IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• fon - той Пешката е прав защото вижда какви са проблемите, няма да се промени ако се управлява дори от марсианци защото рибата се вмирисва откъм главата има една приказка българска която е много вярна. То е заложено да се развива по този начин и пак от чужденци е заложено а не от българи, само има българи които им робуват вместо да им теглят една..но намират се. Може да не знаеш но това което е правено от българи в енергетиката, защото се е случвало е много ама много напред и в Германия дори не са си представяли че могат да го направят, а японците са се страхували да направят такъв проект понеже риска да направиш голямо различно съоръжение за първи път си е риск и ако е погрешно се губят много средства. Българи са могли да го направят тогава а сега една мрежа няма да се намери кой да я направи -възтанови, няма логика.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

То в едни учебници пишеше и че "ядрената енергия е евтина". Та в България още не можеш да избиеш тая мантра от главите на сума ти българи, дори и работещи цял живот в енергетиката. А може би тая посъвместна лудост у нас се дължи на това кой какви учебници е чел и кой ги е писал. Тая нощ ми се обадиха от Германия - половината държава е била без ток, не са се замислили, че за честотите им трябват базови мощности. Та имаш направо 6+.
      Ами потърси в нета цените на които се продава енергията в Бг от различните централи- ама първо седни за да не припаднеш че аец продава енергията по 70лв последното по спомен- и всичкото търговец на енергия гледа от там да вземе, а не от соларите. Може да прочетеш оплакванията на кадиев че за него нямало от тази енергия

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Дотук, имаш 2+.
        Плюса заради старанието ли му го пишеш

Коментар

На германския линк ще избереш 2018-та година и ще видиш числото 45.75ТВч САМО за ток от слънце, което е 3 пъти производството от целия Козлодуй за 2018г. Всички други числа, които ти изкоментира, че включвали вятър и ВЕЦ са САМО за слънце.

Нека включим и вятър и ВЕЦ тогава да поясним въпроса още. ЕС е произвел 975ТВч ток за 2018-та от ВЕИ, включително и от ВЕЦ, което е 64 пъти повече от тока произведен от целия Козлодуй.
          Neщо си се чалдисал ми се струва. Не знам защо не ми дава да копирам тук снимката, но си има цветове/поне при мен и си пише ясно 45,75 или 8,4 % . Не знам как си разбрал че това което пише че е от вятър и вец, е било само от слънце, може би някой ти говори?? Глупостите които си писал колко е слънчевото производство няма да ги коментирам- германия е доста по голяма от България и сигурно 25% от къщите имат соларни панели, дори от темата за недвижимите имоти потребител също живеещ в германия си е сложил. Никой не е казал че козлодуй е някаква единица че трябва да се спазва. За нашите мащаби- на България козлодуй е напълно достатъчен. Не съм се интересувал наскоро от цената на соларната енергия- май я намалиха и производителите ходиха да протестират, защото щели да фалират. Не си разбрал нещо- никой в този форум не е против соларната енергия- всички са за, но въпросът е какво ще правим когато няма слънце. Ето дори и ти въпреки че си напредничав не искаш да се изключиш от енергото, ами си кюташ на микса от енергото. В сайта екарс имаше един такъв като теб- сложил всичко на солари и акумулатори, но си купил и един дизелов генератор- човека се оплакваше че след първата зима е искал да се самоубие заради такива като теб които го убеждавали колко е модерно и колко е напредничаво. Беше сметнал че е поставил солари и други глупости за 20 годишно потребление на ток

Коментар

И там го пише, ама не четете.
            То в едни учебници пишеше и че "ядрената енергия е евтина". Та в България още не можеш да избиеш тая мантра от главите на сума ти българи, дори и работещи цял живот в енергетиката. А може би тая посъвместна лудост у нас се дължи на това кой какви учебници е чел и кой ги е писал. Тая нощ ми се обадиха от Германия - половината държава е била без ток, не са се замислили, че за честотите им трябват базови мощности. Та имаш направо 6+.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Българската мрежа е с много големи загуби и май най лошата в ЕС.
              Аз не съм учуден, че българската мрежа е най-лошата в ЕС, ами че още не се е разпаднала тотално, при това което виждат очите ми тук. Не, че на тия като дедо Пешо някой ще даде да прави нещо вече в енергетиката, ами той е нещо като лакмус на българския специалист там. Може би единственото решение е като фалира тотално, да вземат да я управляват нормални чужденци, било то и китайци. Ама то да се отнасяше само за енергетиката.

Коментар

Свикнал съм от малък германците да са по-добрите винаги от нас. Хайде сега ще преживея, че и другите бивши соц страни ги настигат, пък ние не. Ама защо и китайците се оказаха тарикати, а ние задръстеняците на света - това ми идва много. Погледни за какви елементарни работи говорим и какви невероятни контрааргументи се изтъкнаха. Нещо ни е увредило мозъците масово безвъзратно.

Гледай го и тоя какви ги плещи още - разбирачът по мащабите на националните ЕЕС. Аз и германците не ги разбираме тия работи като него, затова в Германия нощем и зимата им спира редовно тока както беше при нас по соца едно време. Ама това се крие, което пък се доказва от желязната му логика и не е нужно да го пише някъде в лъжовния интернет. За интернет пък всичко може да ни обясни приятеля му дедо Пешо, за когото той гарантира. На интернет е добре да четем какво казват само те двамата. За другото трябва да се четат книжки. Но не западни.
                Момче, за да не се клатят честота и напрежение извън нормите, трябват базови мощности, покриваши минимума. Стига си цвъркал, учи се материята в ТЕТ/ТУ. Не е до „комунистическо” или „назадничаво” мислене, нито до „омраза” към нета или западните книги. И там го пише, ама не четете. Учи, що са локални и абсолютни екстремуми, оптимумуи, производни, ПОВ/ООВ, какво са функции, изображения, параметри, променливи и т.н. и не позволявай емоциите да вземат решения вместо познанията, че лошо. МНОГО ЛОШО. Дотук, имаш 2+.
                Last edited by Pyramid; 29.04.2019, 09:36.

Коментар

• fon не се ядосвай, по принцип е проблем присъединяването към мрежата на източници които произвеждат прав ток който се преобразува в променлив кагато мрежата е в лошо състояние и той Пешката е прав. Българската мрежа е с много големи загуби и май най лошата в ЕС. Наистина в Азия при много по ниска цена на тока има електроразпределителни мрежи много по подържани и с по ниски загуби.

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    fon - не се ядосвай, за да има тарикати трябва да има и задръстеняци
                    Свикнал съм от малък германците да са по-добрите винаги от нас. Хайде сега ще преживея, че и другите бивши соц страни ги настигат, пък ние не. Ама защо и китайците се оказаха тарикати, а ние задръстеняците на света - това ми идва много. Погледни за какви елементарни работи говорим и какви невероятни контрааргументи се изтъкнаха. Нещо ни е увредило мозъците масово безвъзратно.

Гледай го и тоя какви ги плещи още - разбирачът по мащабите на националните ЕЕС. Аз и германците не ги разбираме тия работи като него, затова в Германия нощем и зимата им спира редовно тока както беше при нас по соца едно време. Ама това се крие, което пък се доказва от желязната му логика и не е нужно да го пише някъде в лъжовния интернет. За интернет пък всичко може да ни обясни приятеля му дедо Пешо, за когото той гарантира. На интернет е добре да четем какво казват само те двамата. За другото трябва да се четат книжки. Но не западни.
                    Last edited by fon; 29.04.2019, 02:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

ако нема кюмюр и дърве , пиши го бегал ...
                      Идея си няма Фонецът, що е то устойчивост на ел.снабдяването и как се постига при мащабите на национална ЕЕС. Иначе, във вярата и добрите му намерения, не се съмнявам.
                      ...
                      АМА НЕ СТИГАТ НАМЕРЕНИЯ. ТРЯБВА И РЕСУРС С ОПРЕДЕЛЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ...КОЙТО, ДРАМАТИЧНО, НЕДОСТИГА.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Ами не виждам какво се пънеш толкова да доказваш в линка ти ясно си пише- ренюейбъл енерджи- 46%, в тези ренюейбъл енерджи влизат 5% хидро, 8% биомаса, 9% газ- лош,лош путин, защо не ни спре газта за да се качи процента на солара-6% и уинд-27%-. Ами че това е от твоят линк- ти къде си гледал не знам.
                        На германския линк ще избереш 2018-та година и ще видиш числото 45.75ТВч САМО за ток от слънце, което е 3 пъти производството от целия Козлодуй за 2018г. Всички други числа, които ти изкоментира, че включвали вятър и ВЕЦ са САМО за слънце.

Нека включим и вятър и ВЕЦ тогава да поясним въпроса още. ЕС е произвел 975ТВч ток за 2018-та от ВЕИ, включително и от ВЕЦ, което е 64 пъти повече от тока произведен от целия Козлодуй. Погледни го сега и оня селянин дето се включи в разговора колко е жалък - зимъска, кюмюр, дърве ... щял да мръзне с ВЕИ-тата, според другия този ток пък ставал само за винтоверти, но не и да се лее стомана... според третия това били измислени числа ... според четвърти с Белене ще разклатим пазара на ток в Европа... според пети без Белене Турция ще направи руски АЕЦ за евтин ток и ще купуваме ток от нея... Едно ми е чудно, което не мога да разбера, тези примитивни хора защо се чудят, че са бедни.

Коментар

• fon - не се ядосвай, за да има тарикати трябва да има и задръстеняци беше лафа май- Между другото едно стъкълце се произвежда с около 200 вата за час ток , ей това им кажи на баламулниците и ще пометнат. китайците станаха трилионери.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Той че пали камина/парно без помпа/ и че видиш ти.
                            ако нема кюмюр и дърве , пиши го бегал ...

Коментар

Какво?? На единия числата му се виждали измислени, щото били на интернет, на другия му се виждали, че включват и вятър и ВЕЦ. Ясно съм написал кои числа какво включват. Заклевам се пред портрета на Путин, че това са най-надеждните числа давани от всяко ЕСО и по методика със строг европейски одит на ENTSOE.
                              България не я виждам. Виждам само как на едно място е пълно със задръстеняци които са царе по плюене, завист, злоба и простотия и ще си останат в калта неясно докога.
                              Ами не виждам какво се пънеш толкова да доказваш в линка ти ясно си пише- ренюейбъл енерджи- 46%, в тези ренюейбъл енерджи влизат 5% хидро, 8% биомаса, 9% газ- лош,лош путин, защо не ни спре газта за да се качи процента на солара-6% и уинд-27%-. Ами че това е от твоят линк- ти къде си гледал не знам.

Аз ти препоръчах нещо, но надали ще го направиш- откачи се от мрежата и си направи островна електроцентрала- нагласи поне по 500лв за аку с дълбок разряд-колкото повече, толкова повече и поне 5000лв за панели и инвертори чиста синусоида- за нещо що-годе нормално нагласи поне 10000лв , а и да не забравя- колело с педали и по-голямо динамо, сигурно се сещаш за какво ти е

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Фонов , на зима ако чекаш ток само от ветъра и слънцето , мое да не отикаш до пролетта ... ше се озъбиш некоя нощ ...
                                Той че пали камина/парно без помпа/ и че видиш ти.

Коментар

Working...
                                X