Определено стават за електромобили, ако има цели модули да се вкарат в батерията заедно с тях да обират тока от рекуперацията да пазят тези елементи в батерията става също перфектно. Обаче за ел.веломобили няма да е лошо и с целите модулчета, въобще няма да е зле стига да ги има. Тойота за хибридите съм сигурен че са отишли на варианта с такъв модул, защото са видяли че малкия капацитет устройва хибрида, но рекуперацията го разбива с голям заряден ток.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Те по принцип са хубави, мисля че металния цилиндър е от алуминий, не съм сигурен. Да за ел.веломобили ще са просто перфектни, но едва ли се намират за продажба защото мисля че за Теслите не им стигат. В Китай например ги правели с литий желязо фосфат батерии на CATL, Тесла купува батерии явно и е далеч от идеята да продава. Освен Тесла да почне да прави ел.веломобили, но на Мъск не му е лесна работата и едва ли ще се хване и с това.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, това за ел.веломобилите нещо се фиксирах тия дни, гледах такива неща и не съм само аз - интереса към такова нещо е огромен. Но са някакви фирми които не могат да си стъпят на краката и да направят производство първо, а слагат едни цени като за скъпи автомобили според мен. Интересно защо в Азия не са се нахвърлили върху това, навремето там бяха много велосипедистите и разходите за такъв транспорт са нищожни и наистина скромно унищожаване на суровини. Съвсем случайно тези дни говорих с един приятел и той просто спомена - в голям град в Европа е навъртял 600 км и понеже колата е последно поколение и му показва средната скорост и тя била 23 кмч. Те тези ел. веломобили са като влака стрела за такова движение. Съдейки по интереса с който ги гледат разни видеа, това нещо ще се продава като топъл хляб.
- Ама това, е въпрос отделен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеУтре ще сложа някои неща, как да се изработи разглобяем корпус и после в него може да се изпробва различно съдържание - слоеве за електроди. Чертежи, STL файлове за принтиране на корпуса, вариант за закопчаване на електродите към изводите. Идеята ми е такава, да може да се изпробват някои неща.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosyo Разгледай мнениеsupert - За пръв път да видя във форума конструктивно виждане! Поздравления!!!
Готов съм да помогна с графики, диаграми и малко скрипт.
Отдавна ме вълнуват разновидностите на: брауновите батерии, супер кондензатори, фото-волтаици, ел.-магнитни полета, супер маховици, жироскопи и резонансните им честоти.
Ей добре че не пипате нищо инак, като гледам писаниците - ще ви избие тока.
- 1 like
Коментар
-
Pyramid, това за ел.веломобилите нещо се фиксирах тия дни, гледах такива неща и не съм само аз - интереса към такова нещо е огромен. Но са някакви фирми които не могат да си стъпят на краката и да направят производство първо, а слагат едни цени като за скъпи автомобили според мен. Интересно защо в Азия не са се нахвърлили върху това, навремето там бяха много велосипедистите и разходите за такъв транспорт са нищожни и наистина скромно унищожаване на суровини. Съвсем случайно тези дни говорих с един приятел и той просто спомена - в голям град в Европа е навъртял 600 км и понеже колата е последно поколение и му показва средната скорост и тя била 23 кмч. Те тези ел. веломобили са като влака стрела за такова движение. Съдейки по интереса с който ги гледат разни видеа, това нещо ще се продава като топъл хляб.D.Y.F-091066
Коментар
-
Утре ще сложа някои неща, как да се изработи разглобяем корпус и после в него може да се изпробва различно съдържание - слоеве за електроди. Чертежи, STL файлове за принтиране на корпуса, вариант за закопчаване на електродите към изводите. Идеята ми е такава, да може да се изпробват някои неща.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, ще го направя сайтчето, по принцип идеята ми е да дам някакви модели на батерии и суперкондензатори които да могат да се изработят от всеки който има желание, да сложа и файлчета за принтиране на корпусите - кутийките които да са добре направени - принтирируеми както се казва, защото си има особенностите изработката на такива детайли, те трябва да бъдат така базирани към плота че да се получат чисти детайли. И това ще го направя да може да се правят опити и да се натрупа някаква практика от който има желание. Пък ако имате идея за нещо, може да я споделите и ще я оформя технически.
Първо ще пусна как да се направи суперкондензатор и то доста по грамотно отколкото на видеа в ютуб, които са качени в момента. Може да е сайтче но съдържанието му ще е истинско и мисля изпипано. Може да го дакараме и до изработка на електромобил - велоелектромобил, честно казано на мен много ми харесват.
Коментар
-
supert - За пръв път да видя във форума конструктивно виждане! Поздравления!!!
Готов съм да помогна с графики, диаграми и малко скрипт.
Отдавна ме вълнуват разновидностите на: брауновите батерии, супер кондензатори, фото-волтаици, ел.-магнитни полета, супер маховици, жироскопи и резонансните им честоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, ще го направя сайтчето, по принцип идеята ми е да дам някакви модели на батерии и суперкондензатори които да могат да се изработят от всеки който има желание, да сложа и файлчета за принтиране на корпусите - кутийките които да са добре направени - принтирируеми както се казва, защото си има особенностите изработката на такива детайли, те трябва да бъдат така базирани към плота че да се получат чисти детайли. И това ще го направя да може да се правят опити и да се натрупа някаква практика от който има желание. Пък ако имате идея за нещо, може да я споделите и ще я оформя технически.
Първо ще пусна как да се направи суперкондензатор и то доста по грамотно отколкото на видеа в ютуб, които са качени в момента. Може да е сайтче но съдържанието му ще е истинско и мисля изпипано. Може да го дакараме и до изработка на електромобил - велоелектромобил, честно казано на мен много ми харесват.
Коментар
-
Имхотеп, ще го направя сайтчето, по принцип идеята ми е да дам някакви модели на батерии и суперкондензатори които да могат да се изработят от всеки който има желание, да сложа и файлчета за принтиране на корпусите - кутийките които да са добре направени - принтирируеми както се казва, защото си има особенностите изработката на такива детайли, те трябва да бъдат така базирани към плота че да се получат чисти детайли. И това ще го направя да може да се правят опити и да се натрупа някаква практика от който има желание. Пък ако имате идея за нещо, може да я споделите и ще я оформя технически.
Първо ще пусна как да се направи суперкондензатор и то доста по грамотно отколкото на видеа в ютуб, които са качени в момента. Може да е сайтче но съдържанието му ще е истинско и мисля изпипано. Може да го дакараме и до изработка на електромобил - велоелектромобил, честно казано на мен много ми харесват.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСега ще направя един сайт за желаещи сами да си направят лесно батерии, нещо като направи си сам батерия и който иска може да пробва да си направи. Не микромодулна, защото тази технология си ново кноу хау, но просто да покажем че знаем как се правят батерии и който иска може да пробва и да използва описанието което ще направя. И чертежи и снимки ще сложа..нещо като да се учим, че май само на приказки сме много силни и най важното да омаловажим чуждите знания и постижения, ако не са наши.
Матеев от батерии не разбира, той си е купувал много батерии, ползвал е но не разбира от батерии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТой е добър търговец, създал е работни места и ако беше зададено нещо което по подразбиране не предстои да се провали едва ли би бил ангажиран с продънени каузи. Като идея тези нови технологии са бъдещето, няма възможности човечеството да разчита на фосилни горива и да унищожава суровини безобразно. Те нещата са объркани в основата. Фактически новите технологични възможности са предназначени да решат проблемите, но не се използват затова а обратното - за създаване на още по големи проблеми от същия порядък и естество.
Коментар
-
Той е добър търговец, създал е работни места и ако беше зададено нещо което по подразбиране не предстои да се провали едва ли би бил ангажиран с продънени каузи. Като идея тези нови технологии са бъдещето, няма възможности човечеството да разчита на фосилни горива и да унищожава суровини безобразно. Те нещата са объркани в основата. Фактически новите технологични възможности са предназначени да решат проблемите, но не се използват затова а обратното - за създаване на още по големи проблеми от същия порядък и естество.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСега ще направя един сайт за желаещи сами да си направят лесно батерии, нещо като направи си сам батерия и който иска може да пробва да си направи. Не микромодулна, защото тази технология си ново кноу хау, но просто да покажем че знаем как се правят батерии и който иска може да пробва и да използва описанието което ще направя. И чертежи и снимки ще сложа..нещо като да се учим, че май само на приказки сме много силни и най важното да омаловажим чуждите знания и постижения, ако не са наши.
Матеев от батерии не разбира, той си е купувал много батерии, ползвал е но не разбира от батерии.
Коментар
Коментар