If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Току-що, разговарях с ИСТИНСКИ професор по темата и човекът, възпитано и учтиво, ми изложи притесненията и възраженията си (по онова, което е подадено като патентна заявка) основно, откъм електрохимията. Направи някои оговорки, признавайки, че (има си, човекът наблюдения отдавна) че, по свои съображения, е разглеждал едното само направление. Каза ми, че няма да в лесно да се защити, т.к. е открил (а аз, И НЕ СЪМ КРИЛ) редица взаимствани идеи, които, не са нови. ОК, аз и преди това, не съм твърдял, че всичко е коренно ново. И електрохимията не съм пипал. Спомена за големите токове на КС в големите клетки, за термичното отключване на необратими разрушителни процеси, като кристалографски изменения в активната маса и т.н. Много мил, последователен и методичен човек, шапка свалям на такива. Нямахме много време (бързаше нанякъде) но, установих че, до акцента върху МАЛКИЯ, В СРАВНЕНИЕ СЪС СЕГАШНИТЕ индивидуален капацитет и различния път на протичане на тока през електродите, както и ред други детайли, от техническо и технологично естество, не му е стигнало времето в свободно разпореждане. Спомена че, технологично, производителите се стараят да избягват нововъведения (фиксирайки се -данонвярно възпроизвеждам фразата му - върху това, "нещо да продадат и да спасят бизнеса"), с което, също съм наясно. Излезе - така пречупвам нещата - е скептичен, защото (ИНТЕРЕСЕН МОМЕНТ!) ,хем не е "чак такава иновация", хем е твърде ново, за да скочат всички натам. Обсъдихме и охлаждането на големите, а пропуснахме, че малките иматнпо-високо съотношение повърхност/маса и са хиляди пъти по-безинертни, и т.н.и т.п. И само мимоходом спомена че, ако е добре обосновано ЕЛЕКТРОТЕХНИЧЕСКИ ,и е канализирано (което и направих, преди месеци) В ТАЗИ НАСОКА, "може и да стане".
И никакъв помен от гаврите, подигравките и обидите на "тръна в гъза ми". Съответно, в комплект с уважителното отношение, предизвика взаимност и респект, без ни-най-малко, да откаже един "луд".
Защо ви го споделям ли? Ами, за да схванете разликата между истински учен и съмнителен (бивш) аспирант, за когото НЕ знаем, станал ли в, не е ли, я доктор, я доцент. Че професор не е , то ясно...
Нещо от вида.
Абе този "Матейко" непрекъснато ти е в очите и в устата (или ти е трън в г@за), и затова непрекъснато го споменаваш в твоите постинги. Причината според мене е комплексарщина - опитваш се да се сравняваш с някой, който е на светлинни години по-напред от тебе във всеки един аспект, но нещо не ти се получава.
Хайде спри да избиваш комплекси и започни да говориш само за себе си и за "откритията" си, ако въобще имаш такива. И като говориш, говори конкретно, точно и ясно, а не с разтягане на локуми, хвалипръцковщина и с емоционални изблици с нула бита информация в тях.
Конкретно, казваш?
Ами, ето:
1.Не се "сравнявам" с теб, така че, не се ласкай.
2."Светлинните ти години" са бла-бла. Ей го де е Габрово.
3.Веднъж го казах, ще повторя: Чудесна боксова круша си, поне като форма. Съдържанието НЕ МЕ интересува.
4.Конкретни размери и бройки няма да ти давам. Ако не вдяваш от пропорции и взаимозависимости, явно, сам нямаш капацитет да разбираш.
5.Ще задържа до тук, да не ти претоваря мозъка.
Абе този "Матейко" непрекъснато ти е в очите и в устата (или ти е трън в г@за), и затова непрекъснато го споменаваш в твоите постинги. Причината според мене е комплексарщина - опитваш се да се сравняваш с някой, който е на светлинни години по-напред от тебе във всеки един аспект, но нещо не ти се получава.
Хайде спри да избиваш комплекси и започни да говориш само за себе си и за "откритията" си, ако въобще имаш такива. И като говориш, говори конкретно, точно и ясно, а не с разтягане на локуми, хвалипръцковщина и с емоционални изблици с нула бита информация в тях.
НАскоро- преди 5-6 годин като си бях в Бг гледах някакъв филм за млади надежди в бан- та още се облизват за специалисти и разработки. На едно момче работещо в областта на оловните акумулатори му бяха предложили място в 2-3 фирми в развойната им дейност - по спомен 2 говедарски и една английска/френска. Тогава момчето обясняваше че оловните акумулатори имат още много живот
ПРАВО е момчето. ДОРИ ИЗЦЯЛО В ДНЕШНАТА СИ ЕЛЕКТРОХИМИЯ, има много неизползван потенциал. Ама, ако чака Матейко само професори да му го съобщават и той, едва след той, да го папагали, много е остарял и запечен. А аз ви казвам, че, има общи за почти всички системи ЕИВЗ (Електтохимични Източници на Вторично Захранване), нещо като рецепта за доизцеждането му. Обясних го, просто и ясно, и един с Големи претенции, се оказа КЬОРАВ. Е, няма да го субсидирам за втори път, неблагодарникът му черен.
Що Пирамид да земе да пробва да разкаже концепциите си пред тукашните учени - май имаше някакъв институт в БАН по електрохимия?
В СИВ май бяхме наречени за водещи поради наличието на много олово (и цинк и сребро) у нас, та нашите оловни акумулатори тогава бяха най-добрите в СИВ, а май и западняците се облизваха за некои наши разработки в областта.
Простичко е: Защото, става дума не за електрохимичната част, а за конструкцията. Вещественото изпълнение от метал, пластмаса и др.субстанции. Работата е там че, непрекъснатото взиране само в електрохимията, оставя много неизползван потенциал и води до тежки пропуски откъм целесъобразност, ако обобщим, и неизползвани пазарни и дори геополитически ресурси. А ТЕ са, които правят нещо - ама наистина! - МАСОВО, евтино, достъпно и т.н. Говорим за реализация на КОМПЛЕКСЕН ДИЗАЙНЕРСКИ ПОДХОД. Матеев пропусна огромни възможности, втренчен в "недостатъчния изследователски капацитет на "Измамника",;както и той си позволи са ме обижда, и се скри (всъщност, собствената си НЕкомпетентност скри) зад хуйчеца, който, вече година и нещо, усвоява във вид на пропуснати ползи. И НИЩО НЕ ИСКАХ ОТ НЕГО, НИТО ПАРИ, НИТО ДРУГИ АНГАЖИМЕНТИ, ако си спомняте освен, да ме чуе. Ще ме прощава, ама човещината ми се изчерпа.
Затуй, пак ще го попитам;
- Докъде си с "каската", Матеев? Расте ли, расте ли?
Що Пирамид да земе да пробва да разкаже концепциите си пред тукашните учени - май имаше някакъв институт в БАН по електрохимия?
В СИВ май бяхме наречени за водещи поради наличието на много олово (и цинк и сребро) у нас, та нашите оловни акумулатори тогава бяха най-добрите в СИВ, а май и западняците се облизваха за некои наши разработки в областта.
НАскоро- преди 5-6 годин като си бях в Бг гледах някакъв филм за млади надежди в бан- та още се облизват за специалисти и разработки. На едно момче работещо в областта на оловните акумулатори му бяха предложили място в 2-3 фирми в развойната им дейност - по спомен 2 говедарски и една английска/френска. Тогава момчето обясняваше че оловните акумулатори имат още много живот
При първия експеримент енергийния източник е скрит в дъската, която всъщност е кутийка. Лампата уж се залепя за кутийката, но зад кадър тя се свързва с енергийния източник вътре в кутийката. Комутацията се извършва от една скрита РИД ампула. Тази ампула се включва/изключва посредством магнита върху свещите, като магнитното поле се предава към ампулата през дебелите метални болтове.
При втория експеримент схемата на свързване вече е видима, но не се вижда източника на променливо високочестотно магнитно поле, който е под масата. Тоест има високочестотен трансформатор, едната половина на който е под масата, а другата половина над масата.
Могат да се измислят поне 1000 различни вида "фокуси", свързани с дистанционно предаване на енергия на близки разстояния, или със скрит енергиен източник вътре в самата лампа.
Както във всяка илюзия,
Помисли си, какво има ЗАД кадъра и може да ти светне .
Както всеки друг път - нищо полезно не казваш, но после ще се надуваш колко много си знаел. В действителност чакаш някой друг да го измисли, защото ти не можеш сам.
Човека зададе въпрос, и очаква отговор, а не друг въпрос. Като не знаеш отговора, защо въобще пишеш постинг, за да се излагаш?
При първия експеримент енергийния източник е скрит в дъската, която всъщност е кутийка. Лампата уж е залепена за кутийката, но зад кадър тя е свързана с енергийния източник вътре в кутийката. Комутацията се извършва през една скрита РИД ампула. Тази ампула се включва/изключва посредством магнита върху свещите, като магнитното поле се предава към ампулата през дебелите метални болтове.
При втория експеримент схемата на свързване вече е видима, но не се вижда източника на променливо високочестотно магнитно поле, който е под масата. Тоест има трансформатор, едната половина на който е под масата, а другата половина над масата.
Поуката каква е?
- Преди да (не) повярваш на очите си, провери, дали виждаш ЦЯЛАТА картинка. Обикновено, целящият да те подведе, нещо крие или нарочно, повежда вниманието ти към странични, несъществени, детайли.
При първия експеримент енергийния източник е скрит в дъската, която всъщност е кутийка. Лампата уж се залепя за кутийката, но зад кадър тя се свързва с енергийния източник вътре в кутийката. Комутацията се извършва от една скрита РИД ампула. Тази ампула се включва/изключва посредством магнита върху свещите, като магнитното поле се предава към ампулата през дебелите метални болтове.
При втория експеримент схемата на свързване вече е видима, но не се вижда източника на променливо високочестотно магнитно поле, който е под масата. Тоест има високочестотен трансформатор, едната половина на който е под масата, а другата половина над масата.
Могат да се измислят поне 1000 различни вида "фокуси", свързани с дистанционно предаване на енергия на близки разстояния, или със скрит енергиен източник вътре в самата лампа.
Коментар