Мисълта ми е батерии да се поставят по градове, просто да се намери баланса. Знам, че ако се раздробят прекалено ефекта ще е трудно управление.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТрият когато се пишат глупости и са прави, търси се разбирателство..не предлагам нещо необосновано, обяснявам защо според мен е много по удачно. Този ток който се превръща в химическа енергия в батерии, след което обратно от химеческа в ток му е предостатачно такова превръщане и загубите от него за да се мисли и да се преобразува по напрежение, за да се прехвърля и по високоволтови далекопроводи. Дори зареждането му в батериите, когато да тях достига променлив ток, който с инвертори да се превърне пак в прав е малко като да прехвърляш камъни от едно място на което са безполезни, на друго място където също са безполезни. Помислете, ако зареждането на батерии става с най малки преобразувания на тока, то и загубите ще са най малки..един инвертор също не е с кпд 100% и при тях има загуби. Ето аз обяснявам защото предлагам това нещо, ако смятата че то е неудачно го опишете със съответните аргументи. Няма да съм против мнение което е различно, напротив ще ми бъде интересно да го видя аргументирано.
Коментар
-
Трият когато се пишат глупости и са прави, търси се разбирателство..не предлагам нещо необосновано, обяснявам защо според мен е много по удачно. Този ток който се превръща в химическа енергия в батерии, след което обратно от химеческа в ток му е предостатачно такова превръщане и загубите от него за да се мисли и да се преобразува по напрежение, за да се прехвърля и по високоволтови далекопроводи. Дори зареждането му в батериите, когато да тях достига променлив ток, който с инвертори да се превърне пак в прав е малко като да прехвърляш камъни от едно място на което са безполезни, на друго място където също са безполезни. Помислете, ако зареждането на батерии става с най малки преобразувания на тока, то и загубите ще са най малки..един инвертор също не е с кпд 100% и при тях има загуби. Ето аз обяснявам защото предлагам това нещо, ако смятата че то е неудачно го опишете със съответните аргументи. Няма да съм против мнение което е различно, напротив ще ми бъде интересно да го видя аргументирано.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе ти ли харесва идеята ми ? Така ги виждам нещата, като трябва да се намери баланса, защото те ще трябва да се обслужват също, но ще има и случаи да аварират. На някакви им се бяха запалили и не могат да ги изгасят, съответно и не им работят пък са ги платили. В акумулаторите е истината, да се добавят за да може да се направи ефективна мрежа. Според мен закона са го приели но няма произтекли изменения, защото толкова са били решени и техническите проблеми..бюрокрацията я оставям на страни, тя пък е голяма щета за всички.
Един от модераторите иска да инвестира.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Не ти ли харесва идеята ми ? Така ги виждам нещата, като трябва да се намери баланса, защото те ще трябва да се обслужват също, но ще има и случаи да аварират. На някакви им се бяха запалили и не могат да ги изгасят, съответно и не им работят пък са ги платили. В акумулаторите е истината, да се добавят за да може да се направи ефективна мрежа. Според мен закона са го приели но няма произтекли изменения, защото толкова са били решени и техническите проблеми..бюрокрацията я оставям на страни, тя пък е голяма щета за всички.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСега сериозно, може например някой да има инсталация фотоволтаични панели и денят да е слънчев и тя да може да произведе 3 киловатчаса, обаче той е включил към нея един компютър който консумира 30 ватчаса. Какво става с останалите 2970 ватчаса ? Много е просто, те просто не се произвеждат. Така че имаш си двупосочния електромер, консумираш за момента 30 ватчаса, може да произведеш още 2970 и да ги изпратиш в мрежата, но на нея трябват ли и ? Ето това е въпроса ! Извода е че ако тя няма нужда от тях в момента, но има включени акумулатори локално пръснати по нея, може този ток всичкия да го прати в тези акумулатори и ще го направи ако има и начин да управлява този процес. Защо е изгодно акумулаторите да са локални ? Защото за преноса на ток на по голямо растояние между градовете ще се налага този ток да се преобразува по напрежение, връзките между градовете са по високоволтови електропроводи и при трансформациите се губят около 5 процента при всяка една, което ще се наложи само за да могат батериите да са скупчени на едно място.
Коментар
-
Сега сериозно, може например някой да има инсталация фотоволтаични панели и денят да е слънчев и тя да може да произведе 3 киловатчаса, обаче той е включил към нея един компютър който консумира 30 ватчаса. Какво става с останалите 2970 ватчаса ? Много е просто, те просто не се произвеждат. Така че имаш си двупосочния електромер, консумираш за момента 30 ватчаса, може да произведеш още 2970 и да ги изпратиш в мрежата, но на нея трябват ли и ? Ето това е въпроса ! Извода е че ако тя няма нужда от тях в момента, но има включени акумулатори локално пръснати по нея, може този ток всичкия да го прати в тези акумулатори и ще го направи ако има и начин да управлява този процес. Защо е изгодно акумулаторите да са локални ? Защото за преноса на ток на по голямо растояние между градовете ще се налага този ток да се преобразува по напрежение, връзките между градовете са по високоволтови електропроводи и при трансформациите се губят около 5 процента при всяка една, което ще се наложи само за да могат батериите да са скупчени на едно място.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАми ето винаги съм се чудил защо са тези далекопроводи с високо напрежение, могат направо да си пуснат проводници по които напрежението да е ниско а те си усложняват живота с трансформатори за преобразуване на високото напрежение в ниско и тези далекопроводи по които напрежението е десетки хиляди волта.Казвай, като пускаш смешките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеПитат те а ти не знаеш.
Коментар
-
Ами ето винаги съм се чудил защо са тези далекопроводи с високо напрежение, могат направо да си пуснат проводници по които напрежението да е ниско а те си усложняват живота с трансформатори за преобразуване на високото напрежение в ниско и тези далекопроводи по които напрежението е десетки хиляди волта.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, само с електромери не могат да направят такава мрежа, закона е неизпълним, в нея трябва да има акумулатори разположени локално. Защото ето питат ме как се губи тока по проводниците с ниско напрежение.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, само с електромери не могат да направят такава мрежа, закона е неизпълним, в нея трябва да има акумулатори разположени локално. Защото ето питат ме как се губи тока по проводниците с ниско напрежение.
Коментар
-
Pyramid, само с електромери не могат да направят такава мрежа, закона е неизпълним, в нея трябва да има акумулатори разположени локално. Защото ето питат ме как се губи тока по проводниците с ниско напрежение.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеА дали не е нарочно, че в Калифорния човек може много лесно да продава домашния си соларно произведен ток на доставчика, докато у нас е невъзможно ?
И дали няма да стане възможно и у нас по-скоро, от колко си мислим ?
Last edited by Pyramid; 17.03.2022, 11:40.
Коментар
Коментар