IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение

Кака да го обясниш на човек който явно няма кола и не е и карал... Нормалния антифриз е препоръчано на ДВГ да се сменя на време което около година. Ясно е че всеки го пропуска и мери само дали издържа на -30 и ако издържа и е чист не се сменя, но този антифриз смазва помпата и се сменя.

Това че ти не си чувал че се сменя си е твой проблем, а това че на Тесла се сменя много , много по рядко а тези които ги мързи може да не го сменят изобщо или най много веднъж на 5-6г е факт. Другото си е балъшки изхвърляния "други балъци тука НЯМА".
    Ти виждал ли си НОВА кола с нормален антифриз. Че моята 20г баракуда е с НЕНОРМАЛЕН гейски розав
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Я ми изкарай някой документ че АНТИФРИЗ се сменя ВСЯКА ГОДИНА....
      Кого се опитваш да лъжеш?
      Ти си се преебал - други балъци тука НЯМА
      Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      А бе нормалния наистина че се сменя всяка година, но аз не познавам такъв който да го сменя. .
      Кака да го обясниш на човек който явно няма кола и не е и карал... Нормалния антифриз е препоръчано на ДВГ да се сменя на време което е около година. Ясно е, че всеки го пропуска и мери само дали издържа на -30 и ако издържа и е чист не се сменя, но този антифриз смазва помпата и се сменя.

Това че ти не си чувал че се сменя си е твой проблем, а това че на Тесла се сменя много , много по рядко а тези които ги мързи може да не го сменят изобщо или най много веднъж на 5-6г е факт. Другото си е балъшки изхвърляния "други балъци тука НЯМА". Като гледам балъка е само 1.
      Last edited by DaveBG; 12.09.2020, 09:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
        - момчета, има ли някой изобщо дето е влизал в електрически автомобил/ Тесла ??
        - а, хибрид ??
        Дейв кара такава и еди също, като искаш нещо повече/ защото тези двамата само казват че имат, но нищо друго/ отиваш във форума на екарс.бг

Ако се водя по логиката на тези двамцата, аз имам самолет боинг 737, ама няма да ви кажа нищо за него, освен че лети

Иначе какво да има в колата, един колега си купи че седнах- тесла, някаква голяма- един екран и всичко правиш през него

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

А бе нормалния наистина че се сменя всяка година, но аз не познавам такъв който да го сменя. . Вече всички караме с дълготраен антифриз- мисля че беше на 3 години.. Същото е с двигателното масло- има вече лонглайф- за 30000км го дават. Нормалното е за 15000, но пък лонглайф струва повече

Коментар

Други идей имате ли че става скучно с вас...
            Сложи ни в игнора, дано ти стане по весело. Никой не те кара да правиш каквото и да е, това е форум, кеф ти е да отговаряш кеф ти не- демокрация

Коментар

• - момчета, има ли някой изобщо дето е влизал в електрически автомобил/ Тесла ??
              - а, хибрид ??

Коментар

"Флуида на спирачките" или с други думи спирачната течност, се сменя на всички коли защото е хигроскопичен, обаче това много хора не го правят и нямат проблеми. Струва няколко лева литъра.... и не трябва повече от 2-3 литра. Това на на обикновенните коли дори не се споменава понеже е пренебрежимо. Самият ФАКТ че го изтъкваш говори за какви сламки става дума да се покаже че има мейнтанънс а то на практика няма

Антифриза на батерията се сменя да, но тъй като работи в чиста среда , и при много по ниски температури от тези на двигателя се сменя много по рядко. На твоята кола антифриза би трябвало да се сменя всяка година , на телсата ти сам го казваш е на 4 било препоръчано. Едвали някой ще го сменя на 4...

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

v_tin
                  Junior Member
                  Заслужил
                  инвеститор

09.09.2020, 19:04
                  Смяна на флуида на спирачките всеки 25000 мили- 40000км. Смяна флуида на батерията за охлаждане- всеки 4 години

https://www.youtube.com/watch?v=e4cIGfg6J9A-- Tesla Model 3 Maintenance

след 4 минута, след 9 минута, дейли чек, мантли чек

Гледам че има и видео колко струва поддръжката на теслата след гаранция, ама няма да си купувам и ме мързи да го гледам. Който си има брада да си търси бръснар
                  "Флуида на спирачките" или с други думи спирачната течност, се сменя на всички коли защото е хигроскопичен, обаче това много хора не го правят и нямат проблеми. Струва няколко лева литъра.... и не трябва повече от 2-3 литра. Това на на обикновенните коли дори не се споменава понеже е пренебрежимо. Самият ФАКТ че го изтъкваш говори за какви сламки става дума да се покаже че има мейнтанънс а то на практика няма

Антифриза на батерията се сменя да, но тъй като работи в чиста среда , и при много по ниски температури от тези на двигателя се сменя много по рядко. На твоята кола антифриза би трябвало да се сменя всяка година , на телсата ти сам го казваш е на 4 било препоръчано. Едвали някой ще го сменя на 4...

Last edited by DaveBG; 11.09.2020, 23:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

v_tin
                    Junior Member
                    Заслужил
                    инвеститор

Смяна на флуида на спирачките всеки 25000 мили- 40000км. Смяна флуида на батерията за охлаждане- всеки 4 години

Гледам че има и видео колко струва поддръжката на теслата след гаранция, ама няма да си купувам и ме мързи да го гледам. Който си има брада да си търси бръснар

Доста неща ще научаваме, но не и от тук представените "герои".

Каквато и да е техниката, има си предписания на производителя по отношение на безопасността. Така производителят, най-малкото - "вързва гащите" /при евентуални съдебни дела/, особено в Европа, където работи Класификационната организация, чиито предписания трябва да се спазват, под страха от солени глоби и бъдещи ограничения. Това важи и за Тесла.

Коментар

Как ги измисляш тия глупости незнам. Всеки човек който може да търси в гугъл може да види че Тесла има по евтина от БМВ, по бърза е от БМВ, по сигурна е, по евтина за поддръжка и не и се сменят масла. На сайта на тесла го пише още в началото че масла не се сменят наред с другите работи...
                      На практика няма обсулжване но ти си дрънкай на никого не пречиш.

А колкото до инвестиционната култура, специално моята се оказа добра. Теслата ми е безплатна понеже освен нея взех и акциики на 300 долара, ама не на сегашните 300 а преди сплита.

Това не стана щото колата е "непродаваема" а защото (пак всеки може да види от гугъл) - най продавания автомобил.

Сменяй сменяй , аз с такива глупости вече не се занимавам. За да разбереш колко ме мързи, дори сложих всесезонни гуми. Сега на практика колата никога не влиза в сервиз. Ама никога.

Страхотен "инвеститор" си - постфактум! Има много по-добри от теб! Доста неща СМЕ чели през годините тук /ПОСТФАКТУМ/.

Предпочитам, когато някой парадира с някоя акция - да каже: днес ВЗЕМАМ еди колко си броя акции на еди каква си цена.

Иначе, при репликата: "ВЗЕХ акцийки" - може би ще ти повярваме и много БИХМЕ ти завиждали, някога...

Коментар

Как ги измисляш тия глупости незнам. Всеки човек който може да търси в гугъл може да види че Тесла има по евтина от БМВ, по бърза е от БМВ, по сигурна е, по евтина за поддръжка и не и се сменят масла. На сайта на тесла го пише още в началото че масла не се сменят наред с другите работи...

А колкото до инвестиционната култура, специално моята се оказа добра. Теслата ми е безплатна понеже освен нея взех и акциики на 300 долара, ама не на сегашните 300 а преди сплита.

Това не стана щото колата е "непродаваема" а защото (пак всеки може да види от гугъл) - най продавания автомобил.

Сменяй сменяй , аз с такива глупости вече не се занимавам. За да разбереш колко ме мързи, дори сложих всесезонни гуми. Сега на практика колата никога не влиза в сервиз. Ама никога.

v_tin
                        Junior Member
                        Заслужил
                        инвеститор

Last edited by v_tin; 11.09.2020, 21:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                          ...

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Opredeleno ne go smenqm na 25000 mili
                          Last edited by DaveBG; 11.09.2020, 21:33.

Коментар

Маслото се вижда на снимките бе мой човек. Вече и снимки ли не разбираш?
                            Ти колко често сменяш маслото на твойта скоростна кутия?
                            .
                            Opredeleno ne go smenqm na 25000 mili

Коментар

• Да знаеш, че с тоя стил на писане нямаш голям шанс за успех с книгата „НАРЪЧНИК НА ЗАБЛУДЕНИЯ ИНВЕСТИТОР“.

Не мога да разбера защо продължаваш да пишеш откровени ЛЪЖИ и ЗАБЛУДИ – не можеш да провериш фактите и си със забавено мислене или се опитваш да заблудиш четящите форума.
                              Някои коментари по-долу:

Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Кое пречи в тоя момент /от НАД 10-15 години!/ - ДА НЕ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ продажбите?

На първо място трябва да отбележим практичността на българина..., непосредствено след това идва инвестиционната култура на българина..., а след това - обвързано и с другите условия - недоверието в тази "нова" технология, която е над 100-годишна и "изведнъж" се оказа, че била недоизследвана..., което е НЕВЯРНО, защото водещите автомобилни фирми отдавна работят в тая посока и на техните постижения СТЪПВАТ създателите на Тесла /между които създатели на Тесла НЕ Е БИЛ самият Мъск..., в което няма лошо, защото е имал визията на импровизатора.../..., "екологичните" преференции, които нямат общо с екологията - са показателни..., "безопасността", която - СЕРИОЗНО застрашава живота на пътуващите в електромобила...

Масовото навлизане на всяка технология става когато цената падне достатъчно, за да бъде възприета от голяма част от потребителите. До излизането на Модел 3 на тесла такива предпоставки липсваха. Според прогнозите за цената на батериите между 2023-2025та цената на електричката като покупна цена ще се изравни с тази на еквивалентен автомобил с ДВГ (последващите разходи са значително по-ниски още днес). Така че не говорим за предходните 10-15 години (в които бяха заложени основите от Тесла), а за следващите 5. Не се заблуждавай за Българина – той е точно толкова пресметлив и възприемчив колкото и всеки друг, но за съжаление с по-нисък стандарт от холандеца, за да кара по-масово електрички още днес.

...................................

МАЛКАТА ПОДРОБНОСТ: цената на Тесла е НЕКОЛКОКРАТНО по-висока от тая на БМВ! /това е далеч по-висока цена от разхода за смяна на маслото на двигателя с вътрешно горене В СЕРВИЗА - според предписанията/

ЦЕНА:
                              БМВ – от $40,750 330i до $60,000
                              Тесла М3 – от $38,990 до $59,000

Източник:
                              BMW 3 Series Vs. Tesla Model 3 Comparison: It’s A Magic Number

Къде я видя, че Теслата е по-скъпа не се разбира в задачата!!!

...........................................

Съветът ми: не бързай да продаваш Бавареца! Семейството трябва да има сигурен автомобил, който не е длъжен да следва единствено маршрути, очертани от НАЛИЧНИТЕ зарядни станции!

Имам чувството, че когнитивните ти възможности са значително увредени. Подозирам си наясно, че електричество можеш да намериш навсякъде (с изключение на пустинята може би). Практически във всяка къща, хотел или ресторант. ДА Бързи зарядни станции все още са ограничени с отстояние 100-120 км една от друга в западните държави. Електрическата инфраструктура е много по-лесно достъпна и евтина за развитие!
                              .........................................

Коментар

Как да няма, освен зъбчатката която намаля оборотите на мотора има само едно нещо и то е диф. Изгледай някой клип на снимката не се вижда но дифа е там.

Колкото до това дали са ми правили нещо на дифа на BMW то, вече на близо 180 000км и нищо не е правено. Но за щастие няма и да се прави понеже вече не го карам. Карам само Теслата защото на бавареца ИМА и масло което се сменя. Чак ми е странно сега като се замисля

Някой ден ще го продам на някой разбирач като тебе да ги сменя тия неща хахаха

"Зъбчатка" ... /определено си доста далеч от техниката/. Подобен термин е характерен за велосипедите... Въпреки това - редно е да обърна внимание на пост, адресиран до мен, а после ще бягам, за да легна под колата и да си сменям онова, които е за смяна... ))

Сервиз имат - и автомобилите, но и електромобилите /някой беше споменал, че в България все още нямаЛО, но аз ви уверявам, че, когато интересът и продажбите се увеличат..., да - условието е "КОГАТО ЩЕ СЕ..."

.................................

Кое пречи в тоя момент /от НАД 10-15 години!/ - ДА НЕ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ продажбите?

На първо място трябва да отбележим практичността на българина..., непосредствено след това идва инвестиционната култура на българина..., а след това - обвързано и с другите условия - недоверието в тази "нова" технология, която е над 100-годишна и "изведнъж" се оказа, че била недоизследвана..., което е НЕВЯРНО, защото водещите автомобилни фирми отдавна работят в тая посока и на техните постижения СТЪПВАТ създателите на Тесла /между които създатели на Тесла НЕ Е БИЛ самият Мъск..., в което няма лошо, защото е имал визията на импровизатора.../..., "екологичните" преференции, които нямат общо с екологията - са показателни..., "безопасността", която - СЕРИОЗНО застрашава живота на пътуващите в електромобила...

...................................

Искаше ми се да не влизам в подробностите... Как да се случи това, ако горе си противоречиш: хем не си сменял масло, хем пък се замисляш, че трябвало да се сменя...

Очевидно горе поставяш акцента върху МЕХАНИКАТА: диференциал + "проста" предавателна кутия /редуктор/... Почна да става ДОСТА по-сложно, отколкото се опитвате да ни разкажете ТУК! И масло, което НЕ СЕ сменяЛО...

Е, да - то и при БМВ е така - носиш в сервиза /както и при Тесла/!
                                МАЛКАТА ПОДРОБНОСТ: цената на Тесла е НЕКОЛКОКРАТНО по-висока от тая на БМВ! /това е далеч по-висока цена от разхода за смяна на маслото на двигателя с вътрешно горене В СЕРВИЗА - според предписанията/

Голямата начална цена на Тесла НЕ Е ИНВЕСТИЦИЯ в бъдещето, защото Тесла също се амортизира и трябва да се правят технически проверки на електромобила!

Ако някой неглижира горните необходими проверки, това е за негова сметка.

За да не се губи акцента в много подробности, ще спомена само два случая, които доказват горната ми теза за: "безопасността", която - СЕРИОЗНО застрашава живота на пътуващите в електромобила..."

1. Водач на Тесла почина в блокираният си електромобил. Причината: софтуерът не позволИ на вратите да се отворят и възникналият пожар го изпепелява, пред очите на хората наоколо, които не са могли да помогнат по никакъв начин пред горящата Тесла, с блокирани врати!

2. Друг пожар, който не може да се ограничи, защото огнеборците изключително трудно, с много усилия - все пак... не могат да достигнат до проводниците /кабелите/ за високо напрежение, за да ги прекъснат! Т.е. - безопасността изисква тия кабели да са добре изолирани, но какво става, когато са така "изолирани", че при пожар да не може да се достигне до тях?
                                Накрая - оказва се, че "изолиране" на пожара се оказва невъзможно! Пожарът в батерията прекъсва, едва когато напълно изгорят сепараторите в електронните елементи, а това продължава с дни...

............................................

Ето защо казваМЕ, че литиево-йонната батерия НЕ осигурява необходимата безопасност на пътниците в Тесла, която определено НЕ Е за дълги пътувания, при минусови температури /това е друга тема.../

...........................................

Съветът ми: не бързай да продаваш Бавареца! Семейството трябва да има сигурен автомобил, който не е длъжен да следва единствено маршрути, очертани от НАЛИЧНИТЕ зарядни станции!

Апропо: продават се ПРОДАВАЕМИ вещи, за които ИМА търсене! /аз твърдя, че Тесла НЕ Е продаваема.../

Пък и - по-добре е горните проблеми - със зарядните станции/ на един електромобил /Тесла/ - да се анулират с един плъг-ин хибрид /и това е отделна тема, по която вече съм писал/...

Коментар

Working...
                                X