Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Аз пък увеличих енергийната плътност не 3, а 666 пъти, но няма да ви кажа как. Също подадох не един, а 66 патента, но има да чакате поне 2 години, докато ми видите заявките в патентното. През това време обаче всеки ден по 3 пъти на ден ще се хваля във форума колко съм велик, умен, гениален, а всички останали инженери по света, и ти в това число, са необразовани, нискоинтелигентни, и не могат да се вържат на малкия ми пръст (и ти в това число).
Цуни ме отзад господин Наполеон Бонапарт. Аз съм по-гениален от тебе, защото имам не един, а 7 гаража, единия от които е двоен.
...Прочее, какво стана с учредяването на литиевата църква? Тъкмо се бях прежалил да се регистрирам под №2...Last edited by Pyramid; 29.03.2021, 03:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid
Аха. Някой изял милиарди и не успял. =>, „Невъзможно”?
- Не. Изхождал е от грешни позиции.
Ще рече,
Цуни ме отзад, Тулуп ефенди.
Цуни ме отзад господин Наполеон Бонапарт. Аз съм по-гениален от тебе, защото имам не един, а 7 гаража, единия от които е двоен.Last edited by Mateev; 29.03.2021, 01:37.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid
Ако модерацията не възразява, ТИ си измамникът. Ако ли и да възразява, ТОВА, НЕ ПРОМЕНЯ факта.
Прочее, по темата: Преди малко, пресметнах че, моят подход, увеличава значително енергийната плътност като например, при оловните акумулатори, в обема на днешен 12V, 55 Ah (660 Wh) , се вместват около 1800 Wh или, ако приемем обема на днешните Li-Ion батерии на Тесла, разликата между двете при сходна маса, ще е под 15 kWh. Химията - стандартна...
Три пъти бил увеличил енергийната плътност на оловните акумулатори, а всички останали учени по света ряпа да ядат. Ще ме извиниш, ама ако някой наистина не може да смята, то това си ти, а не учените по света. В институтите се дават милиарди, за да се увеличи енергийната плътност с 2-3%, и ти само на теория без никакво образование и без никакви практически експерименти успя да я увеличиш 3 пъти.... Смях, смях, смях ... Световна революция в автомобилостроенето, измислена от нощен пазач в един Горнооряховски гараж.....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, точно в тази посока е проблема както казваш, обаче той е въображаем защото Тодор не го обясни. Няма проблем за мястото, няма проблем с промени в производството и единственния ефект е както казва по добра батерия. Дори на произведени със старата батерия коли тя може да се подмени с нова, при която има компромиси по отношение на луксозната изработка ..метални контейнери за отделните клетки, и може да се вкара новия дизайн в съществуващата конструкция и ако някой специално не ти го каже няма как да разбереш освен по параметри че ще е по добра - капацитета.
- Активната маса се разпада след 2 дни клатене или - Електролитът не понася температури под +10 и над +30С, или
- Понася не 500, ами само 5 цикъла, или - Може да се запали, ако въртиш стартера над, примерно, 5 секунди, или
- Струва 10 пъти повече, и т.н. Всяко нещо, когато, се купува, се купува ЗА КОМПЛЕКС от качества и техни конкретни стойности. Дори монтажът само, или поддръжката, да са усложнени, и започват чуденки, като "ама защо не се продава толкова!?!"
Last edited by Pyramid; 27.03.2021, 20:15.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, точно в тази посока е проблема както казваш, обаче той е въображаем защото Тодор не го обясни. Няма проблем за мястото, няма проблем с промени в производството и единственния ефект е както казва по добра батерия. Дори на произведени със старата батерия коли тя може да се подмени с нова, при която има компромиси по отношение на луксозната изработка ..метални контейнери за отделните клетки, и може да се вкара новия дизайн в съществуващата конструкция и ако някой специално не ти го каже няма как да разбереш освен по параметри че ще е по добра - капацитета.
Това е единствената дума която се чува и зад това плямпане няма нищо, абсолютно нищо.
Ако е за чесане на езици става - микромодул, Елон Мъск, мильонки, Ердоган, пътуване до САЩ на техни разноски, пазар за милярди, идват от Брюксел, интелектуална собственост... ...
Така става щото си е такаLast edited by Имхотеп; 27.03.2021, 20:09.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Имхотеп, точно в тази посока е проблема както казваш, обаче той е въображаем защото Тодор не го обясни. Няма проблем за мястото, няма проблем с промени в производството и единственния ефект е както казва по добра батерия. Дори на произведени със старата батерия коли тя може да се подмени с нова, при която има компромиси по отношение на луксозната изработка ..метални контейнери за отделните клетки, и може да се вкара новия дизайн в съществуващата конструкция и ако някой специално не ти го каже няма как да разбереш освен по параметри че ще е по добра - капацитета.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе по скоро има логика в това някой който е с ресурс да с купи две вафли от магазина най много, да не може да участва в създаване на технологии от бъдещето. Само че в случая греши. Вярно е че за да произвеждаш нещо на ниво ти трябват мощни лаболатории в които да могат да се симулират процеси случващи се за години, да се случат за дни. Тези лаболаторни продукти обаче могат да се купят и ресурса от умове които ги създават е зает - не може да се занимава с преосмисляне на дизайна.
К други установки ползват. Като например,
"Ама нашата целева мощност е много голяма". И? Китът и той е огромен, ама клетките му -невидими чак. Объркала ли се е Природата? Или я си помисли, колко транзистори вадиш от дефектирал чип, за да ремонтираш нещо повредено? НУЛА. Сменяш чипа комплект. А елементите му са дребни, безкорпусни ... ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ. ВЪТРЕ В ЧИПА.
ОТВЪН, чипът си има всички салтанати...И ТОВА, го прави НАДЕЖДЕН, ЕВТИН, ГЪВКАВ при сизайн на мови устройства, С МНОГО ВИСОКА ЕДНАКВОСТ на параметрите и условията на работата на елементите. Казва му се "ИНТЕГРАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ" : Всичко се "щампова" в милиардни бройки...и ЕДИН ЕЛЕМЕНТ, струва милионни части от СТОТИНКАТА. Почти нищо не пречи, също, да се случва и с батериите.
Та, ЩЕ СЕ СЛУЧИ. Е, разни Импотеции, може да мъркат и да плюят, ама не аз. ПРИРОДАТА го е измислила.Last edited by Pyramid; 27.03.2021, 19:56.
Коментар
-
Тошко, търговската стратегия е важна, тя осигурява сделката. Двама приятели отишли на пазар за добитък навремето, единия искал да продаде една крава. Наредили се те с другите, добитъка бил много, хората също минавали покрай тях и никой обаче не предложил да им купи кравата. За следващата неделя за пазара те пак се приготвили и се появили, но се уговорили единия да се прави на заинтересован купувач и да разпитва за кравата. Първия въпрос на купувача бил - Тази крава тели ли се ? А другия отговаря - да с две телета всяка година, едното женско, другото мъжко.
- А колко литра мляко дава ?...20литра всеки ден и млякото е гъсто и мазно да го мажеш направо на филия. Събрали се много хора около тях, предлагали да я купят. Изиграли сцената много достоверно. Обаче по едно време единия който се правил че ще я купува и разпитва сръчкал приятеля си и му прошепнал - Абе тая крава като е толкова хубава защо ще я продаваме ?D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе по скоро има логика в това някой който е с ресурс да с купи две вафли от магазина най много, да не може да участва в създаване на технологии от бъдещето. Само че в случая греши. Вярно е че за да произвеждаш нещо на ниво ти трябват мощни лаболатории в които да могат да се симулират процеси случващи се за години, да се случат за дни. Тези лаболаторни продукти обаче могат да се купят и ресурса от умове които ги създават е зает - не може да се занимава с преосмисляне на дизайна.
Никой няма да промени конструкцията кардинално само защото някакъв идиот е решил да си играе на изобретател. Ако производството е негово, може да прави каквото си иска разбира се, но животът е справедлив, такива не могат да имат производство на по-сложни продукти.
Необходими са познания и добра фантазия за да се реализира нещо ново.
Сега ме мързи, но ще ти подскажа по-късно съвсем различно мислене по въпроса с батериите за коли.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Не по скоро има логика в това някой който е с ресурс да с купи две вафли от магазина най много, да не може да участва в създаване на технологии от бъдещето. Само че в случая греши. Вярно е че за да произвеждаш нещо на ниво ти трябват мощни лаболатории в които да могат да се симулират процеси случващи се за години, да се случат за дни. Тези лаболаторни продукти обаче могат да се купят и ресурса от умове които ги създават е зает - не може да се занимава с преосмисляне на дизайна.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, не знам защо няма да стане, вероятно не сме добре бизнесориентирани. Има едни оловини батерии от 90-та година, и дълго време мислех че са неизползваеми вече а точно са за определени устройства за които други батерии не пасват. Преди време един немски инженер гордо беше написал в обявата си - аз съм немски дипломиран инженер и батерията на устройството съм я възтановил, на тези батерии нищо им няма, те са технология на космическо ниво. Умрях от смях, 30 годишна батерия с една клетка при това оловна. Обявата той упорито я поддържаше но никой не му я купи. После се появиха батерии които са изчистени вътре и в кутийката е поставена литиевойонна с едно микро юесби се зареждат и ги продаваха успешно по 40-50 евро. Такива батерии се появиха от стандарта АА, Матеев беше пуснал линк тук, може от тези обяви да са "купили" дизайна им. Както и да е последно гледах видео за оловните батерии как един ги възтановява, пробива отворче и със спринцовка инжектира мисля вода защото обеснява на език който не разбирам. Водата обаче е в специална опаковка, която е почти празна бутилка с две лъжички "течност" вътре и гърлото е с тапа която се прерязва, специалната течност е специално опакована. Мисля че е вода, защото гледах други видеа как възтановяват оловни гелови батерии. Има бизнес ориентирани хора, но и немския инженер не беше от тях. Извод - не сме само ние, не сме сами във вселената както се казва.
Коментар
-
Имхотеп, не знам защо няма да стане, вероятно не сме добре бизнесориентирани. Има едни оловини батерии от 90-та година, и дълго време мислех че са неизползваеми вече а точно са за определени устройства за които други батерии не пасват. Преди време един немски инженер гордо беше написал в обявата си - аз съм немски дипломиран инженер и батерията на устройството съм я възтановил, на тези батерии нищо им няма, те са технология на космическо ниво. Умрях от смях, 30 годишна батерия с една клетка при това оловна. Обявата той упорито я поддържаше но никой не му я купи. После се появиха батерии които са изчистени вътре и в кутийката е поставена литиевойонна с едно микро юесби се зареждат и ги продаваха успешно по 40-50 евро. Такива батерии се появиха от стандарта АА, Матеев беше пуснал линк тук, може от тези обяви да са "купили" дизайна им. Както и да е последно гледах видео за оловните батерии как един ги възтановява, пробива отворче и със спринцовка инжектира мисля вода защото обеснява на език който не разбирам. Водата обаче е в специална опаковка, която е почти празна бутилка с две лъжички "течност" вътре и гърлото е с тапа която се прерязва, специалната течност е специално опакована. Мисля че е вода, защото гледах други видеа как възтановяват оловни гелови батерии. Има бизнес ориентирани хора, но и немския инженер не беше от тях. Извод - не сме само ние, не сме сами във вселената както се казва.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Що да не стане? Я "колегата" ти как яко работи, изобретенията ги пляка през ден-два?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmegamind, за батериите няма да стане работата, щастлив ли си ?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар