IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Сега, ако не си разбрал,
    1.Основно, частни са инвеститорите на Тесла.
    2.Винаги инвеститорите - въпреки, че гледат бъдещето -живеят в настоящвто.
    3.Бог да пеости ВСИЧКИ погинали винциденти. Не само в такива с електрички. ВСИЧКИ. А те са мнооофо повече с ДВГ - трошки.
    4.Да не забравяме, ЗАСЕГА, електричките са нвщо като лукс. Скъпи. И ги карат по-паралии. А те, са най-арогантни на пътя, с не толкова добро съотношение диациплина/умения. ТОВА води до пояемето инциде ти, вкл.запаляания и катастрофи. Принер е аресивното каране и тъпотията (както на БГ тъпигцоза, зареждал МЕТАН В БУТИЛКА ЗА LPG . Нещо с 200 атм. в бутилка до 25…атм. ...
    Обобщаваме : Тесла може и да не е точно бхдещето на елктричките но, е настоящето и - може поради агресивна реклама но, все пак - дере максимума и от клиенти, и от инвеститори.
    А, на Мхск , правилно, НЕ МУ ПУКА. ВЗЕМА ЛИ - ВЗЕМА.
    КАПИТАЛИЗЪМ.

    Коментар


    • Ми тя - дискусията - предала Богу дух...

      Няма ли някой да поспами малко? Някоя пирамида да се включи с вметка, далеч от съществото на проблема?

      ЕД е затруднен! Помагайте! Дайте малко НОВИ доводи за това, че електромобилът /с НАСТОЯЩАТА му - ЛИТИЕВО-ЙОННА батерия/ - и то - точно на Мъск - е БЪ-ДЕ-ЩЕ-ТО /ни/ - СВЕТЛО! Теслата е бъдещето! Прогресът е в Тесла!

      ..................................................

      Абе, тия китайци - друга работа нямат ли си? Нямат ли с какво да си играят? Защо се заиграват точно с бъдещето, което принадлежи на литиево-йонната батерия на Мъск! Прогресът е ТУК! Нищо, че софтуерът дава фирА!

      Няколко загинали при катастрофи, причинени от автопилота - Мъск ще им издигне паметници... Е, сега е милиардер - защо да се охарчва излишно? Ще им издигне паметници в някой... друг живот, когато няма да е милиардер!

      ... а и за 16 години съществуване - загуби от 6 МИЛИАРДА $$$ - изобщо не са проблем за Мъск! Банките да си му мислят, защото продължават да наливат... За паметници няма да стигнат в тоя живот...

      .................................................. ..

      Разбирам, че съм заблуден и облъчен! Някой - необлъчен - няма ли да каже нещо по същество за прогреса, бъдещето и, разбира се - за ... правенето на пари... /ПОСТФАКТУМ!/

      Коментар


      • Без да твърдя, че това е бъдещето, то съм сигурен, че това направено от китайци превозно средство - е С ПЪТИ по-икономично, по-екологично, а и ВЕРОЯТНО - съизмеримо по цена с Тесла, ако не - дори и по-евтино!

        Въпрос: Това ли е превозното средство на бъдещето, след електромобилите?

        Аз мисля, че не е така. Защо? Защото сигурността на хората, които дават парите си за превозни средства ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ПЪРВО МЯСТО!

        Все пак давам ГОЛЯМО ПРЕДИМСТВО на това превозно средство, пред всяка Тесла!

        Много, след като прочетат материала долу - ще се съгласят с мен, че Мъск има сериозна причина, за да бърза, БЕЗ ДА ПРАВИ ИЗПИТАНИЯТА, задължителни за Европа!

        .................................................. .................

        https://automedia.investor.bg/a/2-no...1000-km-probeg

        Китайци направиха автомобил на водород с 1000 км пробег

        Моделът е кръстен на британски физик от XIX век



        Създадената през 2016 г. китайска компания Wuhan Grove Hydrogen Automobile Co. показа своя първия завършен проект - прототип на водороден автомобил, който ще се казва Grove.
        Това е комби с удължен преден капак и изтеглена назад кабина. Предната част на Grove напомня на моделите на Maserati, но китайският автомобил не толкова хармоничен. Всички негови панели на каросерията от карбон, а задвижването става с агрегат с водородни клетки. В него по пътя на химическа реакция водородът се превръща в електричество, което задвижва електродвигателите.

        От компанията посочват, че са кръстили колата на британския физик и изобретател Уилям Робърт Гроув. Главната особеност на автомобила е огромният му пробег с едно зареждане - 1000 км. Твърди се, че балоните с водород се пълнят само за няколко минути, като Grove е напълно чист - от ауспусите му излиза водна пара.

        Официалната премиера на машината ще се състои през април на международния автосалон в Шанхай, като идеята е през 2020 г. тя да излезе в серийно производство. Тя ще бъде водородният автомобил с най-голям пробег. Предлаганите в момента Toyota Mirai, Honda Clarity и Hyundai Nexo разполагат съответно с 502, 750 и 595 км.



        Коментар


        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


          Прогресът за мен не се изразява с онзи знаков инцидент /припомням/, когато Тесла катастрофира, възпламени се, а шофьорът остана блокиран И ИЗГОРЯ в електромобила /си/ Тесла.

          До такава степен си заблуден и облъчен, че не можеш да направиш елементарни причинно следствени заключения.
          От изключенията вадиш генерални заключения (с което будиш смях и съжаление) с единствената цел да си начешеш егото.
          Фактите обаче са съвсем различни. Всяка агенция която е тествала колите на Тесла ги е рейтинговала с ТОП рейтинг за сигурност. И ако си обективен ще извадиш дестки примери на хора които са шофирали Тесла, катастрофирали са и са излезли невредими за учудване на всички свидетели.

          Относно прогреса трябва да си наясно че автомобилът е най-смъртоносната машина за последните 100 години. Тесла прави първите стъпки това да се промени и то ще стане факт след като на човека му се отнеме възможността да управлява машината. Това разбира се е процес, който ще отнеме време и както обикновено ще има мнооого дълга опашка от отричащи, но както всичко което носи повече ползи, ще стане факт.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

            Много разочароващо. Бях сигурен че си се кръстил на безименния воин срещу прогреса и правенето на пари.

            Акциите на Тесла са на +35% от началото на годината.

            Много находчиво мнение. Браво!

            Прогресът за мен не се изразява с онзи знаков инцидент /припомням/, когато Тесла катастрофира, възпламени се, а шофьорът остана блокиран И ИЗГОРЯ в електромобила /си/ Тесла.

            Не са могли да му помогнат хората наоколо, защото софтуерът е блокирал отварянето на вратите.

            Това НЕ Е /според мен/ бъдещето. Това НЕ Е /според мен/ и прогреса.

            ...............................................

            За бъдещето и прогреса може много да се говори. Много яхват идеята за "прогреса" и "еко-производството" и - разбира се - БЪРЗАТ /като Мъск/, използвайки преференциите, които им дава съответният пазар и времето, в което живее...

            Хората НЕ СА опитни зайчета, с живота на които може да се експериментира. Дори не споменавам цената, която плащат, за да се превръщат в каскадьори-изпитатели.

            /дискусията тече..., а аз чакам доводите на опонентите ПО КАЗАНОТО ОТ МЕН - конкретно, точно както аз конкретно отговарям на "затапващи ме" въпроси/

            Коментар


            • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

              Мисля, че стана повече от ясен произходът на ника ми - БЕЗИМЕН.
              Много разочароващо. Бях сигурен че си се кръстил на безименния воин срещу прогреса и правенето на пари.

              Акциите на Тесла са на +35% от началото на годината.

              Коментар


              • От доста време НЕ правя коментари в темата. Пускам факти, които са прочетени от мен в пресата /и другите разпространители на информация/.

                В това няма спор /ясно е като бял ден/.

                Ще пусна и информация, която /според мен е в пряка връзка със зададения по-долу въпрос, но отново няма да коментирам нищо, т.е. - СУБЕКТИВНОТО МИ мнение си остава такова/. Всеки има право да тълкува информацията, която излиза - както му е угодно.

                Разбира се - тази информация ще пусна друг път /а и не ми е важно да опровергавам очевидно твърдение/. Сега не мисля да почвам да се ровя, а и празничното ми настроение не МИ го позволява...

                .................................................. .....

                Вече писах от къде произлиза никът /МИ/ - БЕЗИМЕН.

                Не произлиза от това, че нямам име, т.е. - не от това, че съм безимеНЕН.

                Откъде произлиза?

                Обяснявам: хората имат през годината Рождени и Имени дни. Много добре знаем, че те, според правилата на бълг. език /1 л. ед. ч., м.р./ - се пишат с едно "Н", а не, както някои грешат, изписвайки ги с двойно "НН"

                Всеки човек има Рожден ден през годината. Обикновено казваме: "Той има Рожден ден."

                Аналогично - за имениците: "Той има Имен ден".

                Има хора, които през годината НЯМАТ Имен ден. За тях можем да кажем: "Те са БЕЗ ИМЕН ден".

                ....................................

                В моят ник съм съединил предлогът "без" с прилагателното "имен" и се е получило "БЕЗ+ИМЕН" = "БЕЗИМЕН", като в същото време съм пропуснал съществителното "ден".

                Мисля, че стана повече от ясен произходът на ника ми - БЕЗИМЕН.

                .....................................

                Тъй като на един човек тук постоянно - мине не мине време - все повдига въпроса с "неправилното" изписване на моят ник - БЕЗИМЕН.

                Аз - за да си му го върна - обяснявам, че никът му "пирамид" е още по-некоректно изписан. Всички знаем, че съществителното "пирамида" е от женски род и мъжки род това съществително няма.

                .....................................

                В заключение: не нарушавам правилата на форума, а в изписването на ника БЕЗИМЕН има логика, която за пореден път обясних горе.

                "без имен (ден)" => "без имен" => "без+имен" => "безимен"

                "безимен" няма нищо общо с "безимеНЕН"

                /с извинения на околните за спама/
                Last edited by безимeн; 26.12.2019, 01:19.

                Коментар


                • Падат, падат, падат и, ама изведнъж => 420+
                  Дори го извадиха от длъжност в борда.
                  Щели да фалират, щели да го вкарат в затвора...
                  ...Какво става ?

                  Коментар


                  • Вярно ли акциите на Тесла приближават $100 ? А, безименен?
                    Тук пише друго, щото.
                    Акциите на Tesla Inc. надхвърлиха 420 долара за брой при затварянето на борсовата търговия вчера, с което дадоха повод на създателя на компанията – Илон Мъск, да се пошегува с нещо, което преди повече от 500 дни

                    Коментар


                    • https://www.youtube.com/watch?v=S6Y0Twej7KA

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

                        Весели празници! През 2020 ще успееш ли под мивката? Не те бъзикам, важно е български изобретател да измисли нещо
                        Ще видим. Работим по въпроса.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Весела коледа на всички!
                          Весели празници! През 2020 ще успееш ли под мивката? Не те бъзикам, важно е български изобретател да измисли нещо

                          Коментар


                          • Весела коледа на всички!

                            Коментар


                            • Минавам си аз през село Баня, Бургаско, до морето, и изведнъж две Тесли излизат от една странична улица. Една след друга. Разтърках си очите, ощипах се ама те си бяха истински. Със сливенска регистрация. От 1000 електромобила у нас да видиш два на едно място и по едно и също време си е събитие.
                              Весели празници на всички!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                                Тичай да преговаряш речника на думата средностатистическо.
                                У наше село на такива им казваме редко тъпи.

                                максималния пробег е над 210х. км !


                                Жалко, че не само У ваше село се палят, доста преди въпросните километри...

                                Коментар

                                Working...
                                X