Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
В един съд с електролит, може да се напъхат много клетки, които, да работят НОМИНАЛНО, ВСЕ ЕДНО, СА ВСЯКА В ОТДЕЛЕН СЪД.
Некадърност, некомпетентност, Дънинг-Крюгер !!!
Коментар
-
В един съд с електролит, може да се напъхат много клетки, които, да работят НОМИНАЛНО, ВСЕ ЕДНО, СА ВСЯКА В ОТДЕЛЕН СЪД.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Много приказки с нула бита информация, при това приказките не са свързани с въпроса, който обсъждаме. Спри да се правиш на ни чул ни видял, и спри да се правиш, че си забравил за какво говорим.
Питам те отново и те моля да ми отговориш с една дума:
Продължаваш ли да твърдиш, че всички клетки в една батерия могат да работят в общ електролит?
Коментар
-
Добре ли прочете поста ми, преди да го изтрият? Активният материал по плочите, е зареден, по отношение на разноименните плочи. Металът на плочите, има някаква дебелина. Поле, което да движи заряди, надлъжно на капилярните отвори в плочите, няма, т.к. металът е по цялата дължина на отворите, и полето е екранирано. Зарядите по плочите, не се балтаят току-така, а са йони, наместили се в кристалните решетки по повърхността на активния материал. Надлъжно по дебелината на слоя електролит има, наистина. И поле, следствие на потенциалната разлика в заредената батерия има но, просто така, свободни заряди дори в електролита, са много редки а те, са , както знаем, една от причините за саморазряд. Пита се, кой да ги прекара (и защо) по път, в който, не съществува надлъжно електрическо поле? Повтаряме че, такова има между отделните електроди но, няма надлъжно през капилярния отвор в метала на плочата. Остават единствено случайните топлинни колебания и брауновото движение. Ама то рядко е само в една посока... Това е логиката. ВСЯКА плоча, освен крайните, е заредена от двете си страни но, не и относно себе си и т.н.
Питам те отново и те моля да ми отговориш с една дума:
Продължаваш ли да твърдиш, че всички клетки в една батерия могат да работят в общ електролит?
- 1 like
Коментар
-
Те начини много, и най-добрият от тях разбира се е ПЪЛНАТА ХЕРМЕТИЗАЦИЯ. Някакви междинни дупки с малко сечение не виждам защо трябва да се правят, пък и след това да търсим начин да доведем то тях проводници, че да намалим потенциалната разлика - ха, ха. Не ти ли се струва, че това е връзване на здрав пръст ....
Важното е друго - ти след 10 страници убеждаване от моя страна и много обиди обиди към мене от твоя страна най-сетне се съгласи, че аз съм прав и че клетките не могат да функционират в общ електролит. Мисля, че ми дължиш публично извинение за нанесените ми обиди, както и публично извинение към всички останали за НЕВЕРНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ, които така агресивно се опитваше да налагаш в темата..Last edited by Pyramid; 02.05.2021, 15:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеОфф, ще изчакам края на работното време,
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПонеже Имп..даде тази идея, защо не вземете да правите тази работа като индиеца, приемаме да помислим по този въпрос. Иначе по добре ли е да киснеш в заеми и чак да ги завещаеш, утре ще им хрумне на бамките че пак трябва да си приберат парите на пожар и ще стане една..
Иначе интересно предложение, но защо пък "ние"? Вие ще правите микромодул с оловни акумулатори, даже ето, потърсил си в ютуб технология с която да се започне.
Така се прави, поздравления.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Токоносителите се движат от НАПРЕГНАТОСТТА на полето, [V/m]. При голяма просвет, както е сега, става точно това, което казваш: могъщ шунт и акумулаторът заминава. Ала има начин, при който, полето в отвора се нулира и тогава, утечката е само на случаен принцип, като прехвърленият заряд вече, е под този, който би се получил при насочено движение. Никъде не съм казвал, че утечките съвсем ще изчезнат.
Важното е друго - ти след 10 страници убеждаване от моя страна и много обиди обиди към мене от твоя страна най-сетне се съгласи, че аз съм прав и че клетките не могат да функционират в общ електролит. Мисля, че ми дължиш публично извинение за нанесените ми обиди, както и публично извинение към всички останали за НЕВЕРНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ, които така агресивно се опитваше да налагаш в темата..
Коментар
-
При една клетка е така, но при цяла батерия от клетки, сложени в общ електролит, ще стане манджа с грозде. Учудвам се, че си толкова бавнозагряващ, предвид манията ти за величие и високата ти самооценка.
Проблемът предполагам се досещаш, че се предизвиква от високата потенциална разлика между двата крайни електрода (полюсите на цялата батерия).
ПП: Учудвам се защо се налага да ти обяснявам неща, които всяко едно дете ги знае, пък ти все още не си ги разбрал.Last edited by Pyramid; 01.05.2021, 20:16.
Коментар
-
При една клетка е така, но при цяла батерия от клетки, сложени в общ електролит, ще стане манджа с грозде. Учудвам се, че си толкова бавнозагряващ, предвид манията ти за величие и високата ти самооценка.
Проблемът предполагам се досещаш, че се предизвиква от високата потенциална разлика между двата крайни електрода (полюсите на цялата батерия).
ПП: Учудвам се защо се налага да ти обяснявам неща, които всяко едно дете ги знае, пък ти все още не си ги разбрал.
Коментар
-
Т.е. анод-катод в електролит може и утечка няма...
ПП: Учудвам се защо се налага да ти обяснявам неща, които всяко едно дете ги знае, пък ти все още не си ги разбрал.Last edited by Mateev; 01.05.2021, 13:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеМатеев, за тубички за пасти за зъби не съм наясно, но от акумулаторните кутии определено изживяхме разочарование че не са херметизирани чак толкова добре. Хубаво е че ги имате тези технологии, а има ли такъв момент - необходимо ли е да се притиснат здраво детайлите за да се залепят чрез проникване на материал от единия детайл в другия. Защото тези кутии са малко тънки като вестници, искахме да използваме такава технология за нещо друго и ни казаха че не става ако не е материала между два специално изработени поансона и да има сила на притискане и ръбче което да се разтопи и материала му да проникне в другия детайл. Тази кутия от полипропилен са акумулаторните кутии се залепя така по външния ръб, трябва машина на която да се притиснат и запоят и електроди - поансони казаха за които забравих колко струваха, но не бяха евтини и те. Това е което знам и споделям.
И ако пластмасата е качествена, а не рециклирана, то този шев става много много здрав, и осигурява една много добра херметизация.
Друг е проблемът, че по света има и куча марка производители, които използват некачествена пластмаса втора ръка, както и некачествено оборудване за ултразвукова заварка. При такива производители е напълно възможно да попаднеш и на некачествени акумулатори.
Тоест проблемът не е в това, че не се знаят технологиите, а в това, че някои производители на акумулатори не ги спазват. Нови технологии няма нужда да се измислят, защото и съществуващите са си добри, при това са се усъвършенствали повече от 100 години.
Last edited by Mateev; 01.05.2021, 12:54.
Коментар
-
С много думи искаш да прикриеш факта, че до преди два-три дена ти тънеше в голямо невежество по отношение на нуждата от херметизация на отделните клетки на една батерия. Плещеше някакви простотии за общ електролит, които мога да ти ги извадя от темата и да ти ги цитирам.
Сега се опитваш с многословие да прикриеш този факт, а именно че аз ти отворих очите, и сега се опитваш някакси да избегнеш срама, че един "изобретател" така жестоко се е изложил с непознаване на основите на електротехниката.
Няма подробно да анализирам последните ти постинги, защото в тях отново има недомислици и доказателства за некомпетентност, непознаване на терминологията и непознаване на процесите, които в действителност протичат.
Най-разумната ти стратегия е да се скриеш в миша дупка от срам, а не да продължаваш да плещиш простотия след простотия. Моите съболезнования, но всички вече видяха до какво те доведе голямото ти его - до безкрайни излагации.
Коментар
Коментар