majnata - много разбираш от ДВГ, дизеловия двигател е доста по натоварен от един бензинов двигател при който едни специфични за самозапалването на горивото при дизелите детонации липсват, стойностите на налягането в цилиндрите на двигателя са по високи при дизеловия двигател, да не говорим за разликата в изгарянето на горивото и кислородния глад на дизеловия двигател който се елеминира чрез турбокомпресор и недостатъка на турбокомпресорите - имат закъснение в отзивчивостта.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
gigow - не искам да споря но причината да се отделя повече топлина не е свързана с нормалните загуби на електрическа енергия в един електрически двигател и е специфична поради употребата на електрическия двигател да задвижва електромобил..т.е. ако задвижважваш нещо друго с този електродвигател тя ще е със съвсем други стойности. А това колко ги разбирам си е само твое предположение и информативно класическите загуби от съпротивление - електрическо, триене - механично и от вихрови токове в магнитопроводите са много малки т.е. машините не са конструирани от неграмотници произведени от полуоброзователната система на бившия соц.лагер.D.Y.F-091066
Коментар
-
Не знам как влияят на пазарите, обаче някой хора са доста объркани от промяната
https://www.youtube.com/watch?v=j52odgkRxDs
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеОтделянето на въглероден двуокис при изгаряне на природните горива не може да спадне, защото това е същността на изгарянето, което дава топлината. Даже се стараят процентът да е максимално голям, което означава най-пълно и най-чисто изгаряне.
За дизела: май отделя повече сажди и затова му се мръщят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
За информация на скептиците – кои са най-удовлетворените собственици
Consumer Reports latest consumer satisfaction survey:
ТОП 10
1.Tesla Model 3
2.Porsche 911
3.Genesis G90
4.Chevrolet Corvette
5.Tesla Model S
6.Toyota Avalon
7.Kia Stinger
8.Chevrolet Bolt
9.Toyota Prius
10.Dodge Challenger
Коментар
-
[QUOTE=v_tin;n3438986]Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
За информация на скептиците – кои са най-удовлетворените собственици
/QUOTE]
Добре де, съгласни сме, само не каза каква електрическа кола караш
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеv_tin - знам ги и количествата отделян въглероден диоксид как са паднали също ги знам, като ги измерят на практика и стават скандали. Дори има от старите модели по икономични и по чисти, нямат DPF филтър пък не си опушват бронята и номера като ги настъпиш и пушат.Не ми е ясно как го правят това с новите коли, съдят ги, затварят ги в затвори и пак същите измами. Притеснително е че същите ще правят и електромобили и знам ли какво може да на правят и какво чудо да са ел. колите им. Наистина за ел. колите трябва да има таван за произвеждани бройки и който го надвишава такси и данъци и бой, защото ако монополизират производството просто ще ни се стъжни.
Коментар
-
Да, загубите в топлина са фундаментален закон, неизбежни, ако термодинамиката е верна. Всяко превръщане на енергията от един вид в друг - от електрическа в механична, например - задължително се съпътства с отделяне и на топлинна енергия.
Триенето също изглежда неизбежна загуба - лагери, въздух, тава-онава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеgigow - не съм писал че произвеждат енергия, топлината която отделят надвишава загубите на ел.енергия които се случват във всеки един електродвигате. И други сме карали Мерцедес, но такъв който да харчи 6 на сто не сме още.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Отделянето на въглероден двуокис при изгаряне на природните горива не може да спадне, защото това е същността на изгарянето, което дава топлината. Даже се стараят процентът да е максимално голям, което означава най-пълно и най-чисто изгаряне.
За дизела: май отделя повече сажди и затова му се мръщят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Аха ти караш електрокар- ами тогава си наясно с проблемите на ел.колите. Да не би да пишеш и в онзи сайт- е-карс.бг и да си онзи от норвегия който си ходи до бг за 4-5 дни- не че е лошо де- опознай света за да го обикнеш
Consumer Reports latest consumer satisfaction survey:
ТОП 10
1.Tesla Model 3
2.Porsche 911
3.Genesis G90
4.Chevrolet Corvette
5.Tesla Model S
6.Toyota Avalon
7.Kia Stinger
8.Chevrolet Bolt
9.Toyota Prius
10.Dodge Challenger
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеv_tin - знам ги и количествата отделян въглероден диоксид как са паднали също ги знам, като ги измерят на практика и стават скандали. Дори има от старите модели по икономични и по чисти, нямат DPF филтър пък не си опушват бронята и номера като ги настъпиш и пушат.Не ми е ясно как го правят това с новите коли, съдят ги, затварят ги в затвори и пак същите измами. Притеснително е че същите ще правят и електромобили и знам ли какво може да на правят и какво чудо да са ел. колите им. Наистина за ел. колите трябва да има таван за произвеждани бройки и който го надвишава такси и данъци и бой, защото ако монополизират производството просто ще ни се стъжни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
1000те км сигурно ги изминава, но това няма практическа стойност, защото са 10 часа нон стоп шофиране. За такова разстояние спирам мин 2 пъти (обикновено 3), което е ОК за да заредя батерията, да хапна и да се поразтъпча. От 10 до 80% батерията се зарежда за около 30 мин.
Теслата ги минава тия 200-250 км при -30 градуса. При нормални зимни температури +-5 градуса рейнджа спада с 20-25% или от 500 на 400км, с климатик за лятото и отопление за зимата при същата скорост която караш и мерца.
Проблемът за нас не е в пробега, а в това че все още няма достатъчна инфраструктура за зареждане. Но и това ще се промени за 2-3 години. За това време и цените ще паднат, така че сметката с дизела съвсем няма да се връзва.
Апропо VW разправят че това (https://www.youtube.com/watch?v=q2Tqw9LX3QE&t=225s) ще го продават след 1 година на цената на дизеловия голф. Ако е вярно и характеристиките са що-го-де читави си представи какво ще се случи с продажбите в средния и малък клас автомобили с ДВГ.
Ще поживеем, ще видим
Коментар
Коментар