Това може да бъде кола, която с тока от батерията да изминава 150 км и ако искаш и има възможност зареждаш ток, трябва ти заряд за 1000км. зареждаш и водород.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Не е конкурентна, само болни мозъци могат да си го въобразят, това е електрическа кола, която също има и батерия . Тя е така - водорода в горивните клетки произвежда тока, тока се зарежда в батерия и електромотора черпи ток от батерията. Така че това точно за навлизането на електромобилите. Тока винаги трябва да се произведе по някакъв начин и да се зареди. Като казваш CATL могат и електролизери да пуснат на пазара, електролизери с които тока от вятър или соларни панели да се използва за производство на водород за тези коли, имам нещо наум. Едва ли ще откажат да правят още нещо.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=n7xd9r7zFPE , със съхранение на водорода в металхидридни съдове, те са с ниско налягане между другото и много безопасни, не знам дали не са тежки, но може би е някаква нова сплав която поема много водород. Не ми се търси, но съм гледал преди години видео как стрелят по такъв съд и го пробиват и абсолютно нищо не се случва, също ги даваха с живот 30 години.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=n7xd9r7zFPE , със съхранение на водорода в металхидридни съдове, те са с ниско налягане между другото и много безопасни, не знам дали не са тежки, но може би е някаква нова сплав която поема много водород. Не ми се търси, но съм гледал преди години видео как стрелят по такъв съд и го пробиват и абсолютно нищо не се случва, също ги даваха с живот 30 години.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ааа-ха-ха-ха-хаааа!
Като доставиш, рапортувай тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
На тях, ще доставя.
Като доставиш, рапортувай тук.
Коментар
-
А какво стана с БМВ, Рено, Фолксваген?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
CATL са вече фенове на микромодулите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПравим това което е възможно. Ако да кажем след 3 месеца CATL пуснат производство на батерия с енергийна плътност 1 киловатчас за 1 килограм тегло, какво ще се промени толкова ? Може да стане след 50 години също...но те ще са в ситуацията на Сони или Ейпъл вече със сигурност.
Коментар
-
Значи просто си разтягате локуми да се намирате на сладки приказки.
D.Y.F-091066
Коментар
-
Водорода могат с ток от атомни централи да го произвеждат и с ток от ветрогенератори и фотоволтаици. Не е случайно, че този ток е много удобен за производство на водород. За икономическата рентабилност, така е но когато разчиташ на международна търговия винаги има риск тя да се провали с гръм и трясък. Иначе съвсем ако закъсаш може и друго да се използва за добив на енергия или там каквото имаш под ръка както се казва. Иначе може да дойде и момент в който водорода да е съвсем евтин и навсякъде да може да се произвежда, може да се каже как - чрез термолиза, а не чрез електролиза, с топлина от атомна реакция. Но това сега няма да стане, защото ще се използва за продаване на нелимитирано количество енергия от евентуален световен лидер - диктатор.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Нищо не чакаме, особенно пък лев за неща които никой не произвежда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, така е но водорода е нещо което можеш да правиш на собствена територия, а за метана ако нямаш залежи ще ти се наложи международна търговия. Идеята Русия да се затвори максимално за себе си, никак не е лоша, аз винаги съм я намирал за най доброто което могат да направят и да им се случи, няма да живеят лошо а по добре.
Коментар
Коментар