IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Какво??
    Фонов , на зима ако чекаш ток само от ветъра и слънцето , мое да не отикаш до пролетта ... ше се озъбиш некоя нощ ...

Коментар

• Фонец, ентусиазмът е хубаво нещо. Ако не беше ти, светът досега, да е свършил. вЕрвай ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Това което говориш не е точно така. Тук влизат и ВЕЦовете, и вятъра и панелите. Ще ни обясниш ли какво става ако няма слънце.
        Какво?? На единия числата му се виждали измислени, щото били на интернет, на другия му се виждали, че включват и вятър и ВЕЦ. Ясно съм написал кои числа какво включват. Заклевам се пред портрета на Путин, че това са най-надеждните числа давани от всяко ЕСО и по методика със строг европейски одит на ENTSOE.

Тази мантра "като няма слънце" я пускат някакви тапири, "енергийни експерти" от БСП и Атака. В реалната енергетика никой не обсъжда подобни идиотски хипотези. На тебе ти стига да знаеш, че в нито една европейска държава с много ВЕИ токът не е спрял, което доказва на 100% идиотизма на горното твърдение. А как се прави не може да се обясни с две думи.

За оня завод не мога да дам никакви линкове. Не мога да дам линкове дори и за безумните конспирации в този дебат, тъй като 99% от жълтите сайтове по този проблем за 15-20 години изчезнаха. Който си го спомня, това е. Просто казах, че тази история се повтаря с батериите за електромобили, след няколко години тъпизмите и за тях ще изчезнат и умните държави ще правят милиарди и от този бизнес. Гледам тук
        https://www.reuters.com/article/us-a...-idUSKCN1NE0K5

България не я виждам. Виждам само как на едно място е пълно със задръстеняци които са царе по плюене, завист, злоба и простотия и ще си останат в калта неясно докога.

Коментар

Най-вероятно това се е случило в Япония, а не в Русия където могат да размахват само портрета на Путин и да викат "НЕ МОЖЕ"
          Като искаш толкова да си модерен , защо не си направиш една система и да се откачиш от енергото, може и без поретрет на путин да го направиш

Коментар

Дадох ли сайт за производството на ток в Германия? Там си пише откъде са данните. Ти погледна ли го? Как най-голямата енергетика в Европа произвежда 46.5% от тока си от ВЕИ та още настояваш на някои идиотизми които си чел. Дай линк къде си ги чел.
            https://www.energy-charts.de/energy_pie.htm

С двата блока на АЕЦ Козлодуй през 2018-та България е произвела 15.3ТВч ток. От слънчеви панели през 2018-та Германия е произвела 41.2ТВч ток. Това е 3 пъти повече. Ти математик ли си за да твърдиш, че 41ТВч е по-малко от 15ТВч? Я ми покажи в коя математика го пише това? Имаш поздрави от първата си учителка да си повториш уроците от първи клас и да си припомниш , че 41 е по-голямо от 15 и германците със слънчеви панели за 2018-та са могли да произведат 3 пъти повече стомана отколкото ние с Козлодуй! За 2019-та съотношението ще е по-голямо. Я да видим какво казва още най0надеждната статистика за Европа тук
            https://www.entsoe.eu/data/power-stats/

Англия е произвела с панели 12ТВч, Италия 17.3ТВя, Гърция 5.6ТВч, а цяла Европа 117.6ТВч. Значи Европа е произвела 117/15 към 8пъти повече ток от слънчеви панели отколкото ние от АЕЦ Козлодуй! Ако слушаш дедо ти Пешо, Pyramid, ТВ Алфа и всякакви подобни идиотизми леещи се с някаква безумна русофилия у нас запада не ни дава да си направим Белене защото ще разбутаме европейския пазар на ток. А пък според дедо Пешо най-накрая се оказа, че и тези данни по интернет на европейските ЕСО-та били измислици. Върху един квадратен площ у нас в безоблачен ден пада 1000 вата слънчева радиация. Хайде поне сам си провери колко е това.

Е най-вероятно в тези държави има ток от 09.00 до 17.00 и нощем си светят с газови лампи, но на това не се дава гласност.
            Това което говориш не е точно така. Тук влизат и ВЕЦовете, и вятъра и панелите. Ще ни обясниш ли какво става ако няма слънце. Колко часа има слънцегреене- по спомен около 2000-2200 часа на година- хайде малко сметки да направиш ако не са другите източници останалото време откъде идва тока

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Имаш ли представа дори повърхносттна колко време трябва да произвежда ток една соларна клетка за да произведе енергията вложена в производството и ? Относително колко ?
              Да имам пълна и точна представа. А я да видим ти имаш ли представа? Аз съм дал по-долу десетки линкове и числа, като само 1-2 от тях са достатъчни да убедят за 5 мин нормален разумен човек в твърденията ми. Ти с оня "разобличетел" по-горе не виждам да сте дали и едно. Ами аз пък искам двамата да ми намерите и пратите на фейса сканирана фотография.на Юлийй Цезар защото си нямате представа как ще ви разоблича. А пък за двата индивида като дедо Пешо и Pyramid дето ми правят само психологически портрети и също не могат да дадат и едно число по въпроса и няма да вденат цял живот, че енергията от всичките АЕЦ по света спрямо енергията която ни праща слънцето е по-мижава и от тях двамата, да не говорим спрямо мозъците им, да не говоря.

Не правиш ясна разлика между соларна КЛЕТКА и ПАНЕЛ. Те тия простаци дето се занимават по цял ден с плюене и конспирации ще те карат да им изчисляваш и енергията за стъклото и алуминия по панела, без да чувстват задължението да ти посочат изобщо необходимата енергия за производство, пренос и затваряне на един ядрен реактор, генератор и т.н.
              Last edited by fon; 28.04.2019, 15:57.

Коментар

Ако си роден преди 20 години трябва да ти обясня
                Уви не съм. Но продължавам да се кефя когато улича успешно някого в лъжа и опит за манипулация. Знам, лошо качество е, но съм безсилен.

На слаб манипулатор интернетът му крив

Коментар

• fon - написал съм ти че е напълно безпочвено да се твърди че производството на фотоволтаични клетки е енергоемко производство, не разбрах за какво спориш с мен. Има и друго - производството и рециклирането на литиевойонни батерии също не енергоемко, и аз се учудвам на такива твърдения а техни автори са хора които въобще не са наясно дори най повърхностно със същността на тези технологии.
                  Имаш ли представа дори повърхносттна колко време трябва да произвежда ток една соларна клетка за да произведе енергията вложена в производството и ? Относително колко ?
                  Колко пъти може да се зареди една литиевойонна батерия с количеството енергия което се изразходва за производството и ?
                  D.Y.F-091066

Коментар

• eta orel - това го знам много добре, в Швеция произвеждат много качественни стомани по този начин и енергията е от ветрогенератори отчасти и произвеждат когато тези генератори произвеждат енергия. Алуминий може да се произвежда по същия начин, когато има произведен ток от такива източници на ток. Реално стомана с ток не може да се произведе, винаги трябва да се мине през доменна пещ - т.е. въглища, защото при висички положения трябва да се произведе чугун а той електродъгово не може. В областта на металургията имам общи познания и се учудвам че Пешката задава такъв въпрос.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                      И аз исках, ама бях напсуван в отговор
                      Ако си роден преди 20 години трябва да ти обясня, че интернет не е бил винаги какъвто е днес. А това, че не винаги можеш да получаваш всичко като кажеш "искам", може би е работа на родителите ти да ти го обяснят.

Коментар

Ами най вероятно работното време на фабриката е от 09.00 до 17.00 защото тогава грее слънце, Интересно ми е какво правят зимата и когато е облачно
                        Най-вероятно това се е случило в Япония, а не в Русия където могат да размахват само портрета на Путин и да викат "НЕ МОЖЕ"

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          [B]fon - Производството на фотоволтаични клетки въобще не е енергоемко и няма как да бъде, защото става въпрос за едни стъклени плочки. Не знам японците да са строили завод за да го доказват на някой, но съм чел твърдения в интернет че тези клетки не могат да произведат за години вложената в тях енергия за самото им производство. Ако това твърдение беше вярно излиза че производителите им заплащат за енергията да ги произвеждат след което ги продават за по малко отколкото струва тя и реализират загуба.
                          Става въпрос за голям завод който си произвежда КЛЕТКИ. Ти говориш за някой който си купува клетки и сглобява ПАНЕЛИ. Мисля, че беше заводът на SHARP. Тогава подобни заводи бяха изключително концентрирани, с минимални инвестиции по 60 милиона долара. И не пиши с удебелени букви като простак.

Ако приемем, че тази глупост на която си твърдиш е вярна, то милиони германски инженери биха били пълни глупаци и ходили боси, а Германия щеше да запада. Ама запада не Германия, А Франция дето произвежда половината от ядрения ток на Европа, а такива като дедо Пешо се гърчат, получават психически кризи и бълват свещените глупости на които не знам къде си попаднал.

Дадох ли сайт за производството на ток в Германия? Там си пише откъде са данните. Ти погледна ли го? Как най-голямата енергетика в Европа произвежда 46.5% от тока си от ВЕИ та още настояваш на някои идиотизми които си чел. Дай линк къде си ги чел.
                          https://www.energy-charts.de/energy_pie.htm

С двата блока на АЕЦ Козлодуй през 2018-та България е произвела 15.3ТВч ток. От слънчеви панели през 2018-та Германия е произвела 41.2ТВч ток. Това е 3 пъти повече. Ти математик ли си за да твърдиш, че 41ТВч е по-малко от 15ТВч? Я ми покажи в коя математика го пише това? Имаш поздрави от първата си учителка да си повториш уроците от първи клас и да си припомниш , че 41 е по-голямо от 15 и германците със слънчеви панели за 2018-та са могли да произведат 3 пъти повече стомана отколкото ние с Козлодуй! За 2019-та съотношението ще е по-голямо. Я да видим какво казва още най0надеждната статистика за Европа тук
                          https://www.entsoe.eu/data/power-stats/

Англия е произвела с панели 12ТВч, Италия 17.3ТВя, Гърция 5.6ТВч, а цяла Европа 117.6ТВч. Значи Европа е произвела 117/15 към 8пъти повече ток от слънчеви панели отколкото ние от АЕЦ Козлодуй! Ако слушаш дедо ти Пешо, Pyramid, ТВ Алфа и всякакви подобни идиотизми леещи се с някаква безумна русофилия у нас запада не ни дава да си направим Белене защото ще разбутаме европейския пазар на ток. А пък според дедо Пешо най-накрая се оказа, че и тези данни по интернет на европейските ЕСО-та били измислици. Върху един квадратен площ у нас в безоблачен ден пада 1000 вата слънчева радиация. Хайде поне сам си провери колко е това.

Е най-вероятно в тези държави има ток от 09.00 до 17.00 и нощем си светят с газови лампи, но на това не се дава гласност.
                          Last edited by fon; 28.04.2019, 11:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Ами най вероятно работното време на фабриката е от 09.00 до 17.00 защото тогава грее слънце, Интересно ми е какво правят зимата и когато е облачно

Коментар

Я дай линк за това нещо

Коментар

Преди 15 години подобни люде твърдяха, че за производство на слънчев панел се харчи повече ток отколкото може да произведе. Та в Япония направиха завод за панели, разкачен от мрежата, захранван само с панели и млъкнаха.
                                Я дай линк за това нещо

Коментар

Working...
                                X