IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Той не само няма батерии, но и няма зареждачки за тях, за да открие каква е нееднаквоста в капацитет или вътрешно съпротивление. А ако каже, че има зареждачка, веднага ще го попитам за модела, защото много малко модели мерят вътрешно съпротиление, пък и цената им е солена за човек без пари.
    Не разбирам що трябва да лъже. Предполагам целият му живот е протекъл така. И съответно резултатите.

А за батериите и зареждачките е добре да се купуват само от производители които са заслужили уважение. От Али Баба 99% е джънк и фейк. Алиекспрес също. (Всъщност там всичко е джънк и фейк). То оттам и впечатлението че имат големи разлики в капацитет и съпротивление. Купи Панасоник истински, и проблемите ще изчезнат.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Да взема да облекча малко задачата на из...

По въпроса за "нееднаквостта" ще цитирам че ме мързи да пиша:

"It's been estimated to be about one in 12 million. So that's quite favorable," said Boyce. "There's a couple of caveats on that, though. As we see four to six to eight billion [lithium-ion battery] cells going out each year, that one in 12 million, that starts to get up there."

А причината за това:

Lithium-ion batteries, whether they're in cars, smartphones or automobiles, can catch fire if they've been improperly manufactured, damaged or abused or if the software that protects the battery from getting too much or too little electric charge failed to do its job, said Ken Boyce, principal engineer director of Energy and Power Technologies at Underwriters Laboratories, a product safety and testing group.
      Fortunately, when you consider how many lithium-ion batteries there are in the world today, battery fires are pretty rare.

Оказва се че няшият из... (всички знаят какво) може да освободи голяма част от мисловната си мощ и да ни зарадва с нови идеи и изобретения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ти първо нямаш десетки левове та кво остава за десетки 18650
        Второ ако вземем да допуснем че имаш "десетки" 18650 то те са били изхвърлени на боклука в някой голям град, и със сигурност китайски джънк.
        Трето, дори самият ти не знаеш какво имаш в предвид като казваш "нееднаквост". Кое им е нееднаквото?
        Той не само няма батерии, но и няма зареждачки за тях, за да открие каква е нееднаквоста в капацитет или вътрешно съпротивление. А ако каже, че има зареждачка, веднага ще го попитам за модела, защото много малко модели мерят вътрешно съпротиление, пък и цената им е солена за човек без пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Точно нееднаквостта съкращава живота на батериите и Е един от най-сериозните проблеми. А 18650 имам десетки. И ,"очите ви тук", са пример за сън наяве та, къде си тръгнал да "критикуваш", остава загадка.
          Ти първо нямаш десетки левове та кво остава за десетки 18650
          Второ ако вземем да допуснем че имаш "десетки" 18650 то те са били изхвърлени на боклука в някой голям град, и със сигурност китайски джънк.
          Трето, дори самият ти не знаеш какво имаш в предвид като казваш "нееднаквост". Кое им е нееднаквото?

Коментар

.....А 18650 имам десетки. ....
            Понеже никой тука не ти вярва, една снимка с днешна дата в метаданните ще ни направи по-благосклонни и по-доверчиви към твоите думи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

И за двайсе години не научи как се пресмята вътрешно съпротивление на една батерия.
              За 20 години не научи как се предпазва група от последователно свързани батерии в комбинация с паралелно свързани.
              За всичкото това време не си виждал на живо 18650.
              Не проумя че "нееднаквостта" в съвременните батерии е близка до тази на съвременните диоди. Тоест това не е най-големият проблем.

За двайсе години обаче развитието ти и постиженията ти са пред очите на всички тук.

Точно нееднаквостта съкращава живота на батериите и Е един от най-сериозните проблеми. А 18650 имам десетки. И ,"очите ви тук", са пример за сън наяве та, къде си тръгнал да "критикуваш", остава загадка.

Коментар

Аха. Свиквай.
                Прочее, с тази "игра", преди да се оформи в стройна концепция, съм се занимавал над 20 години на фонов режим. Просто, сега изкристализира. За теб не съм сигурен, че не си се сблъсквал с подобни явления, разбира се но, като ти слушам приказките, май наистина, не си.
                И за двайсе години не научи как се пресмята вътрешно съпротивление на една батерия.
                За 20 години не научи как се предпазва група от последователно свързани батерии в комбинация с паралелно свързани.
                За всичкото това време не си виждал на живо 18650.
                Не проумя че "нееднаквостта" в съвременните батерии е близка до тази на съвременните диоди. Тоест това не е най-големият проблем.

За двайсе години обаче развитието ти и постиженията ти са пред очите на всички тук.

Коментар

Абре, много тежко си зациклил. И всичко си пропуснал. Ясно е, че не е съзнателно, щото Алцхаймер не прощава.
                  Щом имаш Алцхаймер - това обяснява всичко.

Коментар

Ти каза за запаралелване на батерии с различна химия, а не аз. Какво - и деменцията ли вече те работи?
                    Но, продължаваш да НЕ внимаваш. Старост-нерадост?
                    И нека само, уточня нещо за сетен път: НИКОГА не съм твърдял, че всички са "по-глупави" от мен нито, че съм по-по-най. Това са ТВОИ ДОМИСЛИ но, и твой проблем. Друг въпрос, ако се чувстваш ... засенчен или нещо от вида,. Не аз съм отговорен за ТВОИТЕ психози.
                    Last edited by Pyramid; 18.03.2021, 17:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                      И всичко това го казваш, след като има случаи със запалили се батерии при инцидент? Когато пожарът не може да се изгаси и трябва да изгорят напълно сепараторите за няколко дни?

Е, ти поне ще им подаваш въздух през "процепа"..., за да подобриш горенето...

Абре, много тежко си зациклил. И всичко си пропуснал. Ясно е, че не е съзнателно, щото Алцхаймер не прощава.
                      Last edited by Pyramid; 18.03.2021, 17:46.

Коментар

Думите ти са прах по вятъра о, Реещи се над нещата. Приписваш ми СВОИ Глупотевини но, не мога ти ги отне и очаквам даже, още да надращиш. От опит, ще следва още плюене.
                        Давай. ТИ можешъ!
                        Ти каза за запаралелване на батерии с различна химия, а не аз. Какво - и деменцията ли вече те работи?

Коментар

Думите ти са прах по вятъра о, Реещи се над нещата. Приписваш ми СВОИ Глупотевини но, не могс ъи гиноъне и очаквам даже, още да надращиш. От опит, ще следва още плюене.
                          Давай. ТИ можешъ!
                          Не си осъзнал, че подобни постове никак, ама никак не ти помагат...

Коментар

Виж сега, дървен философ заспал: Това, че на теб нещо не ти е известно, е ТВОЙ проблем. Процепът е толкова, колкото, да излезе мехурче газ, когато има някакво налягане.
                            А , за въздуха, не реви. Обясних ти :ТАМ, текат други флуиди, негорими. А от какъв зор, тук намесваш съпромата, не знам. ТВОЙ проблем, също. Натоварванията, при акумулаторите, се носят от корпусите. И тук има корпус, и на микромодула, и общ, на батерията. Стига си ревал.
                            И всичко това го казваш, след като има случаи със запалили се батерии при инцидент? Когато пожарът не може да се изгаси и трябва да изгорят напълно сепараторите за няколко дни?

Е, ти поне ще им подаваш въздух през "процепа"..., за да подобриш горенето...

Коментар

Аз виждам в идеята на Pyramid една камара недомислици. Човека просто теоретизира от позицията на невежеството, защото практическия му опит е буквално никакъв. Попрочел тук там малко литература, при това не научна, и сега фантазията му се вихри.

Иначе е страшно многословен в увъртанията, в недомислиците с правиписни грешки, и най-вече в обидите и подигравките към всички, които според него не могат да осъзнаят "великия му гений".

Ще ви кажа и каква е най-голямата му тайна, която прозира сред загадъчните му некомпетентни твърдения. Той си мисли да компенсира част от проблемите посредством паралелно свързване на 1 литиева клетка с 3 последователни NiMH клетки, надявайки се по този начин NIMH да ограничи презареждането на литиевата клетка до 4.32V. Затова и намекна за паралелно свързване на батерии с различна химия.

Да, ама това не е "откритие" или "изобретение". Това е само бръщолевене на болен мозък с мания за величие, но с компетентност на кота нула и познания и личен опит дори и под кота нула. От цялата тази параноична психоза не мога да разбера как въобще един мозък може да е толкова болен, щото да си е въобразил че е най-умния в целия свят, а всички останали инженери и учени по света са по-глупави, по-прости и по-тъпи от него. При това не знам как има въобще такава увереност, след като целият му живот е един голям провал, и в него той не е направил нищо практическо от инженерна гледна точка.
                              Думите ти са прах по вятъра о, Реещи се над нещата. Приписваш ми СВОИ Глупотевини но, не мога ти ги отне и очаквам даже, още да надращиш. От опит, ще следва още плюене.
                              Давай. ТИ можешъ!

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                                Техническият термин, който си въвел "надлъжен процеп" - не ми е известен. За "прорез" може и да се съглася. В тая връзка, колко е твоят "процеп"?

Така че - при горене първо въздухът ще прониква през твоите "процепи"...

Другият ти проблем е, че нищо не си пожелал да научиш в науката съпромат.... Поне не си разбрал, що е то съпротивителен момент и кои пространствени форми имат най-малък такъв момент.
                                Виж сега, дървен философ заспал: Това, че на теб нещо не ти е известно, е ТВОЙ проблем. Процепът е толкова, колкото, да излезе мехурче газ, когато има някакво налягане.
                                А , за въздуха, не реви. Обясних ти :ТАМ, текат други флуиди, негорими. А от какъв зор, тук намесваш съпромата, не знам. ТВОЙ проблем, също. Натоварванията, при акумулаторите, се носят от корпусите. И тук има корпус, и на микромодула, и общ, на батерията. Стига си ревал.

Коментар

Working...
                                X