Първоначално изпратено от DaveBG
Разгледай мнение
Също така да кажа и за Quatro-то. Не знам Теслата как се представя, но Quatro-то на Audi-то е някакво чудо. Няма сняг, няма лед - Audi-то си върви като на асвалт. Спираш и тръгваш безпроблемно на стръмен хлъзгав участък. Това по реален случай. При изкачване на Шипка на един участък с поледица има 10-15 коли, сякаш нахвърляни хаотично. Всяка спряла под различен ъгъл и не може да тръгне. Около тях се суетят хора и бутат една или друга кола, но колите само буксуват и се завъртат странично, запушвайки пътя.. Поледицата е такава, че едвам хората стоят прави на краката си. Аз идвам с Аудито и започвам да ги заобикалям без да ми мигне окото. Наложи ми се веднъж да спра, за да помогна на една кола. После влязох обратно в колата, и тя тръгна безпроблемно (поледица и нанагорнище). Заобиколих всички останали коли, лавирайки между тях, и отпраших, отнасяйки доста завистливи погледи.
Друг случай - на магистралата някъде около Витиня километрова опашка от спрели коли. Някъде в далечината се виждат един автобус и един ТИР, които нещо са се завъртели и са блокирали движението. Вали сняг, духа вятър, и хората зъзнат в колите, чудейки се как ще изкарат наближаващата нощ. Най-дясната лента беше неизрината и никой не смееше да се пробва с нея.. Снега визуално го преценявах някъде около 40-45 сантиметра. Тоест доста повече от просвета на колата. Аз обаче реших да се пробвам. Увеличих просвета на макс и се набутах в неизринатата лента. Очаквах колата да насъбере много сняг и да спре, но тя продължи уверено да върви напред. Зад мене видях, че се престрашават да влизат и други коли във вече направената пъртина. И така повече от километър аз на практика разчистих неизринатата лента, а колите след мене я доутъпкаха. Така спасих от мръзнене през нощта поне 200-300 коли.
Та Теслата може ли да го направи това?
Коментар