IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Твой работодател е Мъск. Той ти спуска информацията.

Другата информация е в училищата и в университетите. (но НЕ и в нета!)
    По скоро ми е служител защото аз съм му акционер

Естествено пак избягваш въпроса и се разбра че нищо не знаеш продължавай да се излагаш.

И в тоя ред на мисли , ето написал пак че Тесла отива на кино и всичко е лъжа. От една година говориш за фалит много скоро, дай дата поне и ние непросветените да я знаем безмисленчо

Коментар

• Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение

Дай информацията за НЕ шарани. 10 пъти те питам и отбягваш въпроса. Айде обясни го научно. Хахаха... смешник

Твой работодател е Мъск. Той ти спуска информацията.

Другата информация е в училищата и в университетите. (но НЕ и в нета!)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

Не е каша, по-скоро на Мъск-арите са им спуснали нови опорни тички. Техническата непълноценост на тезата е толкоз очевидна колкото и претенциозноста и.
        Няма да се занимавам да я оборвам или потвърждавам, но ще се възползвам от повода да отбележа че ел Двигателите захранвани със различни разновидностина PWM(ШИМ) устройства са също такъв източник на "високочестотни" вибрации, вярно е че спектъра на честотите на тези въбрации е извън "пропускната" лента на механичните компоненти на системата(ротор, редуктори, колелала), които в динмично отношение се явяват нискочестотен филтър и ги отфилтрират. Но що се отнася до магнитната система на ротор/статора на двигателя то там нещата хич не са безобидни. Високата носеща честота на PWM води до израен магнитострикционен ефект и до съществено уеличаване на загубите в магнитопровода на двигателя.
        Тези ефкти водят до повишени изисквания към ел двигателя на Ел колите и съответно ги оскъпяват.
        Накратко въпреки някои оочевидни предимства на Ел Двгателя пред ДВГ, за абсолютно превъзходство и за идеална алтернатива е трудно да се говори.
        В тази връзка пак да попитам : Ел. двигатея като е толкоз ефтин и готин от към подръжки, що електриките са два и повече пъти по скъпи от ДВГ автомобилите?

Моето неангажиращо мнение е, че Мъск би имал по-голям успех в режисурата, ако изобщо може да се твърди за успех в стара идея при сега съществуващи литиево-йонни батерии. Доколкото е спазен пазарният принцип - Мъск няма шанс.

Дори не говоря за конкуренцията на останалите производители на електрокари. Мъск не може да ги конкурира, нито по брой реализирани, нито по приходи от продажбите.
        На какво друго може да разчита Мъск, ако не - на ВЕЧНИ държавни субсидии и на некомпетентни новоизлюпени "техничарчета", които мултиплицират подвеждаща информация? (риторично)

Коментар

Децата "ги знаят", за разлика от теб. За децата е обидно.

"Четивото с цитати" е за хората, които като теб - не знаят.

"Четиво с цитати" от интернет ЧЕСТО представлява подвеждаща информация за "шарани".
          Дай информацията за НЕ шарани. 10 пъти те питам и отбягваш въпроса. Айде обясни го научно. Хахаха... смешник

Коментар

А да бе, вчера цял ден говорим за това няма да стане пак ! Едвали някой би искал да говори вече с тебе. И то за такива глупости дето и децата ги знаят. Толкова се изложи че мен би ме било срам изобщо да се показвам вече, безмислен.
            Обясниха ти го не един или двама човека и дадохме и четиво с цитати... По простичко няма как да стане.

Децата "ги знаят", за разлика от теб. За децата е обидно.

"Четивото с цитати" е за хората, които като теб - не знаят.

"Четиво с цитати" от интернет ЧЕСТО представлява подвеждаща информация за "шарани".

Коментар

Да поговорим за кашата в главата на Дейви.

Оттук именно тръгна "спора".

Дейви твърди, че пружините на съединителя нарушаваЛИ сцеплението между гумите и пътя.

Дали това твърдение е написано от някого в нета, или някой го е взаимствал, поради оскъдни "знания"- това точно са безсмислените твърдения на Дейви.

(ще продължа да ви напомням вашите безсмислени твърдения)

А да бе, вчера цял ден говорим за това няма да стане пак ! Едвали някой би искал да говори вече с тебе. И то за такива глупости дето и децата ги знаят. Толкова се изложи че мен би ме било срам изобщо да се показвам вече, безмислен.
              Обясниха ти го не един или двама човека и дадохме и четиво с цитати... По простичко няма как да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не пренасяй своята каша в главите на другите. Дейв каза точно обратното - ЛИПСАТА на такива пружини/маховици би нарушило сцеплението.

Не пренасяй твоята каша в главите на другите. Аз ти пиша, че липсата или наличието на такива пружини НЕ влияе върху сцеплението на гумите с настилката.

Коментар

Дейви твърди, че пружините на съединителя нарушаваЛИ сцеплението между гумите и пътя.

Дали това твърдение е написано от някого в нета, или някой го е взаимствал, поради оскъдни "знания"- това точно са безсмислените твърдения на Дейви.

Не е каша, по-скоро на Мъск-арите са им спуснали нови опорни тички. Техническата непълноценост на тезата е толкоз очевидна колкото и претенциозноста и.
                  Няма да се занимавам да я оборвам или потвърждавам, но ще се възползвам от повода да отбележа че ел Двигателите захранвани със различни разновидностина PWM(ШИМ) устройства са също такъв източник на "високочестотни" вибрации, вярно е че спектъра на честотите на тези въбрации е извън "пропускната" лента на механичните компоненти на системата(ротор, редуктори, колелала), които в динмично отношение се явяват нискочестотен филтър и ги отфилтрират. Но що се отнася до магнитната система на ротор/статора на двигателя то там нещата хич не са безобидни. Високата носеща честота на PWM води до израен магнитострикционен ефект и до съществено уеличаване на загубите в магнитопровода на двигателя.
                  Тези ефкти водят до повишени изисквания към ел двигателя на Ел колите и съответно ги оскъпяват.
                  Накратко въпреки някои оочевидни предимства на Ел Двгателя пред ДВГ, за абсолютно превъзходство и за идеална алтернатива е трудно да се говори.
                  В тази връзка пак да попитам : Ел. двигатея като е толкоз ефтин и готин от към подръжки, що електриките са два и повече пъти по скъпи от ДВГ автомобилите?

Коментар

Не пренасяй своята каша в главите на другите. Дейв каза точно обратното - ЛИПСАТА на такива пружини/маховици би нарушило сцеплението.

Коментар

• Да поговорим за кашата в главата на Дейви.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

НЕ знам що се хабите с Боби да се обяснявате с безмисления. Човека избива комплекси и не може или не иска да мисли логично, което си е негов проблем. А вие си губите времето в БЕЗМИСЛЕНИ спорове.
                        Няма искам/не искам. Или мислиш логично или не. Такава каша в главата като на безсмисления не може да се имитира, ако се пробваш и го правиш прекалено дълго ще изперкаш.

Коментар

Я се върни и виж когато го написа това каква беше цената на рендето и каква е сега. Вече се беше вдигнала
                          Намери и моя пост че не ми се търси където и аз казах на коя дата купувам и да видим колко беше тогава Тесла. Хинт: петстотин и нещо Тогава ти казах и че купувам от 2 години нали ама това е друга тема. Там сметките са по дебели и ще ти стане лошо!

Друго няма да ти кажа, каквото трябва казах. Който разбрал разбрал. Ти пружина не разбираш как работи пък акция ще разбереш.
                          НЕ знам що се хабите с Боби да се обяснявате с безмисления. Човека избива комплекси и не може или не иска да мисли логично, което си е негов проблем. А вие си губите времето в БЕЗМИСЛЕНИ спорове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

Възможно ли Ви е да дадете линк за тази информация
                            Благодаря
                            Tesla Topped 1st Place in Consumer Reports Owner Satisfaction Survey

Most and Least Satisfying Car Brands

Коментар

Не Дейви, за трети път ще ти кажа - акцията на Рено поскъпна със 100 % за 5-6 месеца. Ето това казах, но ти нали си дългосрочен инвеститор - за теб краткосрочните движения не са приоритет, при това - дори да има сериозен фундамент.

"Там да купуваТЕ" - това никога НЕ препоръчвам!

Това, че досега нищо не се е сбъднало /според теб/ - не ме тормози. Не е необходимо да ти се отчитам - аз НЕ СЪМ добър в "прогнозите" и който каже, че е добър - има голяма вероятност да сгреши.

..........................................

Така и не ни каза, дали си пълниш при падащ пазар на Тесла? Знаем, че тук си силен, ама не щеш да издадеш тайната! Със сигурност и Мъск би бил доволен, ако пълниш и ако ни ограмотяваш тук. Нали "каквото каза - стана"! Айде, издай тактиката : колко акции купи днес при падащ пазар? Дали и утре ще пада? Ще пазаруваш ли и утре? Много си потаен, да знаеш. Как всеки "да си прави изводите" за теб, като се усмихваш като ощипана госпоЙца?
                              Я се върни и виж когато го написа това каква беше цената на рендето и каква е сега. Вече се беше вдигнала
                              Намери и моя пост че не ми се търси където и аз казах на коя дата купувам и да видим колко беше тогава Тесла. Хинт: петстотин и нещо Тогава ти казах и че купувам от 2 години нали ама това е друга тема. Там сметките са по дебели и ще ти стане лошо!

Друго няма да ти кажа, каквото трябва казах. Който разбрал разбрал. Ти пружина не разбираш как работи пък акция ще разбереш.
                              Last edited by DaveBG; 03.02.2021, 22:17.

Коментар

Твоя акъл е най-малко показан тука. Само се включваш от време на време с някой плосък лаф който нищо не значи. Досега едно нещо не си написал някой да си каже а ето тоя е прав. Само тъпотии ръсиш - ама кой колкото може нали

Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Акъла не се вижда, ама много личи кат го нема. С наградите и грамотите мога да те замяргам от тук до луната
                                Сам потвърди това което казвам г-н професор по тоалетнознание.

Коментар

Working...
                                X