Първоначално изпратено от analog
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Не знам дали е преувеличение, но четох някъде че руските учени са около столетие назад
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнениеСлушах преди години изказване на руски учен. Те работеха по създаване на суперкондензатор
Супер кондензатори се произвеждат отдавна серийно и наистина има опити да се конкурират с акумулаторите в колите, но засега безуспешно. И там ще трябват епохални открития.
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
О, не!
И аз имам голям скептицизъм към ефективността на транспорта с елколите, освен ако няма някакъв нов научен пробив подобен на това, което споменах
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Нищо , инвестирай в тесли ...
И аз имам голям скептицизъм към ефективността на транспорта с елколите, освен ако няма някакъв нов научен пробив подобен на това, което споменах
Коментар
-
Да, ама преди да постна това, търсих по интернет и не намерих някой да работи по въпроса
Коментар
-
Да, ама преди да постна това, търсих по интернет и не намерих някой да работи по въпроса
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Успех ! Инвестирай , да си първи ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнениеСлушах преди години изказване на руски учен. Те работеха по създаване на суперкондензатор. Идеята е създаване на тяло, състоящо се от редуващи се слоеве на проводник и изолатор, което си е кондензатор, като слоевете са едноатомни, то ест един слой атоми на проводник, един слой на изолатор.
Каза, че ще караш колата си с едно кубче, влизащо в джоба ти.
Предполагам, че идеята не е само руска и се надявам да се работи по света в тази насока, и се надявам приятно да ни изненадат с откритие. Нанотехнологиите са в бърз възход.
Коментар
-
Слушах преди години изказване на руски учен. Те работеха по създаване на суперкондензатор. Идеята е създаване на тяло, състоящо се от редуващи се слоеве на проводник и изолатор, което си е кондензатор, като слоевете са едноатомни, то ест един слой атоми на проводник, един слой на изолатор.
Каза, че ще караш колата си с едно кубче, влизащо в джоба ти.
Предполагам, че идеята не е само руска и се надявам да се работи по света в тази насока, и се надявам приятно да ни изненадат с откритие. Нанотехнологиите са в бърз възход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fairfax Разгледай мнение
Историята е пълна с примери за хора, които са се смяли на нови технологии или изобретения.
Сещам се за оня банкер, който посъветвал клиента си да не инвестира в Ford Motor, защото „Автомобила е временна мода, а коня е тук завинаги“.
Или един френски маршал, който през 1911г. казва "Самолетите са интересни играчки, но нямат никакава военна стойност".
Или Наполеон, който казал на Робърт Фултъм, че няма време да слуша глупости за параходи. И пр.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Засега няма и помен от открития в тази област, само се предъвкват идеи отпреди 30 години - polishing a turd.
https://en.wikipedia.org/wiki/Detroit_Electric
Имаше някъде май на тая компания или на друга все още запазени електрички, с които са разкарвали вестниците преди 100 год сутрин рано, щото бензиновите много шумели и будели гражданите.
Ама това са си чисти електрокари. С големи батерии и с много време за зареждане. Сега се е подобрило доста.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fairfax Разгледай мнение
Историята е пълна с примери за хора, които са се смяли на нови технологии или изобретения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Когато някой като теб каже, че ще подменим ДВГ с ел.двигатели - това предезвиква у мен смЕх.
Сещам се за оня банкер, който посъветвал клиента си да не инвестира в Ford Motor, защото „Автомобила е временна мода, а коня е тук завинаги“.
Или един френски маршал, който през 1911г. казва "Самолетите са интересни играчки, но нямат никакава военна стойност".
Или Наполеон, който казал на Робърт Фултъм, че няма време да слуша глупости за параходи. И пр.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеВсе някога ще дойде краят и на петролната ера, както на много други технологии останали в миналото.
Коментар
Коментар