https://www.youtube.com/watch?v=98mlJ1N50DU, нещо за конверсиите, не са популярни много май само това има.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Слагат батерия 10 киловатчаса, тежи не повече от 50 кг., те не стават по тежки тези конвертираните. В Европа, в по бедните страни електромобилите трудно ще навлязат ако няма конверсии. Просто хората няма да рискуват, не си ползвал електричка и си викаш защо да поемам риск. Също няма да изградят и мрежи от зарядни станции, защото ще кажат - ами то няма много електрички.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=U5DNLC-o4rk, това е в канала в ютуб на единия от участниците в състезанието със соларни автомобили. Според мен е интересно решение за конверсия на автомобили в електромобили, с два електромотора отпадат редуктора, диференциала и скоростната кутия може да се махне. Дори ми хрумна една идея, да се направи специален електромор за такава конверсия. В България родната индустрия преди години заливаше пазара с електродвигатели, сега за електромобилите купуват електродвигатели с тегло 15 кг по 2-3 хиляди долара..електродвигатели да произвеждаш сега и да ги продаваш такива за конверсия. Според мен в евтините електромобили нещата ще са силно опростени, а пазар за такива ще има защото се комплектоват добре с една малка соларна централа с няколко панела. Електрониката също има какво да се направи по нея. По принцип запазване на оригиналната спирачна система е желателно, спирачните системи са сериозно нещо и отговорно, оригиналните са добре тествани за купето, това което се предлага не ми изглежда сериозно, да се поставят нови дискове и спирачни апарати.
Иначе, настъпващата промяна, може да направи някои хора и значително по-богати. Ако внимават в картинката.
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=U5DNLC-o4rk, това е в канала в ютуб на единия от участниците в състезанието със соларни автомобили. Според мен е интересно решение за конверсия на автомобили в електромобили, с два електромотора отпадат редуктора, диференциала и скоростната кутия може да се махне. Дори ми хрумна една идея, да се направи специален електромор за такава конверсия. В България родната индустрия преди години заливаше пазара с електродвигатели, сега за електромобилите купуват електродвигатели с тегло 15 кг по 2-3 хиляди долара..електродвигатели да произвеждаш сега и да ги продаваш такива за конверсия. Според мен в евтините електромобили нещата ще са силно опростени, а пазар за такива ще има защото се комплектоват добре с една малка соларна централа с няколко панела. Електрониката също има какво да се направи по нея. По принцип запазване на оригиналната спирачна система е желателно, спирачните системи са сериозно нещо и отговорно, оригиналните са добре тествани за купето, това което се предлага не ми изглежда сериозно, да се поставят нови дискове и спирачни апарати.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от super99 Разгледай мнениеСъщото, това го написах защото някакъв убеден украинец зовеше за връщане на териториите им понеже им ВЗЕМАЛИ газта и как ще ги дадат. Украйна ако иска да сполучи трябва да се включи в движението за електромобилите, въобще да не се осланят на мухите. Те пък точно с Мъск , който им помага безвъзмездно се поскараха май, понеже републиканците към които той има симпатии явно са против войната там.
За да се получат нещата с електромобили в Европа , трябва да се атакуват цените на които се продават автомобили втора употреба, електромобили на сходна цена по малки като мощност и размери ще бъдат предпочетени от тези клиенти. Малките автомобили на вторичния пазар държат по високи цени отколкото големите и луксозните, техните цени са с по малка обезценка отколкото на скъпите големи Мерцедеси, БМВ...Според мен това е пътя, а и малка батерия се зарежда бързо на по малка зарядна станиция с по малка мощност. По принци в Европа се карат по малки коли, особенно в момент на криза европейците се прежалват да карат малолитражки, също растоянията които минават са по малки. В САЩ е друго, за големи растояния да тръгнеш да ги изминаваш често с малък автомобил си е изпитание.
- 1 like
Коментар
-
Същото, това го написах защото някакъв убеден украинец зовеше за връщане на териториите им понеже им ВЗЕМАЛИ газта и как ще ги дадат. Украйна ако иска да сполучи трябва да се включи в движението за електромобилите, въобще да не се осланят на мухите. Те пък точно с Мъск , който им помага безвъзмездно се поскараха май, понеже републиканците към които той има симпатии явно са против войната там.
За да се получат нещата с електромобили в Европа , трябва да се атакуват цените на които се продават автомобили втора употреба, електромобили на сходна цена по малки като мощност и размери ще бъдат предпочетени от тези клиенти. Малките автомобили на вторичния пазар държат по високи цени отколкото големите и луксозните, техните цени са с по малка обезценка отколкото на скъпите големи Мерцедеси, БМВ...Според мен това е пътя, а и малка батерия се зарежда бързо на по малка зарядна станиция с по малка мощност. По принци в Европа се карат по малки коли, особенно в момент на криза европейците се прежалват да карат малолитражки, също растоянията които минават са по малки. В САЩ е друго, за големи растояния да тръгнеш да ги изминаваш често с малък автомобил си е изпитание.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от super99 Разгледай мнениеmirodes, когато е казано нещо което едва ли ще излезе вярно, има такъв израз че е муха..нещо като пуснат слух да бръмчи, говори се за това но не е вярно. Мислех че всички знаят кога се употребява, написах го защото случая е такъв. Обикновенно където е имало добив на газ по класическия способ, могат да добият и шистов. Но където е имало голяма кухина, като подземен резервоар и са го изпразнили най вероятно и шистовия добив е направен, защото газта от скалите е прониквала в тази голяма кухина и така се е получило нещо като дрениране. Пример е нашето хранилище за газ в Чирен, там е имало находище на природен газ, който е извлечен и никой не говори да се направят шистови сондажи. В Украйна кухината е огромна, толкова голяма че в нея можел да се побере град като Москва няколко пъти, това съм го чел в учебниците навремето имаше урок по руски език, в който се разказваше колко голям запас от газ има там и как построиха газопровода Дружба, газта отдавна успяха обаче да я свършат. Така че това нещо е муха, че там ще добият газ по шистов метод. Защото четох че украинците искат да си върнат Луганск и ще имат собствен добив на газ така че да изнасят и печелят естественно. Няма да стане, иначе те на нас ни даваха много газ от там преди години, в България се произвеждаха огромни количества азотни торове в Девня с газ от там, тя беше много качественна, защото когато добиват от такива кухини газта в тях е доста чиста, с естественно високо съдържание на водород в нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Тогава явно е някакъв диалектен израз.Изразявай се на книжовен български език. Все пак е публичен форум,а не пейката пред блока,в който живееш и не всички го разбираме този диалект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Спокойно, накарай зазката да ти напише един пост на неговия си диалект, ще се хванеш за главата- нещо от рода на мачка руча поганци- какво е мачка, какво е руча и какво е поганци- направо да падладейш
Коментар
-
mirodes, когато е казано нещо което едва ли ще излезе вярно, има такъв израз че е муха..нещо като пуснат слух да бръмчи, говори се за това но не е вярно. Мислех че всички знаят кога се употребява, написах го защото случая е такъв. Обикновенно където е имало добив на газ по класическия способ, могат да добият и шистов. Но където е имало голяма кухина, като подземен резервоар и са го изпразнили най вероятно и шистовия добив е направен, защото газта от скалите е прониквала в тази голяма кухина и така се е получило нещо като дрениране. Пример е нашето хранилище за газ в Чирен, там е имало находище на природен газ, който е извлечен и никой не говори да се направят шистови сондажи. В Украйна кухината е огромна, толкова голяма че в нея можел да се побере град като Москва няколко пъти, това съм го чел в учебниците навремето имаше урок по руски език, в който се разказваше колко голям запас от газ има там и как построиха газопровода Дружба, газта отдавна успяха обаче да я свършат. Така че това нещо е муха, че там ще добият газ по шистов метод. Защото четох че украинците искат да си върнат Луганск и ще имат собствен добив на газ така че да изнасят и печелят естественно. Няма да стане, иначе те на нас ни даваха много газ от там преди години, в България се произвеждаха огромни количества азотни торове в Девня с газ от там, тя беше много качественна, защото когато добиват от такива кухини газта в тях е доста чиста, с естественно високо съдържание на водород в нея.
- 1 like
Коментар
-
Тогава явно е някакъв диалектен израз.Изразявай се на книжовен български език. Все пак е публичен форум,а не пейката пред блока,в който живееш и не всички го разбираме този диалект.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Нито веднъж не съм споменавал думата "муха" преди предния си пост. Провери отново.
Коментар
-
Ти пишеш за някакви мухи в предишния ти коментар .Сега пък нямало мухи.
Ако ти е някакъв диалектен израз, аз не съм длъжен да го разбирам.Пиши на книжовен български език ,не на диалект. Нали си инженер, образован човек.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Мухи няма, изпокриха се от студа. Ама ако толкова настояваш
Ако ти е някакъв диалектен израз, аз не съм длъжен да го разбирам.Пиши на книжовен български език ,не на диалект. Нали си инженер, образован човек.Last edited by mirodes; 20.10.2022, 23:20.
Коментар
-
Каква муха?Какво точно се опитваш да кажеш?Не ти разбирам диалекта.
Коментар
Коментар