е просто, те просто не се произвеждат. Така че имаш си двупосочния електромер, консумираш за момента 30 ватчаса, може да произведеш още 2970 и да ги изпратиш в мрежата, но на нея трябват ли и ? Ето това е въпроса ! Извода е че ако тя няма нужда от тях в момента, но има включени акумулатори локално пръснати по нея, може този ток всичкия да го прати в тези акумулатори и ще го направи ако има и начин да управлява този процес. Защо е изгодно акумулаторите да са локални ? Защото за преноса на ток на по голямо растояние между градовете ще се налага този ток да се преобразува по напрежение, връзките между градовете са по високоволтови електропроводи и при трансформациите се губят около 5 процента при всяка една, което ще се наложи само за да могат батериите да са скупчени на едно място.
              Ох.

Коментар

• Сега сериозно, може например някой да има инсталация фотоволтаични панели и денят да е слънчев и тя да може да произведе 3 киловатчаса, обаче той е включил към нея един компютър който консумира 30 ватчаса. Какво става с останалите 2970 ватчаса ? Много е просто, те просто не се произвеждат. Така че имаш си двупосочния електромер, консумираш за момента 30 ватчаса, може да произведеш още 2970 и да ги изпратиш в мрежата, но на нея трябват ли и ? Ето това е въпроса ! Извода е че ако тя няма нужда от тях в момента, но има включени акумулатори локално пръснати по нея, може този ток всичкия да го прати в тези акумулатори и ще го направи ако има и начин да управлява този процес. Защо е изгодно акумулаторите да са локални ? Защото за преноса на ток на по голямо растояние между градовете ще се налага този ток да се преобразува по напрежение, връзките между градовете са по високоволтови електропроводи и при трансформациите се губят около 5 процента при всяка една, което ще се наложи само за да могат батериите да са скупчени на едно място.
                D.Y.F-091066

Коментар

Ами ето винаги съм се чудил защо са тези далекопроводи с високо напрежение, могат направо да си пуснат проводници по които напрежението да е ниско а те си усложняват живота с трансформатори за преобразуване на високото напрежение в ниско и тези далекопроводи по които напрежението е десетки хиляди волта.
                  Казвай, като пускаш смешките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Питат те а ти не знаеш.
                    Що, ти да не би да знаеш?

Коментар

• Ами ето винаги съм се чудил защо са тези далекопроводи с високо напрежение, могат направо да си пуснат проводници по които напрежението да е ниско а те си усложняват живота с трансформатори за преобразуване на високото напрежение в ниско и тези далекопроводи по които напрежението е десетки хиляди волта.
                      D.Y.F-091066

Коментар

Pyramid, само с електромери не могат да направят такава мрежа, закона е неизпълним, в нея трябва да има акумулатори разположени локално. Защото ето питат ме как се губи тока по проводниците с ниско напрежение.
                        Питат те а ти не знаеш.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Не познавам процедурата им, но с един приятел сме си говорили и той не иска да си сложи фотоволтаични панели защото било забранено ако не са с процедура за включване към мрежата. Та казвам му кой ще те види, но той казва че проверявали и смята че съседи или някой ще го изпее..
                          D.Y.F-091066

Коментар

Pyramid, само с електромери не могат да направят такава мрежа, закона е неизпълним, в нея трябва да има акумулатори разположени локално. Защото ето питат ме как се губи тока по проводниците с ниско напрежение.
                            Разбира се, че не може само с електромери. Трябва и желание. Когато, преди време, Матеев разказваше за цялата БГ процедура за присъединяване, чак страх ме хващаше, каква бюрокрация.

Коментар

• Pyramid, само с електромери не могат да направят такава мрежа, закона е неизпълним, в нея трябва да има акумулатори разположени локално. Защото ето питат ме как се губи тока по проводниците с ниско напрежение.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                                А дали не е нарочно, че в Калифорния човек може много лесно да продава домашния си соларно произведен ток на доставчика, докато у нас е невъзможно ?
                                И дали няма да стане възможно и у нас по-скоро, от колко си мислим ?
                                Връщам се към въпроса ти: Преди 17 години, когато последно обръщах внимание на Закона за Енергетиката, в раздел 3-ти, чл.29 пишеше че, ВСИЧКИ потребители, трябва да имаме 4-квадрантни електромери, с които, това ни било много лесно да се въведе. Е, изминаха 17 (седемнайсет) години, а Законът, още не се спазва. При това, от ЕРП-тата, доколкото, средствата за търговско измерване, са тяхна собственост. Е, някои потребители имат но, далеч не всички. А времето, си тече...
                                ​​​​​​
                                Last edited by Pyramid; 17.03.2022, 11:40.

Коментар

Working...
                                X