Няма отношение, има отношение към това че той все не вярва.. Както и да е..това за obrist има отношение към темата, преработват Тесла по много интересен начин, това е бъдещето на ел.мобилите според мен, другото с кисненето специално на кабела да се зареждат едва ли ще се приеме масово.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗа става въпрос за инжектиране на водород във вода, коментирахме преди години.Last edited by X_Y; 05.04.2021, 18:23.
Коментар
-
За става въпрос за инжектиране на водород във вода, коментирахме преди години.Last edited by X_Y; 05.04.2021, 18:23.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеobrist - с това в тубата излизат видеа за модифициране на Тесла, мисля доста е интересно като параметри които дават че се получават.
Той просто е в грешка. Преди години беше ми дал линк за това колко водород като газ се разтваря във водата, по принцип е вярно че количеството е много малко, но е факт че японци измислиха как да го увеличат в пъти..да направиха го. Вярно че тази вода няма някакви категорични лечебни свойства, но все пак е доказано мощен антиоксидант и се е случила една индустрия покрай нея и дори Панасоник участват също.
Коментар
-
obrist - с това в тубата излизат видеа за модифициране на Тесла, мисля доста е интересно като параметри които дават че се получават.
Той просто е в грешка. Преди години беше ми дал линк за това колко водород като газ се разтваря във водата, по принцип е вярно че количеството е много малко, но е факт че японци измислиха как да го увеличат в пъти..да направиха го. Вярно че тази вода няма някакви категорични лечебни свойства, но все пак е доказано мощен антиоксидант и се е случила една индустрия покрай нея и дори Панасоник участват също.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмпотех, ако се разходиш до България не само че Тодор ще ти стане най големия приятел ами и ще засвириш първа цигулка в хора че нещо трябва да се направи, а България има шанс докато с големите държави в тези времена нещата са много трудни. Тях СН ше ги оправи само. Тая простотия хората в белите държави да се топят край няма, че и се хванали за гушите яко. Ще се оправи но няма да е лесно.
Коментар
-
Импотех, ако се разходиш до България не само че Тодор ще ти стане най големия приятел ами и ще засвириш първа цигулка в хора че нещо трябва да се направи, а България има шанс докато с големите държави в тези времена нещата са много трудни. Тях СН ше ги оправи само. Тая простотия хората в белите държави да се топят край няма, че и се хванали за гушите яко. Ще се оправи но няма да е лесно.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
"Полезно", значи, извън вас.
Last edited by X_Y; 04.04.2021, 22:44.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСолидния електролит е полимер който е проводим, но според мен е на друго ниво и не е просто напоена с електролит мембрана. Има го това нещо при горивните клетки, представалява пластмаса която грубо казано се мокри и поема вода..тези мембрани на Дюпон от Нафион. Нещо на този принцип. Въпрос на рецепта е да се направи такъв полимер и едва ли може да се копира лесно, но не знам има спектрографски анализ, но пък е факт че мембраните на Дюпон са лошо изкопирани защото имат аналози. Иначе за хоризонатално разположения слой литий има логика и то добра..много добра.
И още нещо - вече споменавах за ограничаването на капацитета от наличното количество електролит и буквално, броя на йоните в него. Работата е там, че ТОВА (промяната е хим.състав при заряда) може да промени драматично още куп свойства като температура на замръзване, проводимост и дори агрегатно състояние (течливост, повърхн.напрежение и т.н.,)Last edited by Pyramid; 05.04.2021, 12:17.
Коментар
-
Солидния електролит е полимер който е проводим, но според мен е на друго ниво и не е просто напоена с електролит мембрана. Има го това нещо при горивните клетки, представалява пластмаса която грубо казано се мокри и поема вода..тези мембрани на Дюпон от Нафион. Нещо на този принцип. Въпрос на рецепта е да се направи такъв полимер и едва ли може да се копира лесно, но не знам има спектрографски анализ, но пък е факт че мембраните на Дюпон са лошо изкопирани защото имат аналози. Иначе за хоризонатално разположения слой литий има логика и то добра..много добра.
За мен интересно е друго, че същото както тогава когато изобретателя на литиевойонната батерия Джон Гуденаф се твърдеше в статии че е казал и предложил на Мъск го потвръждават сега за батериите със солиден-твърд електролит. Тогава четох че той е казал че разработения нов вариант на литиевойонна батерия със солиден електролин от него е с по голям капацитет и по голям живот, а Мъск е казал че той не е направил нищо защото няма доказателство от "независима лаболатория".
Сетих се е друго, нали ставаше въпрос за потичане на електролита при този дизайн..ами ето че има начин със сигурност да не потече. Освен това за тези мембрани е много вероятно да се предлагат на пазара като медия за влагане в батерии.Last edited by supertrader; 04.04.2021, 22:32.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеА кога ше си кажете нещо полезно че да следя темата
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, в момента май батериите със солиден електролит които Мъск твърдеше че не могат да се случат са станали факт, затова опитват и литийметал понеже има мембрани които удържат дендритите. Нещо полезно да си кажем. Доколкото разбрах от нещата които четох и гледах видеа, батериите със солиден електролит са с поне два пъти по ниско тегло и понасят много по добре бърз заряд и разряд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, в момента май батериите със солиден електролит които Мъск твърдеше че не могат да се случат са станали факт, затова опитват и литийметал понеже има мембрани които удържат дендритите. Нещо полезно да си кажем. Доколкото разбрах от нещата които четох и гледах видеа, батериите със солиден електролит са с поне два пъти по ниско тегло и понасят много по добре бърз заряд и разряд.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Pyramid, в момента май батериите със солиден електролит които Мъск твърдеше че не могат да се случат са станали факт, затова опитват и литийметал понеже има мембрани които удържат дендритите. Нещо полезно да си кажем. Доколкото разбрах от нещата които четох и гледах видеа, батериите със солиден електролит са с поне два пъти по ниско тегло и понасят много по добре бърз заряд и разряд.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеМатеев, дори ги има за електромобили такива батерии, само концепцията е съвсем друга..те са се объркали от известен бранд са. Отричаш съществуващи неща вече.Last edited by Pyramid; 04.04.2021, 20:10.
Коментар
Коментар