IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Ами то има, ама затова освен съветски книжки от 50-те години трябва да се попрочита и малко нова западна информация от 2019-та. Ето ти един ТЕЦ на газ с кпд 63.08, даже е от март 2018-та информацията
    https://www.ge.com/power/about/insig...iciency-record

Ха сега го сравни с 21% кпд при коли с ДВГ, сравни преноса от рафинерията на бензин до колата с ток по жици, бензинджии и бензиностанции срещу едни контакти. Изгаряне в електроцентралата на какво да е, а в колата само на високооктанов бензин, централно очистване в центаралата срещу милиони нискоефективни катализатори ...
    Eй човек чети внимателно какво ти говоря.Това не е ТЕЦ.Ти четеш нещо без да мислиш..Газовата турбина не е ТЕЦ.Второ освен хвалби и общи приказки бля бля друго не прочетох.Доказателства няма има едни хвалби.

Коментар

Ти не можеш ли да си търсиш в интернет подобни леснооткриваеми факти?
      Помолих за факти и/ли информация, доказващи или поне онагледяващи твоите думи. "Информацията" в мрежата с лопата да я ринеш, като гюбре - а аз питам за твоя избор.

Нямам телепатична връзка с разума ти и е логически коректно, при поискване на доказателство на твоите твърдения, ти да ги дадеш, ако има такива и/ли ако искаш.
      Аз се стремя да постъпвам така.
      Last edited by Жан Бет; 25.04.2019, 17:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
        струва ми се нереално, дай източник, моля.
        Ти не можеш ли да си търсиш в интернет подобни леснооткриваеми факти? Гледам, че ми е отговорено и че електромобилите не могат да "изрязват" пиковия товар в мрежата. Ами пише се Vehicle-to-grid (V2G) в търсачка и излизат хиляди статии по въпроса. Има програми в Швеция, Германия, Франция ... хората правят реално хиляди евро след като са си купили електромобилите. Ама нали сме в България, всичко е НЕ МОЖЕ, НЕ СТАВА, НЯМА КАК, Мъск ще го разобличат как лъже, чети книги, а не интернет; интернет не бил надежден - ами книгите и конспиративните теории на някакви пенсионери, дето вече не са с всичкия си, с какво са по-надеждни? Нали затова имаш глава на раменете за да прецениш кой сайт е надежден и кой не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
          Бедните. Те не знаят че от кюмюра до контакта, освен „изгаряне”, има мада преобразувания първо до пара, а след това, до контакта. Заеби. Запад, та Запад. Ами остави ги да го ду.хат и не се хаби. Видддиотяеането на страната е близо до успешен край. И си има „флагмани”.
          Той казва за ТЕЦ на природен газ, аз също тях имах предвид за високия къпъдъ.

Коментар

Ами то има, ама затова освен съветски книжки от 50-те години трябва да се попрочита и малко нова западна информация от 2019-та. Ето ти един ТЕЦ на газ с кпд 63.08, даже е от март 2018-та информацията

Ха сега го сравни с 21% кпд при коли с ДВГ, сравни преноса от рафинерията на бензин до колата с ток по жици, бензинджии и бензиностанции срещу едни контакти. Изгаряне в електроцентралата на какво да е, а в колата само на високооктанов бензин, централно очистване в центаралата срещу милиони нискоефективни катализатори ...
            Суветскуте книжки ограмотяваха. Западните продават ТИ си готов клиент. Пиздравлвния. Успешнод дипломиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

E да имаше такива тецове с такова кпд щеше да е много добре
              Бедните. Те не знаят че от кюмюра до контакта, освен „изгаряне”, има мада преобразувания първо до пара, а след това, до контакта. Заеби. Запад, та Запад. Ами остави ги да го ду.хат и не се хаби. Видддиотяеането на страната е близо до успешен край. И си има „флагмани”.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Коментар

Това, което помня - то ест като че ли знам - е че КПД на изгаряне на горивото в стандартните ДВГ е 40-45%, а в съвременните ТЕЦ е 60-65%.

За 3 пъти по-висок КПД на целия процес... струва ми се нереално, дай източник, моля.
                  И наистина по-достоверно е да не се цитират медии при обсъждане на технически/научен проблем, защото те са политически зависими, особено големите, и неведнъж и постоянно е доказвано, че лъжат бетер дърти циганки, барабар с избраните им и хранени от тях и властта спицялисти.

Коментар

Това, което помня - то ест като че ли знам - е че КПД на изгаряне на горивото в стандартните ДВГ е 40-45%, а в съвременните ТЕЦ е 60-65%.

За 3 пъти по-висок КПД на целия процес... струва ми се нереално, дай източник, моля.
                    И наистина по-достоверно е да не се цитират медии при обсъждане на технически/научен проблем, защото те са политически зависими, особено големите, и неведнъж и постоянно е доказвано, че лъжат бетер дърти циганки, барабар с избраните им и хранени от тях и властта спицялисти.
                    Доказано е: Интернет може да ти открие и достави и формация.( Във вида, в които, тя е пистъпила на сървърите) но, не може да замени образованието, нито разбирането на нвщата. Освен това, е идеалното средство за ДЕЗИНФОР.МАЦИЯ а, въвеждането в заблуждение, е стар, изпитан похват за противодействие. За кпд на изгаряне и преобразуване може нного да се пише но, термодинамично, процесите са МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ СЪВЪРШЕНСТВОТО.
                    Толкова засега, че един без име ще зине, а той ги умее тези неща...

Коментар

Не си само ти по темата, защото "гориво-електроцентрала-пренос на ток- електромобил" и "гориво-рафинерия-пренос- кола с ДВГ" са неизменно цяло. КПД-то на първото е към 3 пъти по-високо от на второто и това е интересно при електромобилите.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        fon - индустрията не може и никога няма да може да произвежда големите количества акумулаторни клетки необходими за да могат електромобилите да станат масови. Този вид електромобили не могат да станат масови.
                        За много неща е твърдяно, че „не може и никога няма да може” а ето, днес явно,... Хайде споко, де. Много нещо може. Ама трябва да се развият маса други способности. Оттам насегне, нещата стават обикновени.

Коментар

• fon - индустрията не може и никога няма да може да произвежда големите количества акумулаторни клетки необходими за да могат електромобилите да станат масови. Този вид електромобили не могат да станат масови.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Много добре помня причините, поради които се появи в тоя форум.

Другите също ги помнят. Могат да се прочетат, назад в темите.

Припомням, че с теб спорехме, дали хората има смисъл да инвестират в акции. Според теб - нямало смисъл.

Смисълът според теб бил в това - да инвестират ПОНЕ НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИОНА в твоята идея, която ти доказах, че е несъстоятелна.

Не очаквам сега да проявяваш търпимост към казваното от мен, ако съм разубеждавал хората с мои доводи, различни от твоите.

Реалности...
                            Дрън-дрън. Що не каза „няколко милиарда”? По-близко щеше да си до истината.
                            Излъга и кога и защо съм се появил тук. Ама може да припомниш, и там да ти дрУсна един.
                            Издишаш, та се не трае. И не относно „доводите” ти съм „нетърпим”: Всички виждат че, забележа ли проблясъци, винаги, съм споделял. Дали у теб, у Импотех, у Трейдърко или у когото се сетиш. Не ми приписвай чужди грехове. Не ти понасям надутия стил без фактическо разбиране, и винаги там съм те бил, бия те и ще продължа да те бия и мачкам. ЛИЧИ ТИ, с какви мотиви си, Селски Фукльо. . Прозрачен си като стъкло. Т.нар. „Джам -инсанъ”
                            Такива работи, безимен-zarko. Лъщиш, като г*з на макак на слънце.
                            Last edited by Pyramid; 25.04.2019, 01:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Донякъде, Мъск е дуален с Джобс. С тази разлика, че /умело/ играе с държавни поръчки и субсидии.
                              Другите ти приказки отдавам на болезнена завист и осъзната собствена несъстоятелност. Осъзната но, публично непризната. И няма да,я признаеш. Все тая. Който има очи, вижда. Така се ражда хейтърството.

Много добре помня причините, поради които се появи в тоя форум.

Другите също ги помнят. Могат да се прочетат, назад в темите.

Припомням, че с теб спорехме, дали хората има смисъл да инвестират в акции. Според теб - нямало смисъл.

Смисълът според теб бил в това - да инвестират ПОНЕ НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИОНА в твоята идея, която ти доказах, че е несъстоятелна.

Не очаквам сега да проявяваш търпимост към казваното от мен, ако съм разубеждавал хората с мои доводи, различни от твоите.

Реалности...

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                                Мъск не е дал нищо ново на света.

Единственото, което Мъск даде на света /но то не е ново!/ - той показа на хората как може да се възседне рекламата и идеята за "екологичност", която, раздухвана от неграмотни журналисти - се приема от "облъчените" за единствено вярната и разбираема теза.

Нещата постепенно си идват по местата и Мъск ще бъде разобличен. Предполагам, че ще му остане "някой лев", АКО не бъде подведен под съдебна отговорност от акционерите за измами в особено голям размер... /Мъск продължава да хвърля в публичното пространство изявления, неподготвен и крайно некомпетентен!/

http://kachi-snimka.info/images-2013/opt1556134247f.png
                                Донякъде, Мъск е дуален с Джобс. С тази разлика, че /умело/ играе с държавни поръчки и субсидии.
                                Другите ти приказки отдавам на болезнена завист и осъзната собствена несъстоятелност. Осъзната но, публично непризната. И няма да,я признаеш. Все тая. Който има очи, вижда. Така се ражда хейтърството.

Коментар

Working...
                                X