Pyramid - да така е в Браунгаза е истината, в пламъка от изгарянето му като попаднат въглеводороди ги нагрява до над 3000 градуса, това е едно миниатюрно слънце, микроскопично и с него могат да се обработят въглеводородите преди да се използват за добив на енергия. Една горивна клетка за метан е три пъти по ефективна от изгарянето му в турбини с два цикъла, т.е. добива се три пъти повече електричество почти.Няма смисъл въглеводородите да се изгарят чрез технологиите които се използват в момента. В затворена и изолирана от атмосферата камера браунгаза си гори и няма по евтин начин за създаване на такива условия, при това пламъка не загрява стените на камерата а само въглеводородите които се подават в неговата ядка, камерката се прави от алуминий без проблеми и дори не и се загрянат стените и няма нужда от принудително охлаждане. Всички химични съединения попаднали в пламъка се разпадат до химичните елементи от които са съставени, например хлор нещо си се разпада до хлора и нещото с което е бил съединен - химичния елемент. Температурата на пламъка не може да се измери, на практика е нулева при перфектна чистота на браунгаза ако той е идеално чист и толкова висока колкото да раздели всеки химичен елемент от който и да е друг за което и да е съединение попаднало в него. Много интересен е въпроса къде отива енергията изразходвана за добива на браунгаза който ако е чист ще изгори без да отдели грам топлина, отговора вероятно е че тя отива там откъдето идва всичката енергия по принцип в първичния източник на енергия за който ние почти нищо не знаем въпреки че си мислим че знаем много. Ако Мохамед е казал това ..не знам какво е казал по въпроса.
При всички положения може да се използва за получаване на чисти горива и доста по чиста енергия, но нека първо инвестираме в електромобили. Между другото не знам дали знаеш но като потърсиш нещо в търсачката на Гугъл изразходваш енергия добита точно по този начин от около 3 години е така.
При всички положения може да се използва за получаване на чисти горива и доста по чиста енергия, но нека първо инвестираме в електромобили. Между другото не знам дали знаеш но като потърсиш нещо в търсачката на Гугъл изразходваш енергия добита точно по този начин от около 3 години е така.
Коментар